امکان دارد پول رو برنگردونند و سند هم باطل نشه؟

پرسیده شده
۱ پاسخ ۳۶۳ #30899491

سلام.
زوج برای فرار از دین دو واحد آپارتمان رو به خواهرش واگذار کرد و از طرف دادگاه محکوم به دو سال حبس تعلیقی شد. برای ابطال سند دادخواست حقوقی دادم و تعیین خسارت شد به مبلغ پنجاه میلیون تومان که به حساب خزانه دولت واریز کنم. میخواستم بدونم چقدر زمان میبره تا این پول برگرده و؟ و اینکه امکان داره پول رو برنگردونن و سند هم باطل نشه؟ ممنون

مشاوره حقوقی ابطال سند رسمی
۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
اولا میبایست از ماهیت مبلغی که به صندوق دلدگستری تودیع نموده اید، آگاه گردید:
مبلغی که تودیع نموده اید، و با عنوان خسارت از آن یادنمودید، عنوان صحیحش "خسارت احتمالی" است.
به چه معنی؟
بدین معنی که خواهان، جهت توقیف یا منع انتقالات، در قالب تامین خواسته یا دستور موقت، اقدام مینماید.
دادگاه مبلغی را بعنوان خسارت احتمالی از خواهان توقیف مال، طلب میکند.
با این فلسفه و علت که اگر خواهان نهایتا محکوم به بی حقی و رد ادعا و بطلان دعویش گردد، در تامین خواسته ظرف ۲۰ روز و در دستور موقت ظرف ۱ ماه از تاریخ ابلاغ حکم قطعی(رای نهایی)، خوانده مهلت دارد که برای جبران خسارتی که ازین توقیف مال، به وی وارد شده، برای مطالبه خسارت، با تسلیم دلایل ورود خسارت، علیه خواهان توقیف، طرح دعوی کند.
و درصورت اثبات ورود خسارت به وی، به جهت اینکه در دعوی اصلی، دعوی خواهان رد شده بود، از محل این مبلغ تودیع شده، خسارت خوانده آن دعوی(خواهان کنونی) پرداخت گردد.
و درصورت عدم مطالبه خسارت ظرف مواعد پیش گفته پس ازصدورحکم قطعی علیه خواهان تامین، از تامین خودبخود رفع توقیف خواهدشد.
(امیدوارم متوجه فلسفه تودیع خسارت احتمالی شده باشید)

۲. درخصوص مورد شما؛
نظر به اینکه وفق ماده ۱۸ قانون آئین دادرسی کیفری، رای قطعی کیفری، اگر موثر در ماهیت امر حقوقی باشد، برای دادگاه حقوقی لازم الاتباع است.
لذا چون وفق اظهارات شما، زوج محکومیت قطعی به جرم فرار از دین اخذ نموده، این رای برای دادگاه حقوقی شما به خواسته ابطال سندی که به قصد فرار از دین منتقل شده بود، لازم الاتباع و احتمال رد دعوی شما، بسیار ضعیف میباشد.

نتیجتا اینکه؛
بله احتمال رد دعوی و مطالبه خسارت از محل مبلغ تودیع شده ،توسط خوانده میباشد.
اما در دعوی شما، این احتمال، نزدیک به صفر است.

۳. پس از صدور حکم قطعی ابطال سند، به نفع شما (له شما)، قرار رفع تامین یا دستور لغو صادر خواهدشد.

ان شاءالله که به پاسخ خود، رسیده باشید.