آیا شکایت کیفری جعل مشمول مرور زمان خواهد شد؟

پرسیده شده
۹ پاسخ ۳۱,۳۸۵ #52600

با احترام به عرض میرساند:خانمی که در آمریکا ساکن میباشد در سال 1377 از خواهر خود که در ایران سکونت داشته ااست درخواست نموده تا طی وکالتنامه ای محضری وکیلش گردیده و خود وکیل در دفترخانه به جای موکل ، وکالتنامه را امضاء نماید و سپس با استفاده از آن وکالتنامه ملکی که از مادرشان به ارث برده اند به اتفاق سایر وارثین ساکن در ایران بفروش برسانند .پس از تنظبم وکالتنامه در سال 1378 ملک مورد بحث بفروش رسانده شده و سهم الارث خواهر ساکن در آمریکا نزد پدرشان امانت بوده و در سال های بعد که ایشان به دفعات به ایران آمده اند به مرور طلب خود را از پدرشان بدون ارائه رسید دریافت نموده اند.
اخیرا شوهر خانمی که ساکن آمریکا میباشد وکالتا" از طرف همسر خود اقامه دعوا کیفری علیه خواهریکه وکیل همسرش بوده است مبنی بر جعل امضاء وکالتنامه و فروش سهم الارث ملک مادری خود در یکی از دادسراهای تهران نموده و اظهار بی اطلاعی از تنظیم وکالتنامه فوق الذکر و همچنین فروش ملک مادری مینماید .
با توجه به ماده 105 قانون کیفری به لحاظ گذشت چندین سال از تنظیم وکالتنامه و فروش ملک ، علی الاصول جعل امضاء و فروش مال عیر مشمول مرور زمان میگردد و میبایست پرونده به دادگاه حقوقی ارجاع داده شود لیکن بازپرس پرونده اولا برای متهم به جعل فرار به میزان صد ملیون تومان صادر نموده و در ثانی پرونده را به دادگاه حقوقی ارجاع نمیدهد و به دلیل نامشخصی خود ایشان مشغول رسیدگی میباشد.
سؤال:آیا میتوان از رده بالاتری درخواست نمود تا قرار منع تعقیب کیفری صادر و پرونده به داگاه حقوقی ارجاع داده شود؟با تشکر فراوان از راهنمائی شما

مشاوره حقوقی جعل
۹ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
جعل مشمول مرور زمان نمی گردد لذا شما میتوانید از وی به عنوان جعل شکایت کنید

فقط اشخاص ذینفع می توانند در این خصوص طرح دعوا کنند، به استناد ماده۱۰۳ قانون تبت اسناد و املاک کشور ماده ۱۰۲ و۱۰۳ قانون مجازات های اسلامی، این جعل ابعاد گسترده ای دارد، اول به صورت شکایت کیفری دادگاه رسیدگی خواهد کرد.

موضوع جعل مشمول قانون مرور زمان نمیگردد . فقط درخصوص جعل در اسناد عادی و گذشت شاکی، پرونده مختومه خواهد شد .که دراینخصوص موضوع اسناد عادی مطرح نیست ودر متن وکالتنامه صراحتا قید پیگیری از طریق دادسرا لحاظ گردیده. که حتی در صورت عدم قید مطلب بازهم مرجع رسیدگی کننده دادسرا خواهد بود.

درمتن سئوال قید گردیده وکیل بجای موکل سند وکالتنامه را امضا مینماید که با فرض صحت مدعی مختار به طرح شکایت یا تقدیم دادخواست است و چنانچه اقدام به شکایت نماید دادسرا مکلف به رسیدگی و اظهار نظر است

خیر مشمول مرور زمان نمیشود زیرا در هر لحظه امکان سوء استفاده از اسناد جعلی وجود دارد و با فلسفه مرور زمان در اینخصوص متعارض است...با ادله می توان اثبات کرد....

باسلام مشمول مرور زمان نمی شود؟ قابل شکایت در دادسرا

با سلام و احترام
هرگونه ادعا در باب جعل به کارشناس مربوط ارجاع می گردد
و مرور زمان ندارد و قابلیت پیگیری دارد