آیا مبلغ زدن این چک پس از فوت از نظر دادگاه جرم محسوب می شود؟

پرسیده شده
۶ پاسخ ۴۳۲ #13019563

سلام
پدرم سال ۹۵ به رحمت خدا رفتند ولی از سال ها قبل به مادر ما چک های سفید امضای زیادی دادند چرا که پدرم در زندگی سختی های زیادی به مادر ما تحمیل کرده بود و مادرم از پدرم درخواست میکرد که حداقل یه چک به من بده که بعد از مرگ من هم گیر مادرت و داداشات نیوفتم و هم اختیار دست خودم باشه بتونم برای بچه هات خرج کنم (جهت اطلاع: این را گفتم که تصور نشود که بخاطر فرار از مالیات و ... این چک را داده. همین الان ما به اداره ثبت چندین برابر مالیات بدهکاریم)
آیا می شود با این چک همه اموال را تصاحب کرد؟
از یکی از وکلا شنیدم که اگر مادربزرگم بفهمد که چک بعد از فوت مبلغ زده شده باشد می توانند اثبات کنند که چک به عنوان وکالت محسوب میشود و وکالت با فوت باطل می شود و چک اعتبار خود را از دست می دهد ، آیا این درست است؟
قابل توجه اینکه چکی که پدرم نوشته در وجه مادرم و شماره شناسنامه مادرم را هم با دست خط خودش نوشته .
وراث پدرم ،من و خواهرم و مادرم و مادر پدرم هستند .من و خواهرم که کامل در جریان این ماجرا بودیم چک رو قبول داریم ولی مادر بزرگم قبول ندارد.

مشاوره حقوقی چک
۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

"با سلام"
میتواند چک را نیز مطالبه نماید ولی بهتر است اول مهریه و یک هشتم را مطالبه نماید

سلام
درخواست مهریه کنید بهتر

ایرادی به نظر نمیرسد، چک دارای وصف تجریدی است.

با سلام
اگر وراث دیگر ( مادربزرگ ) شک نمایند که این چک سفید امضاء بوده و یا اینکه بعدا تاریخ و مبلغ قید شده احتمال زیادی دارد که دچارمشکل شوید بنابراین بهترین و بدون دردسر ترین راه ، اقدام مادر شما برای مطالبه مهریه خویش از ماترک پدر مرحومتان میباشد .

خیر وقتی صادر کننده چک چک را به صورت سفید امضا تحویل مادر شما داده است و این اجازه را داده است که مبلغ را ایشان درج نمایند مشکلی وجود ندارد و میتواند اقدام کند

بهترین کار این است که مادرتان مهریه خود را مطالبه نماید . این مسیر کم ریسک تر از اقدام بر روی چک است .