درختان زمین زراعی متعلق به مالک است یا کشاورز؟

پرسیده شده
۱۱ پاسخ ۲۴,۰۹۷ #10786572

با سلام
پدربزرگ بنده در زمان اصلاحات ارضی درحال کشت یک ملک کشاورزی بوده و زمین ها از طریق اصلاحات ارضی به او واگذار شده.
ملک کشاورزی مورد نظر دارای بیشه های درخت میباشد که از انها برای الوار استفاده میکنند
حال مالک ادعا میکند بیشه از آن اوست چگونه میتوانم بفهمم که مالک این درختان کیست؟

مشاوره حقوقی اثبات مالکیت
۱۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام . درختان متعلق به کسی است که درختان را غرس کرده و حق با کشاورز است . زمین متعلق به مالک می باشد .

درختان متعلق به کشاورز می باشدمدعی باید ادعایش را اثبات کند

در ختان برای کشاورز است و طبق قاعده بینه اثبات خلاف آن بر عهده مدعی می باشد.

درخت ها متعلق به کشاورز است و نیازی به اثبات ندارد مالک زمین باید ادعای خود را به اثبات رساند

سلام
آنچه از طریق اصلاحات ارضی واگذار شده در واقع دولت به شخص واگذار کرده بنابراین مالک دیگر برای ملک متصور نیست تا نسبت به درختان بیشه ادعا کند، اگر بیشه هم با اصلاحان اراضی واگذار شده باشد.

بر مبنای قاعده فقهی الزرع للزارع و مفهوم کلی زراعت که مشمول کاشت و داشت درخت هم می شود درخت ها متعلق به کشاورز است و نیازی به اثبات ندارد مالک زمین باید ادعای خود را به اثبات رساند

با درود فراوان
متعلق به کشاورز است .
مدعی بایستی خودش ادعایش را اثبات نماید و اقدامی از سوی شما نیاز نیست .