سربازی و نظام وظیفه

آخرین قوانین معافیت سربازی در سال ۹۹

قوانین جدید معافیت سربازی هر ساله در حال تغییر است و تمامی مشمولین یا افرادی که می خواهند خود را به خدمت سربازی معرفی کنند، دائم این استرس را دارند که اگر به خدمت سربازی اعزام شوند، شاهد چه نوع تغییراتی خواهند بود. 

عموما برای تمامی افرادی که می خواهند به خدمت سربازی اعزام شوند دائم این سوال را از خود می پرسند که باید چه مدت و چند ماه خدمت کنند و اگر دفترچه خود را پست کنند تغییراتی شامل حال آن ها می شود یا خیر؟

نوشته های مشابه

آیا قوانین سربازی تغییر می کند و شاهد قوانین جدید معافیت سربازی از سوی نظام وظیفه خواهند بود؟

آیا قوانین جدید معافیت سربازی در سال ۹۹ تغییر خواهد کرد؟

آخرین و جدیدترین تغییراتی که برای خدمت سربازی واقع گردیده به این صورت است که در حال حاضر مدت زمان انجام خدمت سربازی برای مناطق غیرنظامی ۲۱ ماه ،‌مناطق عملیاتی و درگیر با شرایط سخت ۱۸ ماه خواهد بود و چنانچه فردی امریه سربازی بگیرد مدت زمان انجام خدمت سربازی اش ۲۴ ماه خواهد بود و مدت خدمت سربازی در سال ۹۹ به همین شکل می باشد.

مشمولین باید بدانند که در سال ۹۹ هم دارای مهلت استفاده کردن از کسری خدمت تحت عنوان فرزندان ایثارگر خواهند بود و اگر در سال ۹۶ اقدام به ثبت نام برای اخذ معافیت یا کسری خدمت ایثارگری ( کسر خدمت سربازی جبهه پدر ) نموده اند دیگر نیازی نخواهند داشت تا به نیروهای مسلح مراجعه کنند.

یکی دیگر از جدیدترین تغییرات خدمت سربازی در سال ۹۹ این است که گفته می شود از سربازان ،‌درجه داران و افسران قرار است در تامین منابع انسانی و به کارگیری و آموزش فنی و حرفه ای و به عبارتی طرح سرباز تکنسین استفاده هایی گردد که هر فردی که به خدمت سربازی اعزام می شود، بعد از گذراندن دوره آموزش رزم مقدماتی بتواند از تخصص مورد علاقه خود استفاده کند ‌ آموزش های لازم را ببیند و دست آخر در همان زمینه خدمت سربازی خود را انجام بدهد.

مشخص است شرایط معافیت سربازی در سال ۹۹ تغییر آنچنانی پیدا نکرده است.

اساسا در کشور ایران دو نوع معافیت وجود دارد.

یکی معافیت به صورت موقت است و دیگری معافیت به صورت دائم.

در این بخش می خواهیم به معافیت سربازی کفالت بپردازیم تا جوانانی که این شرایط را دارا می باشند بتوانند از این شرایط استفاده کرده و از انجام خدمت سربازی معاف گردند.

برای استفاده از معافیت سربازی از چه زمانی باید اقدام کرد؟

اولین شرط آنکه یک جوان بتواند از معافیت کفالت بهره مند شود این است که باید سن قانونی او به ۱۸ سال رسیده باشد و ۱۸ سال را تمام کند. 

شرط دوم این است که این شخص هرگز نباید دارای غیبت باشد و اگر سن قانونی اش به ۱۸ سال برسد و اگر در حال تحصیل باشد که مشکلی نخواهد بود؛ زیرا از معافیت تحصیلی استفاده می کند ولی اگر در حال تحصیل نبود باید خودش را به نظام وظیفه معرفی کند و سپس برای گرفتن کفالت سربازی اقدام نماید.

آخرین وضعیت قوانین جدید معافیت سربازی

طبق صحبت های به عمل آمده گفته می شود که آخرین وضعیت قانون جدید وظیفه عمومی به این صورت است که «قانون جدید هنوز در شورای نگهبان بلاتکلیف مانده است، اما در صورت تصویب و با طی مسیر خود و در صورت ابلاغ هر گونه تغییراتی که این قانون با قانون فعلی دارد، اطلاع‌رسانی خواهد شد، چون بعضی از موارد ذکر شده در قانون جدید موارد قانونی فعلی را تحت الشعاع قرار می‌دهد.»

به همین خاطر هنوز کاملا مشخص نیست که چه زمانی منتشر می شود و قوانین جدید معافیت سربازی در اصل چه چیزهایی خواهد بود.

قوانین جدید معافیت کفالت سربازی

در حال حاضر قانونی که اجرا می شود و مشمولین می توانند به وسیله آن از خدمت سربازی معاف شوند به این شرح است که فرد مشمول باید برای دریافت معافیت کفالت پدر و یا مادر بایستی مدارکی را تهیه کنند. 

بعد از آماده سازی مدارک مورد نیاز باید به سازمان نظام وظیفه عمومی مراجعه کنند و مدارک را تحویل دهند.

بعد از آن است که دعوتنامه تحت عنوان مراجعه به نظام وظیفه برای آن ها ارسال می شود که باید برای آن ها تشکیل کمیسیون دهد. بعد از انجام این مراحل و عبور از کمیسیون های مختلف که در هر مرحله شرایطی را باید دنبال کرد، می توانند طبق رای داوران معافیت کفالت سربازی را اخد نمایند.

برای اخد معافیت کفالت مادر اصلی ترین و مهم ترین رکن رسیدگی و اقدام به این نوع معافیت این است که مادر فاقد شوهر باشد؛ یعنی یا بایستی طلاق گرفته باشد و یا در قید حیات نباشد.

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا