مهریه ی همسرم را اضافه نموده ام، در صورت مطالبه، آیا باید مقدار جدید را پرداخت نمایم؟

پرسیده شده
۷ پاسخ ۵۵۶ #74843604

باسلام
مهریه همسر بنده در هنگام عقد چهارده سکه بود ولی بعد از دو سه سال از روی نادانی صد سکه به مهریه او اضافه کردم.
آیا اگر اکنون همسرم مهریه اش را مطالبه کند مجبور به پرداخت صد و چهارده سکه هستم؟
یا فقط چهارده سکه اول.

مشاوره حقوقی مهریه
۷ پاسخ برای این سوال ثبت شده

اگر ثبت شده باشد بله قابل دریافت است

سلام
در موقع وقوع عقد ازدواج در قباله درج می‌شود مهریه
بعد از وقوع عقد افزایش دادید، این موضوع مهریه تلقی نمی‌شود
اگر ثبت کردید قابل دریافت است نه در قالب مهریه

افزایش مهریه باطل است .ملاک ۱۴سکه است به عنوان مهریه

درود بر شما
اگر مهریه زمان عقد استوار است بله هم باید ۱۴ سکه را از بابت مهریه پرداخت کنید و هم ۱۰۰ سکه بعدی را از بابت دینی که به زوجه خود دارید.چون افزایش مهریه بعد از عقد عنوان مهریه را ندارد

مهریه شرعی همان است که در ضمن عقد واقع شده است و ازدیاد مهر بعد از عقد شرعا صحیح نیست و ترتیب آثار مهریه بر آن خلاف موازین شرع شناخته می شود
مهریه آن است که قبل از وقوع عقد ازدواج بر آن توافق شده و در موقع وقوع عقد ازدواج در قباله درج می‌شود. چنانچه بعد از وقوع عقد قصد افزایش مهریه باشد، این موضوع مهریه تلقی نمی‌شود زیرا در مقابل آن عقد جدیدی وجود ندارد بلکه هبه مالی از سوی شوهر به زوجه است یا هرنوع عقد غیرمعوض دیگری
پس از طرف زن قابل مطالبه است اما نه در قالب مهریه

سلام

اگر توافق شما مبنی بر افزایش مهریه جایی ثبت شده باشد ملزم به پرداخت مبلغ دوم هستید

علیکم السلام
آیا این اضافه کردن را به صورت قرارداد با خانومتان منعقد کرده اید و در دفتر ازدواجتان نیز ثبت شده است؟ یا اینکه تنها خودتان به این کار اقدام نموده اید.
در صورت اول قرار دادی بسته اید و الزام آور است و ظاهرا شرط و شروطی نیز در این خصوص در قرار داد دوم مهریه نگذاشته اید.
در صورت دوم قراردادی منعقد نشده است و دینی بر ذمه شما قرار نگرفته است.