حضانت فرزندخانواده

شرایط دادخواست سلب حضانت از پدر به دلیل بیماری روانی

آسیب هایی که از جانب طلاق والدین به فرزندان وارد می شود، سبب شده تا در قوانین موجود در نظام حقوقی ایران سازوکارهایی جهت حمایت از کودکان طلاق پیش بینی گردد که یکی از مهم ترین این سازوکارها ، سپردن حضانت طفل به شخصی است که دارای صلاحیت و شرایط جسمی و روانی لازم برای مراقبت از کودک است.

لذا بر اساس قانون مدنی، در شرایطی که شخص عهده دار حضانت صلاحیت لازم برای انجام این امر را نداشته باشد، می توان حضانت را از وی سلب نمود که یکی از شرایط لغو حضانت، وجود بیماری های روانی در آن فرد می باشد.

طبق ماده ۱۱۷۳ قانون مدنی در صورتی که پدر یا مادر مبتلا به بیماری های روانی باشند، طرف مقابل می تواند با مراجعه به دادگاه و اثبات این موضوع، حضانت وی را سلب نماید.

نوشته های مشابه

به همین مناسبت در ادامه این مقاله قصد داریم شرایط دادخواست سلب حضانت از پدر به دلیل بیماری روانی را توضیح دهیم.

دادخواست سلب حضانت از پدر به دلیل بیماری روانی

در ماده ۱۰۳۷ قانون مدنی مواردی پیش بینی شده است که در صورت وجود آنها، بتوان حضانت را از دارنده آن سلب نمود.

به موجب این ماده:

"هرگاه در اثر عدم مواظبت یا انحطاط اخلاقی پدر یا مادری که طفل تحت حضانت اوست، صحت جسمانی و یا تربیت اخلاقی طفل در معرض خطر باشد، محکمه می تواند به تقاضای اقربای طفل یا به تقاضای قیم او یا به تقاضای رئیس حوزه قضایی، هر تصمیمی را که برای حضانت طفل مقتضی بداند، اتخاذ کند.

‌موارد ذیل از مصادیق عدم مواظبت و یا انحطاط اخلاقی هر یک از والدین است:

  1. اعتیاد زیان آور به الکل، مواد مخدر و قمار
  2. اشتهار به فساد اخلاق و فحشا
  3. ابتلاء به بیماری های روانی با تشخیص پزشک قانونی
  4. سوء استفاده از طفل یا اجبار او به ورود در مشاغل ضد اخلاقی مانند فساد و فحشاء، تکدی گری و قاچاق
  5. تکرار ضرب و جرح خارج از حد متعارف".

همانگونه که ملاحظه می شود، ابتلا به بیماری های روانی با تشخیص پزشکی قانونی یکی از موارد سلب حضانت محسوب می شود و در شرایطی که بیماری روانی پدر به تایید پزشک قانونی رسیده باشد، می توان حضانت را از پدر سلب نمود؛ چرا که علی القاعده بیماری های روانی در پدر صحت جسمانی و یا تربیت اخلاقی طفل را در معرض خطر قرار می دهد.

در این صورت ، اگر دادگاه بیماری روانی پدر را احراز نمود، تصمیمی مقتضی در خصوص حضانت فرزند اتخاذ می کند که با مصلحت طفل هماهنگی داشته باشد.

لازم به ذکر است که اقدام قانونی جهت سلب حضانت از پدر مبتلا به بیماری روانی ، با تقدیم دادخواست به دادگاه شروع می شود و دادگاه صلاحیت دار جهت رسیدگی به دادخواست لغو حضانت به دلیل بیماری روانی پدر، دادگاه خانواده می باشد که در ادامه نمونه ای از دادخواست لغو حضانت از پدر به علت بیماری روانی ارائه شده است.

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا