کاشتن گل در حیاط مشاع ساختمان با هزینه ی شخصی در صورتی که چند واحد ناراضی باشن مانعی دارد؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۱,۵۴۰ #69569725

سلام
می خواستم بدونم کاشتن گل و گیاه در حیاط مشاع ساختمان با هزینه ی شخصی در صورتیکه چند واحد ناراضی باشن مانعی داره؟

مشاوره حقوقی ملکی
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با درود نیاز به اذن سایرین ملک مشاع است

سلام

هرگونه تصرف در مال مشاع منوط به رضایت همه شرکاست

اگر صرفا از روی لجاجت و کینه ورزی مخالفت میکنند عدم رضایتشان مشکلی ندارد.درسته که مشاعات ساختمان ملک اختصاصی هیچ یک از مالکین نیست ولی اینطور هم نیست که مالکین دیگر از این حق سواستفاده کنند و بی دلیل و بی جهت مانع هر کار مفید و معمول شوند.اگر بخشی که شما می خواهید در آن گل و گیاه بکارید مختص همین کار است یعنی باغچه حیاط مشاع ساختمان هست می توانید اینکار را انجام دهید چون علی الاصول باغچه برای کاشت گل و گیاه مورد استفاده قرار میگیرد.باید بین حالتی که مخالفت سایرین برای منافع ایشان مضر هست و حالتی که نامبردگان صرفا قصد ممانعت و سو استفاده از حق را دارند تفکیک قایل شد.مطمینا هیچ محکمه ای به خاطر گلکاری باغچه و سایر اعمال در حد عرف و معمول کسی را مواخذه و بازخواست نمیکند هر چند که سایر مالکین مخالف باشند.برخلاف تصور عموم رضایت تک به تک مالکین برای هر عمل کوچکی در قسمت مشاعات ساختمان ضرورت ندارد.فقط کافیست عمل انجام شده در حد عرف باشد یا برای دفع ضرر ضرورت داشته باشد.به عنوان مثال فرض کنید بخشی از ایزوگام پشت بام نیاز به تعمیر دارد یا در راه پله ساختمان نکته ای ضرورت تعمیر وجود داشته باشد مثلا سنگ پله ای در آمده و باید درستش کرد همه مالکین هم مخالف تعمیر باشند الا یکنفر.حالا میتوان همان یکنفر را به خاطر اینجور دخالتها در تعمیر موارد مذکور بازخواست نمود؟آیا اصولا برای اینکار باید رضایت همه اخذ شود؟بدیهی است که کار درست و در حد عرف باید مورد حمایت باشد و کار نسنجیده و غلط مردود است هر چند که همه مالکان دیگر هم خواهان آن عمل اشتباه باشند.

با سلام
بله به دلیل مشاع و شراکتی بودن ملک ، بهتر است رضایت نظر بقیه را نیز جلب نمایید

هرگونه تصرف در مال مشاع منوط به رضایت همه شرکاست