کارمند من در آتلیه عکاسی مرتکب خیانت در امانت شده است،آیا من می تونم تقاضای کارشناسی سیستم و ایمیل ایشون رو داشته باشم؟

پرسیده شده ۷ سال پیش۲ پاسخ ثبت شده

سلام و خسته نباشید
من آتلیه فیلم و عکس دارم.
کارمندی داشتم که هاردشو به سیستم من وصل کرده و فایلها و پی اس دی و عکسهای سیستم منو کپی کرده و همچنین بدون اجازه از اینترنت دفتر استفاده کرده و با ایمیل خودش کارهای آتلیه دیگری رو روی سیستم کپی کرده از طرحهای من سواستفاده کرده و برای شخص دیگری فرستاده،در واقع خیانت در امانت کرده،من فقط تونستم از روی عکسهای ارسال شده ایمیلش که باز بود عکس بگیرم.آیا من می تونم تقاضای کارشناسی سیستم و ایمیل ایشون رو داشته باشم.

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

امکان شکایت در این خصوص وجود دارد و این عمل بر اساس قانون جرائم رایانه‌ای، به عنوان ربودن غیرمجاز داده‌های دیگری شناخته شده و دارای مجازات قانونی است.

این قاعده کلی درباره سرقت داده‌ها است اما نوع اتهام و امکان کارشناسی به شواهد فنی و پرونده شما بستگی دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

شکایت از سرقت اطلاعات آتلیه و داده‌ها

شما حق شکایت در مراجع قضایی را دارید. ربودن غیرمجاز فایل‌ها و داده‌های متعلق به دیگری طبق قانون جرائم رایانه‌ای جرم محسوب می‌شود. در صورتی که اصل داده‌ها هنوز در اختیار شما باشد، مجازات مرتکب جزای نقدی از یک میلیون تا بیست میلیون ریال است. اما اگر عین داده‌ها از بین رفته یا برده شده باشد، مجازات آن حبس از نود و یک روز تا یک سال یا جزای نقدی خواهد بود.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۲ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
مصطفی عباسی

مصطفی عباسیهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸(۴۵۴ نظر)

با سلام جرم موضوع بحث مشمول بخش قانون جرائم رایانه ای قانون مجازات اسلامی است:
هرکس به طور غیرمجاز داده‎های متعلق به دیگری را برباید، چنانچه عین داده ها در اختیار صاحب آن باشد، به جزای نقدی از یک میلیون (۱.۰۰۰.۰۰۰)ریال تا بیست میلیون (۲۰.۰۰۰.۰۰۰)ریال و در غیر این صورت به حبس از نود و یک روز تا یک سال یا جزای نقدی از پنج میلیون (۵.۰۰۰.۰۰۰)ریال تا بیست میلیون (۲۰.۰۰۰.۰۰۰)ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.

شهریار پورحکیمی

شهریار پورحکیمی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۴۲ نظر)

بله شکایت می توانید

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید