آیا اقاله عقد است؟

پرسیده شده
۱۰ پاسخ ۲۶۰ #72251640

لازم یا جایز؟
آیا اقاله اقاله صحیح است؟ آیا فسخ اقاله صحیح است؟
توضیح و مثال

مشاوره حقوقی دیگر قراردادها
۱۰ پاسخ برای این سوال ثبت شده

بله عقد است و خیر فسخ اقاله امکان ندارد

با سلام..
طبق قانون مفهوم اقاله یعنی برهم زدن معامله با تراضی و نوافق طرفین عقد..
در واقع اقاله مترادف تفاسخ بوده و عقدی لازم است، چرا که فسخ و انحلال عقد فقـط با توافق طرفین ممکن می باشد..
طبق قانون اقاله را نمیشود دوباره اقاله نمود. بنابراین اقاله ی اقاله ممکن نمی باشد..
موفق باشید..

سلام وقت بخیر
اقاله به عقد لازم اختصاص دارد زیرا عقد جایز به اراده هریک از طرفین قابل فسخ است و نیازی به تراضی طرفین ندارد البته در مواردیکه طرفین عقد جایز حق فسخ را ساقط نموده اند انحلال عقد مستلزم رضایت طرفین است و اقاله عقد جایز، دراین فرض موضوعیت پیدا میکند.
فسخ یک عمل حقوقی است و برخلاف اقاله که در شمار قراردادهاست ،ایقاع محسوب میشود و نیازی به تراضی ندارد ولی در اقاله که تفاسخ نامیده میشود عقد با توافق یکدیگر منحل میشود.

با سلام
اقاله عقدی لازم است لیکن نمیتوان یکطرفه اقاله را بر هم زد

اقاله به معنای توافقات بین طرفین در بهم زدن عقد ومعامله ای است که قبلا انجام شده وطبق ماده ۱۰ قانون مدنی توافق طرفین مورد حمایت قانونگذار است فسخ اقاله بی معنی است در واقع اقاله همان اثر فسخ را دارد

اقاله توافق طرفین در بهم زدن عقد یا معامله ای است که بین انها انجام شده وطبق ماده ۱۰ قانون مدنی نافذومورد حمایت قانون گذار است فسخ اقاله معنی ندارد چون اقاله همان فسخ وبهم زدن عقد است

درود
پرسشگر محترم به نکات ذیل الذکر توجه فرماید:
قانون مدنی ایران اقاله را تعریف نکرده از آنجایی که رضایت طرفین شرط است پس دیدگاه مشهور غلبه بر عقد بودن آن است.
اقاله با عقود جدایی عمیقی دارد و بمعنی واقعی کلمه با عقوددیگر بطور کامل یکسان نیست، مثلا برخلاف عقود اقاله قابل فسخ و اقاله نمیباشد.
اقاله معامله به وسیله وراث طرفین عقد اصلی ممکن نیست (در این زمینه اختلاف نظر فراوان است).

اقاله لازم است.