نحوه محاسبه هزینه دادرسی در دیوان عدالت اداری و دعوای مطالبه خسارت

پرسیده شده ۲ روز پیش۱۶ پاسخ ثبت شده

با سلام، بر اساس ترک فعل دستگاه طرف شکایت، مبلغ دو میلیارد تومان به عنوان خسارت در درخواست قید شده است و این موضوع در دیوان عدالت اداری در حال بررسی است. هزینه ثبت دادخواست در ابتدا معادل هزینه مرحله مربوطه پرداخت شده است. آیا برای مبلغ این خسارت مجدداً باید هزینه‌ای بر مبنای بهای خواسته پرداخت شود یا هزینه دادرسی در دیوان عدالت اداری مقطوع است و بر اساس بهای خواسته محاسبه نمی‌شود؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

هزینه دادرسی در دیوان عدالت اداری مقطوع است و بر اساس بهای خواسته محاسبه نمی‌شود؛ بنابراین برای مبلغ خسارت نیازی به پرداخت هزینه مجدد نیست.

این قاعده کلی است، اما شرایط دقیق پرونده و مرحله‌ای که دادخواست در آن رسیدگی می‌شود می‌تواند تعیین‌کننده باشد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

مقطوع بودن هزینه دادرسی در دیوان عدالت اداری

بر اساس نظر وکلا، هزینه دادرسی در دیوان عدالت اداری مقطوع است و مانند دادگاه‌های عمومی بر مبنای بهای خواسته یا مبلغ خسارت محاسبه نمی‌شود. بنابراین صرف قید مبلغ دو میلیارد تومان خسارت در دادخواست، موجب الزام به پرداخت هزینه دادرسی مجدد نخواهد بود. اگر هزینه مربوط به مرحله ثبت دادخواست را پرداخت کرده باشید، اصولا نیازی به پرداخت وجه اضافی بابت این مبلغ ندارید.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۱۶ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر

سیما حشمتی

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۲۶ نظر)

با سلام واحترام
هزینه دادرسی در دیوان عدالت اداری مقطوعه و بر اساس مبلغ خواسته محاسبه نمی‌شه. بنابراین صرف درج دو میلیارد تومان خسارت، باعث پرداخت هزینه دادرسی مجدد بر مبنای این مبلغ نیست؛ اگر هزینه مرحله مربوط رو پرداخت کردید، اصولاً پرداخت اضافه لازم نیست.

اللهیار نیازی

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۷ نظر)

درود؛ خیر، هزینه دادرسی در دیوان مقطوع است و برای مبلغ خسارت، هزینه مجددی بر مبنای بهای خواسته دریافت نمی‌شود.

سمانه پیرانی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۱۴ نظر)

خیر هزینه مجدد بر مبنای بهای خواسته لازم نیست هزینه دادرسی دیوان ثابت و مقطوع است

علیرضا زرینه پور

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۲۴ نظر)

بادرود
دیوان عدالت اداری درمورد مبلغ خسارت نظرنمیدهد صرفا در تایید ورود خسارت رای صادر میکند که شما برمبنای رای دیوان اقدام به طرح دعوی حقوقی وتقدیم دادخواست به دادگاه حقوقی مطالبه خسارت می نمایید

نمایش ۱۲ پاسخ دیگر وکلا

ابراهیم باقریان خوزانی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۱۸ نظر)

مطابق نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه هزینه دادرسی در دیوان عدالت اداری، با توجه به ماده ۱۹ قانون دیوان، مقطوع است و به میزان بهای خواسته یا مبلغ خسارت مطالبه‌شده بستگی ندارد.
بنابراین، در فرض شما که مبلغ دو میلیارد تومان خسارت ناشی از ترک فعل دستگاه اجرایی مطالبه شده و هزینه دادرسی مرحله مربوط نیز پرداخت شده است، مطالبه مجدد هزینه دادرسی بر مبنای مبلغ خسارت، مبنای قانونی ندارد.

سارا تک روستا

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۹(۳۵ نظر)

سلام وقت بخیر هزینه دادرسی در دیوان عدالت اداری مقطوع است و بر اساس مبلغ خواسته محاسبه نمی شود.

محمود وکیلی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

سلام و درود
مستندبه ماده۱۹ قانون دیوان عدالت اداری هزينه دادرسی در شعب دیواک عدالت اداری بصورت ثابت تعیین شده و میزان درخواست خسارت تأثیری در افزایش هزینه دادرسی ندارد

علیرضا حاتمی نژاد

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۵ نظر)

دورد .هزینه دادرسی در دیوان عدالت اداری مقطوع است و بر اساس مبلغ خسارت محاسبه نمی‌شود و از طربق سایت عدل ایران میتوانید هزینه های مشخص شده مشاهده کنید

سعید بزرگی کازرونی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۴۷ نظر)

در دیوان عدالت اداری هزینه دادرسی برای دعاوی مالی و مطالبه خسارت به صورت مقطوع تعیین می‌شود و بر اساس بهای خواسته محاسبه نمی‌شود بنابراین برای مبلغ خسارت درخواستی خود نیازی به پرداخت هزینه اضافی ندارید.

حدیث محمودی

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۳۹ نظر)

هزینه دادرسی در دیوان عدالت اداری برخلاف دادگاه‌های معمولی نیست و مبلغ آن مقطوع و ثابت است یعنی با بالا رفتن مبلغ خسارت یا خواسته، هزینه دادرسی هم بیشتر نمی‌شود پس اگر دو میلیارد تومان خسارت هم در دادخواست بنویسید لازم نیست هزینه اضافی بابت آن پرداخت کنید و همان مبلغی که قبلاً تعیین و پرداخت شده کافی است

مجتبی نصیری نیا

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۱۵ نظر)

هزینه دادرسی در دیوان عدالت طبق ماده 19 مقطوع می باشد . و بر اساس ارزش خواسته تعیین نمی شود

علی فتحی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۹(۹ نظر)

سلام وقت بخیر هزینه دادرسی در دیوان عدالت اداری مقطوع می باشد صرف درج دومیلیارد مبنای بهای خواسته و هزینه دادرسی قرار نمی گیرد

ناهید نورعلی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۵(۲ نظر)

خیر هزینه دادرسی مجدداً بر مبنای مبلغ دو میلیارد تومان محاسبه نمی‌شود هزینه دادرسی مطالبه خسارت ناشی از ترک فعل دستگاه دولتی در دیوان، به‌صورت مقطوع است نه بر اساس بهای خواسته بنابراین هزینه پرداختی قانونی کفایت می‌کند

الهه دریائی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

خیر؛ هزینه دادرسی در دیوان عدالت اداری مقطوع است و بر اساس مبلغ خسارت (دو میلیارد تومان) محاسبه نمی‌شود. بنابراین، در صورت پرداخت هزینه مرحله مربوط، اصولاً هزینه اضافی بر مبنای بهای خواسته لازم نیست.

حمیدرضا قاسمی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۳۳۸ نظر)

هزینه دادرسی در دیوان عدالت اداری مقطوع و ثابت است و بر اساس بهای خواسته محاسبه نمی‌شود؛ بنابراین برای مبلغ دو میلیارد تومان خسارت، نیازی به پرداخت مجدد نیست و همان هزینه ثابت مرحله بدوی کافی است.

امین ابراهیم زاده

کارآموز وکالت کانون وکلای دادگستری

سلام و احترام؛
مبلغ مقطوع است و ارتباطی به بهای خواسته ندارد.

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید

سمانه پیرانی

مشاوره از ۴۵۰٬۰۰۰ تومان