ما چگونه میتونیم ملک مورد تصرف را پس بگیریم؟

پرسیده شده
۱۵ پاسخ ۲۶۹ #40276656

سلام
پدر بنده در سال ۵۵ زمینی به استناد مبایعه نامه به اصطلاح آخوندی( نگارش شده توسط روحانی روستا با امضای شهود) خریداری میکند و دو سال بعد بخشی از زمین مذکور را به شخص دیگری به همان سبک ( مبایعه نامه آخوندی) میفروشد و خریدار خانه ای در ملک مذکور میسازد.
ملک مذکور بر جاده اصلی بوده و سالهای بعد از انجام معامله مقدار حریم تغییر کرده و مقداری از زمین توسط اداره راه گرفته میشود.
اکنون متوجه شدیم خریدار از بی سوادی پدرم سواستفاده کرده و حدود ۱۰۰ متر زمین اضافه گرفته است.سال قبل دعوای رفع تصرف عدوانی(حقوقی)مطرح کردیم ک در دادگاه اولیه علی رقم اقرار صریح خوانده مبنی بر اصل خریداری زمین از پدرم و تحویل قولنامه فروش و نظر کارشناس ک تصرف مذکور را تایید کرد،قاضی حکم "بطلان دعوی به علت فقد تصرف خواهان" صادر و تجدید نظر هم به علت گذشت سالهای زیادی از تصرف،حکم اولیه را تایید کرد.
ضمنا نامبرده در سال ۸۶ در طرحی ک بنیاد مسکن گذاشت،سند ماده ۱۴۷ دریافت کرد.
نکته:ملک فروخته شده توسط پدرم ۶۳۵ متر بوده ک نامبرده ۷۳۵ متر تصرف کرده،اما با توجه به اینکه سالهای بعد حریم جاده بخشی از زمین را گرفته باقیمانده ملک در سند ۵۸۰ متر میباشد.

مشاوره حقوقی ملکی
۱۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

میتوانید بهای مساحت اضافه را مطالبه کنید و یا رفع تصرف از آن را بخواهید.

با سلام و درود . شما میبایست قیمت اضافه متراژ را مطالبه نمایید .

سلام
۱۰۰ متر محل اختلاف را اگر نتوان با قراینی در جای مشخصی از زمین فرض کرد، در کل زمین مشاع محسوب می‌شود و به نسبت زمین فروخته شده و زمین شما، سهم هر یک از شما از بخشی که در حریم واقع شده است، محاسبه می شود. شما قیمت بقیه ۱۰۰ متر را می تواند مطالبه کنید.

بادرودوسلام قیمت اضافه متراژرا مطالبه نمایید.

با عنایت به وجود مبایعه‌نامه و اقرار های شخص در صورت جلسات دادگاه تصرف عدوانی و همچنین نظر کارشناس شما می توانید نسبت به دریافت مبلغ اضافه متراژ و یا فسخ معامله به علت بیشتر بودن زمین از مورد معامله اقدام کنید.

دادخواست مطالبه اضافه متراژ را بدهید

باسلام محضر شما بزرگوار
عنایت داشته باشیدمبغ اضافه بر متراژ را درخواست نمایید.