من باید همون مقدار پول بهش پس بدم یا نرخ تورم روش تاثیر داره؟

پرسیده شده
۸ پاسخ ۱۷۷ #15772315

سلام و عرض ادب،وکلای محترم من زوجه هستم و میخام از همسرم جدا بشم و مهرمو بزارم اجرا،چندسال پیش من و همسرم یه خونه خریدیم که نصف پولشو من دادم نصفشو همسرم و اینکه خونه به نام من شد،حالا اون خونه گرون شده ،اگر طبق قانون هبه،همسرم بخاد ادعایی بکنه،میتونه نصف خونه را ازم بگیره؟یا اینکه پولی که داده را میگیره؟

مشاوره حقوقی خانواده
۸ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام خدمت شما عرض کنم ابتدا باید بفرماییدکه در قولنامه صرفا نام شما فقط آمده یا نامه رد ضعیف شده نیاز به بررسی بیشتر دارد اما  خدمت شما عرض کنم با توجه به اینکه نفقه بر عهده زوج می باشد می توانید اجرت المثل و سایر حقوق مالی خود را نیز مطالبه کنید البته تمام این گفته ها در این قالب نمی‌گنجد می توانید از خدمات مشاوره ای سایت استفاده نمایید

با سلام خدمت سرکار خانم
به استحضار می رساند در این موضوع مطروحه صرفا زوج به عبارتی همسرتان فقط می تواند مطالبه مبالغ پرداخت شده را از شما بکند زیرا طبق ماده ۲۲ قانون ثبت دولت کسی را مالک می شناسد که ملک به نام او در اداره ثبت ثبت شده باشد پس شما مالک هستید و همسرتان صرف می تواند مطالبه ثمن معامله در آن تاریخ را به نماید و لاغیر

مسلما شوهرتان ادعای هبه ندارد وخود را شریک می داند واگر مستندات داشته باشد نصف خونه به نرخ روز با وی هم هست مگر شما هبه بودن پول راثابت کنید

قیمت روز را نمی توان مطالبه نمود فقط قیمت زمان خرید

با سلام
چنانچه رجوع از هبه کند فقط می تواند به وجهی که پرداخته را مطالبه کند
نه قیمت روز نصف خونه را

اگر زوج نصف ملک را به شما مستقیما منتقل کرده باشند بله میتواند از آن بخاطر هبه رجوع نماید اما اگر وجه یا ثمن نصف ملک را به شما داده باشند و سپس شما کل ملک را به نام خود خریده باشید مطالبه وجه میتواند نمایند.

به نظر می رسه همسرتون پول رو به شما هبه نکرده بلکه سهم خودش از ملک رو به شما بخشیده بنابرین ایشون میتونه نسبت به نصف ملک اقدام کنه و شما هم متقابلا میتونید شرایطی رو فراهم کنید تا مالکیت شمامستقر بشه