گرفتن مهریه بالای۱۱۰سگه

پرسیده شده ۱۱ سال پیش۲ پاسخ ثبت شده

باسلام؛بنده مهریه۵۰۰سکه ای خودرابه اجراگذاشتم با توجه به اینکه دوشیزه ام وپیش قسط مهریه ام رادریافت کردم میتوانم وام۶میلیونیه ازدواج که همسرم اثاث خانه گرفته وپرایدهمسرم رابه دادگاه معرفی وازهمسرم بگیرم؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

اموال به نام همسر مانند خودرو اصولاً برای مهریه قابل توقیف هستند مگر دادگاه آن را مستثنیات دین بداند، اما وام ازدواج قابل توقیف یا دریافت نیست و فقط اقساط آن در بحث اعسار در نظر گرفته می‌شود.

این شرایط کلی است و امکان توقیف خودرو دقیقاً به این بستگی دارد که دادگاه آن را جزء مستثنیات دین تشخیص دهد یا خیر.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

شرایط توقیف پراید و وضعیت وام ازدواج

شما می‌توانید پراید همسرتان را به اجرای احکام معرفی کنید، اما اگر دادگاه تشخیص دهد این خودرو جزء مستثنیات دین است توقیف نخواهد شد. درباره وام ازدواج نیز امکان گرفتن یا توقیف مستقیم آن وجود ندارد، چرا که وام بدهی محسوب می‌شود و مال نیست. تنها اثر وام ازدواج این است که اقساط آن در زمان رسیدگی به ادعای اعسار شوهر مورد محاسبه قرار می‌گیرد.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۲ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
مهدی حمیدی

مهدی حمیدی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۲۷ نظر)

بله، هر مالی که به نام همسرتان باشد (مثل پراید) قابل توقیف برای مهریه است مگر مستثنیات دین باشد، اما وام ازدواج چون بدهی است و عین قابل توقیف محسوب نمی‌شود قابل «گرفتن» نیست، فقط اقساطش در اعسار لحاظ می‌شود.

یلدا بزرگمهر

یلدا بزرگمهرهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

۴٫۸(۳۳۰ نظر)

یک خانه و ماشین جزء مستثنیات دین بوده که در ازای مهر قابل توقیف نمیباشد و با توجه به اینکه حکم صادر شده و پیش قسط گرفته شده در مورد وام نیز نمیتوان اقدامی انجام داد.

با احترام

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید