متراژ ملک کمتر از مقدار توافق شده است، چگونه پیگیری نمایم؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۳۹۱ #37623109

با سلام و خسته نباشید
بنده در سال ۹۶ یک دستگاه آپارتمان به متراژ ۱۰۷ متر خریداری نموده ام که قیمت هر متر ۲ میلیون و پانصد هزار تومان بوده است و طبق قرارداد و با پیشرفت کار تا کنون مبلغ صد و سی ملیون پرداخت کرده ام همچنین موعد تحویل آپارتمان اردیبهشت ۹۸ بوده که تا کنون تحویل نگردیده است حال که دیوار چینی انجام گردیده مشخص شده که حدود ۲۰ متر از متراژ آپارتمان کمتر از میزان قولنامه می باشد و در حال حاضر قیمت آپارتمان حدود ۸ میلیون تومان گردیده است.
با توجه به توضیحات فوق و اینکه به میزان ۲۰ متر آپارتمان کمتر شده آیا می توان به اتهام کلاه برداری از سازنده شکایت نمود و در صورت شکایت رای صادره چه خواهد بود؟
پیشاپیش از پاسخگویی شما سپاسگزارم

مشاوره حقوقی ملکی
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
اولا امکان طرح شکایت کیفری را ندارید
ثانیا موضع مشمول بحث ماده ۳۵۵ قانون مدنی می باشد و شما به عنوان خریدار امکان فسخ معامله و یا تراضی با فروشنده را دارید در خصوص مبلغ هم با وحدت ملاک از ماده ۱۴۹ قانون ثبت به نظر می توانید قیمت مقداری که کم شده است را برابر با قیمتی که در اولین مبایعنامه قید شده است محاسبه و دریافت نمایید

با سلام بحث کلاهبردای به نظر منتفی می رسد علی ای حال باید برای اثبات کلاهبردای سه عنصر مادی و قانونی و روانی جرم کلاهبرداری احراز شود که در مورد پرونده های مشابه بیشتر بحث حقوقی میشود همانند مورد شما که باید به استناد خیار عیب مطالبه ارش و مابه تفاوت متراژ موجود در قرارداد و متراژ تحویل گرفته شده را بنمایید

باسلام احتمالا شما اپارتمان را پیش خرید نموده اید معمولا کسری متراژ بعداز تحویل اپارتمان مشخص میشود یا بعداز ازاخذ سند ،حال اگر فروشنده به موقع اپارتمان راتحویل ننموده است واپارتمان نواقصی دارد ابتدا ازشورای حل اختلاف محل وقوع ملک تقاضای صدورقرارتامین دلیل باجلب نظرکارشناس رسمی کنید تا کسری متراژ ونواقص کار مشخص شود وسپس اظهارنامه ای ازطریق دفترخدمات قضایی برای فروشنده ارسال کنید وخواستارتحویل اپارتمان وانجام تعهدات شوید.واگرباارسال اظهارنامه مشکل برطرف نشد باید دادخواست دهید.

سلام
خیر موضوع کلاهبرداری نیست با توجه به نقصان در مبیع می توانید قرارداد را فسخ یا بابت کسری متراژ مطالبه خسارت و استرداد ثمن کنید

سلام
از نظر بنده موضوع کاملا حقوقیست . کلاهبرداری عبارتست از بردن مال غیر با توسل به وسایل متقلبانه . اختلاف متراژ منصرف از تعریف جرم کلاهبرداریست . شما می توانید با طرح دعوای حقوقی فسخ و یا پرداخت مابه التفاوت کسری متراژ اقدام نمایید. پیروز باشید