چگونه می‌توانم طلبم را از شخص حقیقی دریافت کنم؟

پرسیده شده ۱ سال پیش۲۲ پاسخ ثبت شده
ادامهٔ متن پرسش

سلام. بنده یک کالایی را با واسطه یک نفر که آشنایم بود به فردی که اصلا نمی‌شناختم فروختم و جمعا ۱۱۰ میلیون ارزش معامله بود. ۱۰ میلیون را همان روز برایم واریز کرد و الباقی که ۱۰۰ میلیون بود قرار شد دو روزه برایم واریز شود.

یک برگه دست‌نویس مختصر (بدون نوشتن کد ملی و نام پدر و فقط ذکر فامیلی و امضا) نوشت که مبلغ ۱۰۰ میلیون با واسطه فلانی از من خرید کرده و در تاریخ مشخص به من پرداخت کند و خریدار و معرف امضا کردند.

ولی الان چند روز از مهلتی که باید واریز می‌کرد گذشته و واریز نکرده. الان متوجه شدم در برگه‌ای که امضا کرده یک اسم جعلی گفته و نام واقعی‌اش چیز دیگری است و این را از واریزی اولیه که برایم انجام داد متوجه شدم.

با توجه به توضیحات می‌توانم از شخص واسطه شکایت کنم چون به شخص اصلی اطلاعاتی جز حساب بانکی که برایم واریز کرده ندارم ولی واسطه را کاملا می‌شناسم. ممنون از راهنماییتون.

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

وکلا برای پس گرفتن طلب مسیرهای متفاوتی پیشنهاد کرده‌اند؛ از ارسال اظهارنامه و دادخواست حقوقی مطالبه وجه گرفته تا شکایت کیفری کلاهبرداری و جعل به‌دلیل هویت ساختگی خریدار. درباره امکان شکایت از واسطه اختلاف‌نظر وجود دارد و برخی او را فقط معرف یا شاهد دانسته و برخی شکایت علیه هر دو نفر را ممکن می‌دانند.

این یک دیدگاه کلی است و امکان پیگیری علیه واسطه کاملا به نقش واقعی او و نحوه امضای نوشته بستگی دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

مسیر مطالبه طلب با هویت جعلی خریدار

با توجه به استفاده خریدار از نام ساختگی، امکان طرح شکایت کیفری بابت کلاهبرداری یا جعل در کنار دادخواست حقوقی مطالبه وجه وجود دارد. برای شروع می‌توانید ابتدا اظهارنامه ارسال کنید و از اطلاعات واریز بانکی برای شناسایی خریدار بهره ببرید. در خصوص واسطه نیز اگر صرفا معرف باشد امکان شکایت از او وجود ندارد و تنها می‌توان از او به عنوان شاهد یا جلب ثالث استفاده کرد، مگر آنکه نقشی مانند دلالی یا تبانی در فریب داشته باشد که در آن صورت طرح دعوا علیه هر دو نفر مطرح می‌شود.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۲۲ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
مصطفی فودازی

مصطفی فودازی

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۳ نظر)

با سلام
با توجه به اینکه فرد واسطه فقط معرف بوده امکان شکایت از ایشان وجود ندارد اما در مورد خریدار با توجه به سوء نیت و استفاده از ابزار متقلبانه امکان شکایت کیفری تحت عنوان کلاهبرداری و نیز شکایت حقوقی از ایشان وجود دارد که مطمئنا شکایت کیفری پیشنهاد می‌گردد که در این پروسه از واسطه به عنوان شاهد می‌توان بهره جست و در صورت عدم همکاری دادخواست جلب ثالث امکان‌پذیر است.

مریم جمشیدیان

مریم جمشیدیان

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۸ نظر)

سلام
بدوا اظهارنامه،سپس مطالبه وجه دهید.

داود فروغی

داود فروغی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۹(۴۷ نظر)

با سلام ابتدا اظهارنامه را براش ارسال کنید و سپس دادخواست مطالبه وجه را مطرح کنید

مرتضی قمبر

مرتضی قمبر

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۵(۲ نظر)

سلام
طبق قانون تجارت و در صورتی ک شخص را دلال بدانیم ، امکان وصول وجه از ایشان دور از ذهن نیست .

نمایش ۱۸ پاسخ دیگر وکلا
الهام دامغانی ثانی

الهام دامغانی ثانیهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۶۷۳ نظر)

با سلام و درود
بدوا اظهارنامه، سپس مطالبه وجه طرح نمایید

مرضیه شیخ الاسلامی

مرضیه شیخ الاسلامی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۳ نظر)

با سلام ...به نظرم هم بر علیه خریدار و هم واسطه کلاهبرداری و جعل شکایت کنید.

حسین مظاهری تهرانی

حسین مظاهری تهرانی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۴۸۳ نظر)

با سلام
به طرفیت هر دو شخص طرح دعوا کنید.

مصطفی مستاجران

مصطفی مستاجرانهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۳۸۴ نظر)

با سلام خیر باید علیه خریدار طرح دعوا کنید

محسن کاظمی دره بیدی

محسن کاظمی دره بیدی

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

سلام اولین قدم اظهارنامه به ذکر مدت برای ایفای تعهدات مرحله بعدی طرح دعوی مناسب در دفتر خدمات قضایی پیشنهاد می کنم از وکلای این سایت استفاده کنید

علیرضا جباری

علیرضا جباری

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۳ نظر)

با سلام
بدوا اظهارنامه، سپس مطالبه وجه طرح نمایید

هدی فرخی هنزکی

هدی فرخی هنزکیهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸(۲۵۲ نظر)

ابتدا به طرفیت هردو‌نفر اطهارنامه ارسال نمایید اگر مفید فایده نبود دادخواست مطالبه وجه

مرتضی حاتمی فر

مرتضی حاتمی فر

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۶۰ نظر)

درود ابتدا اظهارنامه، سپس مطالبه وجه مطرح نمایید

حسن آرین پور

حسن آرین پور

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۱۳۹ نظر)

با سلام و عرض ادب ،بدوا اظهارنامه، سپس مطالبه وجه طرح نمایید

محمد اکبری

محمد اکبری

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۵۸ نظر)

عرض سلام و احترام ، در ابتدا اظهارنامه ارسال و بعد تقدیم دادخواست صورت گیرد.

ابوالفضل جهان بخش

ابوالفضل جهان بخش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸(۱٬۲۴۸ نظر)

با سلام ،ابتدا اظهار نامه ارسال نموده درصورت عدم نتیجه دادخواست مطالبه وجه مطرح نمایید.

محمدمهدی قنبری

محمدمهدی قنبری

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۹(۳۲ نظر)

سلام وقتت بخیر
با توجه به توضیحات شما، در این شرایط چندین نکته حقوقی قابل بررسی است و امکان پیگیری قانونی برای شما وجود دارد.

اعتبار سند دست‌نویس
سند دست‌نویسی که میان شما، خریدار و واسطه تنظیم شده و به امضای خریدار و معرف (واسطه) رسیده است، به عنوان یک سند عادی دارای اعتبار است. وجود امضا برای اعتبار اینگونه اسناد کافی است و حتی بدون ذکر جزئیاتی مانند کد ملی یا نام پدر، اصل تعهد را نشان می‌دهد.

مسئولیت خریدار
فردی که کالا را از شما خریداری کرده، مسئول اصلی پرداخت مابقی مبلغ یعنی ۱۰۰ میلیون تومان است. با توجه به اینکه ۱۰ میلیون تومان از مبلغ کل را از طریق واریز بانکی پرداخت کرده، هویت واقعی او از طریق اطلاعات حساب بانکی قابل شناسایی است، حتی اگر در برگه دست‌نویس نام جعلی ذکر کرده باشد. شما می‌توانید برای مطالبه باقیمانده وجه، علیه خریدار اقدام قانونی کنید.
طبق قانون، فروشنده می‌تواند در صورت عدم پرداخت ثمن معامله در موعد مقرر، ابتدا اظهارنامه مطالبه ثمن را برای خریدار ارسال کند و در صورت عدم پرداخت، حق فسخ قرارداد و پیگیری قضایی را خواهد داشت. اثبات پرداخت وجه بر عهده خریدار است.

مسئولیت شخص واسطه
در مورد امکان شکایت از شخص واسطه، نکات زیر قابل توجه است:
۱. امضای واسطه پای برگه: اینکه واسطه نیز برگه دست‌نویس را امضا کرده است، می‌تواند به معنای ضمانت یا تعهد او نسبت به انجام معامله و پرداخت وجه از سوی خریدار تلقی شود.
۲. نقش واسطه در معامله: اگر واسطه در تنظیم سند و رد و بدل شدن امضاها نقش داشته باشد، ممکن است مسئول صحت و اعتبار امضاها و اسناد شناخته شود. با توجه به اینکه خریدار نام جعلی ارائه داده و واسطه این سند را امضا کرده، این موضوع می‌تواند مورد استناد قرار گیرد.
۳. مسئولیت تضامنی: در برخی شرایط، اگر واسطه با یکی از طرفین معامله شراکت داشته باشد، مسئولیت تضامنی در اجرای تعهدات خواهد داشت. باید بررسی شود که آیا نقش واسطه در این معامله فراتر از یک معرفی ساده بوده است یا خیر.

با توجه به اینکه واسطه را کاملا می‌شناسید و ایشان نیز سند را امضا کرده‌اند، امکان طرح دعوی علیه ایشان به دلیل عدم ایفای تعهد از سوی خریدار (که توسط او معرفی شده و صحت هویتش مورد تایید ضمنی واسطه با امضای سند قرار گرفته) وجود دارد. جمع‌آوری تمامی مدارک و مستندات مربوط به معامله، از جمله برگه دست‌نویس و اطلاعات واریزی اولیه، برای پیگیری قانونی ضروری است.

اقدامات پیشنهادی:

جمع‌آوری مدارک: تمامی مستندات شامل برگه دست‌نویس، پرینت واریزی اولیه خریدار و هرگونه ارتباط دیگر را جمع‌آوری کنید.

مشاوره حقوقی: توصیه می‌شود با یک وکیل یا مشاور حقوقی متخصص مشورت نمایید تا با بررسی دقیق مدارک و شرایط خاص شما، بهترین راهکار قانونی را ارائه دهند. آنها می‌توانند شما را در مورد نحوه طرح شکایت علیه خریدار و یا واسطه راهنمایی کنند.

ارسال اظهارنامه: ممکن است اولین قدم قانونی، ارسال اظهارنامه رسمی برای خریدار و حتی واسطه جهت مطالبه وجه باشد.

در نهایت، اگرچه خریدار مسئول اصلی پرداخت است، اما با توجه به امضای واسطه و معرفی خریدار توسط او که با نام جعلی اقدام به معامله کرده، پیگیری قانونی از واسطه نیز محتمل به نظر می‌رسد.

سعید قیطانی

سعید قیطانی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۲۴۱ نظر)

سلام
دادخواست مطالبه وجه مطرح کنید

بهنام رفیعی ساران

بهنام رفیعی سارانهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷(۴۸۰ نظر)

سلام دعوای مطالبه وجه اقامه نمایید

عباس باغبان زاده

عباس باغبان زاده

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۴۷ نظر)

سلام ~
ابتدا اظهارنامه ارسال، سپس دادخواست مطالبه وجه طرح نمایید.

زهرا فرج

زهرا فرج

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۲۵۸ نظر)

ابتدائا اظهارنامه ارسال نمائید چنانچه نتیجه ای حاصل نشد دادخواست مطالبه وجه مطرح نمائید.

محمدباقر سلیمانگلی

محمدباقر سلیمانگلی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۹(۴۹ نظر)

با سلام از انجا که واسطه امضا زده میتوانید از ایشان بعنوان ضامن مطالبه نمایید

علیرضا زرینه پور

علیرضا زرینه پور

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۲۱ نظر)

بادرود
خیر امکان شکایت از شخص واسطه نیست

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید