آیا عموی بنده چون هزینه کرده روی زمین مالک میشود؟

پرسیده شده
۱۷ پاسخ ۲۴۰ #16487382

با سلام پدر بزرگ بنده سال هفتاد فوت کرده که دو قطعه زمین کشاورزی به ابعاد یک هکتار با فاصله خیلی زیاد از هم هستن تا سال هشتاد هر دو قطعه در اختیار عموی بنده بود بعد هشتاد یک قطعه دست پدر بنده و یک قطعه دست عموی بنده بود در ضمن قیمت هر دو قطعه با هم اختلاف خیلی زیادی دارد .عموی بنده اقدام به ساخت منزل مسکونی و درخت کاری در یک قطعه نموده حالا پدر من وقتی مراجعه کرده واسه تقسیم گفته من روی این قطعه کار کردم و هزینه کردم شما میتونی اون یه قطعه رو وردارری هیچ گونه سند کاغذ و دسته نوشته ای هم پدرم نداده سند ملک هم به اسم پدر بزرگم هست در ضمن دو خواهر هم دارند که یکیشون درخواست ارث کرده یک خانه روستایی هم بوده که باز عموی بنده اقدام به ساخت و ساز روی اون کرده سوال آیا عموی بنده چون هزینه کرده روی زمین مالک میشود.اون قطعه که دست پدر بنده بوده با توجه به اینکه شهر بودیم اجاره به این و اون دادیم و خودمون کشت نکردیم . مچکرم راهنمایی کنید

مشاوره حقوقی ملکی
۱۷ پاسخ برای این سوال ثبت شده

خیر صرفا می توانند هزینه های انجام شده را مطالبه کنند

تصرفات ایشان سبب نمی شود که ایشان حق مالکانه بر روی زمین پیدا نماید

سلام
تصرف و هزینه کرد ایشان در ملک موجب حق مالکیت برایشان نمی شود .نهایتا می تواند نسبت به هزینه کرد بر اساس مدارک مطالبه نماید .

درود بر شما، عنایت داشته باشید که صرف هزینه های موجود، دلیل تصرف و مالکیت ایشان نخواهد بود، چنانچه خواسته ای دارند، می‌توانند هزینه‌های انجام شده را مطالبه نمایند.

با سلام ساخت ساز مالکیت عموی شمارو اثبات نمی کند اگه ماترکه تقسیم نشده وراث می توانند نسبت به تقسیم صحیح آن با گرفتن گواهی انحصار وراثت درخواست تقسیم ارث نمایند

با سلام
نظربه اینکه تصرفات نامبرده در زمان تصرف، مالکانه نبوده است، لذا ایجاد مالکیت نخواهد کرداز این ملک موصوف متعلق به همه وراث بوده و بر مبنای قانون هریک از وراث میتوانند با طرح دعوا نسبت به رفع تصرفات و ستاندن حقوق خویش اقدام نمایند.

خیر صرف هزینه موجب مالکیت بر ترکه نیست باید تقسیم شود تا مالکیت مستقر گردد