امکان شکایت از کارفرما بابت اخراج غیرموجه پس از گذشت مهلت ۳۰ روزه

پرسیده شده ۱ هفته پیش۱۳ پاسخ ثبت شده

با سلام، آیا امکان طرح شکایت از کارفرما به دلیل اخراج غیرموجه پس از گذشت ۳۰ روز از تاریخ اخراج وجود دارد یا خیر؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

امکان طرح شکایت در اداره کار وجود دارد، اما پذیرش درخواست بازگشت به کار پس از مهلت ۳۰ روزه به علت تأخیر، نوع اخراج و ارائه دلیل موجه بستگی دارد. مطالبه سایر مطالبات و حقوق کاری معمولاً با گذشت این زمان ساقط نمی‌شود.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

شکایت از اخراج پس از مهلت ۳۰ روزه

طرح شکایت از کارفرما در اداره کار پس از ۳۰ روز همچنان ممکن است و برای دریافت مطالبات و معوقات قانونی مانعی ندارد. با این حال، در خصوص درخواست بازگشت به کار، گذشت مهلت قانونی ممکن است با موانعی روبه‌رو شود مگر آنکه دلیل موجهی برای این تأخیر ارائه دهید. طبق نظر برخی وکلا، مهلت ۳۰ روزه ماده ۲۰ قانون کار به شرایط پس از رفع تعلیق مربوط است و نباید به همه انواع اخراج تعمیم داده شود. بنابراین پذیرش نهایی دعوای اخراج به شرایط قرارداد و دلایل تأخیر شما بستگی خواهد داشت.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۱۳ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر

ناهید نورعلی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷(۳ نظر)

بله، اصولاً امکان طرح شکایت وجود دارد اما اگر ۳۰ روز از تاریخ اخراج گذشته باشد باید نوع رابطه کاری و علت تأخیر بررسی شود.
مطابق ماده ۲۰ قانون کار، مهلت ۳۰روزه در مورد خاصِ خودداری کارفرما از پذیرش کارگر پس از رفع حالت تعلیق مقرر شده است این مهلت را نباید به تمام موارد اخراج تعمیم داد.

درسا حسن زاده

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

درود بر شما، بله؛ اما طبق ماده ۲۰ قانون کار، مهلت مراجعه برای درخواست بازگشت به کار در صورت اخراج غیرقانونی، اصولاً ۳۰ روز از تاریخ اخراج است. اگر این مهلت گذشته، موضوع را با اداره کار محل پیگیری کنید؛ امکان اقدام به شرایط پرونده بستگی دارد

ندا نظری قهنویه

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۴۱ نظر)

بله شکایت خود را به اداره کار ارسال کنید

محمد غلام حسینی نظری

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۹(۱۵ نظر)

با سلام
هرچند مهلت قانونی ۳۰ روز در قانون کار در نظر گرفته شده است ولی همچنان امکان طرح دعویداخراج بدون علت رسیدگی می‌شود ولی بلید شرایط پرونده بررسی بشود

نمایش ۹ پاسخ دیگر وکلا

علی محمداسمعیل

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۱ نظر)

با سلام؛
بله می توانید در هیات تشخیص اداره کار طرح دعوی نمایید به طرفیت کارفرما.

سارا تک روستا

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۹(۳۶ نظر)

سلام وقت بخیر بله امکان پذیر می باشد

مهران خسروی میرحصاری

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۶ نظر)

با سلام اگر در مهلت سی روزه تقاضای بازگشت به کار نکرده اید میتواند پذیرفته شود در هر حال شما بابت حق و حقوقتان میتوانید اقدام کنید ولی در خصوص بازگشت بکار با توجه به گذشت مهلت مقرر با ذکر و دلیلی موجه. میتوان اقدام نمود

علی فتحی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۹(۱۱ نظر)

سلام کاربر گرامی بله امکان پذیر می باشد

شادی علی پور

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۹(۲۳ نظر)

برای اعتراض به اخراج و درخواست بازگشت به کار، مهلت ۳۰روزه در مقررات مربوط مطرح است؛ بنابراین پس از این مهلت، پذیرش شکایت ممکن است با مانع مواجه شود.

سمانه پیرانی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۱۵ نظر)

بله اما اعتراض به خود اخراج پس از ۳۰ روز معمولاً در هیئت تشخیص پذیرفته نمی‌شود و فقط مطالبات مالی مانند حقوق معوقه سنوات و عیدی قابل پیگیری است مگر عذر موجه مانند عدم ابلاغ صحیح را اثبات کنید

فرهود مدبر خاک نژاد

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۵ نظر)

با سلام
«امکان شکایت هست، اما باید دقت کرد که مهلت ۳۰ روزه ماده ۲۰ قانون کار، فقط مربوط به موارد خاصِ خودداری کارفرما از پذیرش کارگر است و به همه انواع اخراج تعمیم پیدا نمی‌کند. پس اول باید نوع رابطه و علت دقیق اخراج را بررسی کنیم.»

مهناز خراج

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

سلام وقت بخیر
بله امکان شکایت از کارفرما امکانپذیر هست

فرح ناز سنگپور زنجانی

کارشناس حقوقی

با سلام
امکان طرح دعوا وجود دارد
طبق قانون کار در صورت اخراج غیر قانونی کارگر حق دارد ظرف مدت سی روز به هیات تشخیص مراجعه نماید( البته در صورتی که کارگر عذر موجه داشته باشد)
در صورت اتمام مهلت سی روزه ، موضوع را با اداره کار محل درمیان بگذارید

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید

سمانه پیرانی

مشاوره از ۴۵۰٬۰۰۰ تومان