چگونه می توان ازمردنظامی که چهار سال مفقود الاثراست تقاضای نفقه و مهریه کرد؟

پرسیده شده ۱۱ سال پیش۶ پاسخ ثبت شده

سلام. اگر فردی نظامی حدود 40 سال سن زندگی خود را بیش از 4 سال رهاکند و برود به طوری که در دادسرای نظامی به عنوان فرار از خدمت نیز پرونده داشته باشد حالا همسر وی بابت مهریه و نفقه خود و مدیریت اموال همسر خود از لحاظ قانونی چه کار باید بکند؟با تشکر.

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

دادسرای نظامی صلاحیت رسیدگی به مهریه و نفقه را ندارد و این حقوق باید از دادگاه خانواده یا اجرای ثبت پیگیری شود. زوجه می‌تواند هم‌زمان با توقیف و وصول حقوق مالی از اموال شوهر، درخواست تعیین امین برای اداره اموال و در صورت تمایل دادخواست طلاق به دلیل غیبت بدهد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

مطالبه مهریه و اداره اموال همسر مفقودالاثر

دادسرای نظامی ارتباطی به مهریه و نفقه ندارد و صرفاً پرونده فرار از خدمت می‌تواند به عنوان مدرک غیبت در دادگاه خانواده استفاده شود. شما می‌توانید با مراجعه به دادگاه خانواده دادخواست مهریه و نفقه معوقه داده و تقاضای توقیف اموال و تعیین امین برای اداره دارایی‌های او را مطرح کنید. همچنین در صورت تمایل به جدایی، به دلیل گذشت بیش از چهار سال غیبت، امکان درخواست طلاق پس از طی مراحل قانونی و انتشار آگهی وجود دارد.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۶ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
مهدی حمیدی

مهدی حمیدی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۲۷ نظر)

زن باید به دادگاه خانواده دادخواست مطالبه مهریه و نفقه و هم‌زمان درخواست امین برای اداره اموال زوج مفقودالاثر بدهد و با ارائه گواهی مفقودی و پرونده فرار از خدمت، حقوق مالی خود را از اموال شوهر پیگیری کند.
دادگاه پس از احراز غیبت، نفقه جاری را تعیین و از اموال زوج یا حقوق احتمالی او پرداخت می‌کند.

اکرم فرخ

اکرم فرخ

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸(۷۸۲ نظر)

با عرض ادب و احترام .مستحضر باشید سازمان قضایی نیروهای مسلح که همان دادسرای نظام می باشد، هیچ ارتباطی به مطالبه مهریه و نفقه ندارد لذا این دو از حقوق قانونی زوجه می باشد و رای دادسرای نظامی صرفا برای غیبت شخص به مدت 4 سال در دادگاه خانواده قابل استناد می باشد و همچنین است با استناد به ماده 1029 قانون مدنی که مقرر داشته است «هر گاه شخصی چهار سال تمام غایب مفقو دالاثر باشد، زن او می‌تواند تقاضای طلاق کند، در این صورت با رعایت ماده ،1023 قانون مدنی حاکم او را طلاق می‌دهد.»غایب مفقودالاثر کسی است که از غیبت او مدت بالنسبه مدیدی گذشته و از او به هیچ وجه خبری نباشد. براساس ماده 1023 قانون مدنی دادگاه پس از تقدیم دادخواست طلاق از طرف زن در یکی از روزنامه های کثیرالانتشار، سه دفعه متوالی به فاصله یک ماه آگهی می‌کند و اشخاصی را که ممکن است اطلاعاتی راجع به غایب داشته باشند دعوت می‌نماید تا دادگاه را از شرایط غایب مطلع نمایند. و همچنین زوجه می تواند تقاضای مطالبه مهریه و نفقه در دادگاه خانواده کند و قانون از اموال غایب مفقود الاثر برای مهریه و نفقه زوجه وصول می کند.

در پناه خدا باشید

حسن آرین پور

حسن آرین پور

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۱۳۹ نظر)

سازمان قضایی نیروهای مسلح که همان دادسرای نظام می باشد، هیچ ارتباطی به مطالبه مهریه و نفقه ندارد لذا این دو از حقوق قانونی زوجه می باشد و رای دادسرای نظامی صرفا برای غیبت شخص به مدت ۴ سال در دادگاه خانواده قابل استناد می باشد و همچنین است با استناد به ماده ۱۰۲۹ قانون مدنی که مقرر داشته است «هر گاه شخصی چهار سال تمام غایب مفقو دالاثر باشد، زن او می‌تواند تقاضای طلاق کند، در این صورت با رعایت ماده ،۱۰۲۳ قانون مدنی حاکم او را طلاق می‌دهد.»غایب مفقودالاثر کسی است که از غیبت او مدت بالنسبه مدیدی گذشته و از او به هیچ وجه خبری نباشد. براساس ماده ۱۰۲۳ قانون مدنی دادگاه پس از تقدیم دادخواست طلاق از طرف زن در یکی از روزنامه های کثیرالانتشار، سه دفعه متوالی به فاصله یک ماه آگهی می‌کند و اشخاصی را که ممکن است اطلاعاتی راجع به غایب داشته باشند دعوت می‌نماید تا دادگاه را از شرایط غایب مطلع نمایند. و همچنین زوجه می تواند تقاضای مطالبه مهریه و نفقه در دادگاه خانواده کند و قانون از اموال غایب مفقود الاثر برای مهریه و نفقه زوجه وصول می کند.

علی اصغر نادری

علی اصغر نادری

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۲۱۴ نظر)

دادخواست نفقه معوقه
مطالبه مهریه (ترجیحا از طریق اجرای ثبت برای سرعت بیشتر)
اگر قصد جدایی دارد → دادخواست طلاق
در صورت بی‌خبری کامل → درخواست حکم غایب مفقودالاثر و تعیین امین برای اموال

نمایش ۲ پاسخ دیگر وکلا
شهریار انالویی

شهریار انالویی

کارشناس حقوقی

۴٫۸(۱۰ نظر)

سلام
زوجه بعد از یکسال نشر آگهی کردن و دادخواست طلاق غیابی دادن و دادخواست مهریه و نفقه و غیره به دادگاه خانواده میتواند اموال منقول و غیرمنقول او را توقیف کند.و حق و حقوقش را بگیرد.و از او جدا شود.

لیلا تاجیک

لیلا تاجیک

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۴۷ نظر)

با سلام. زوجه دادخواست نفقه و مهریه را همزمان با درخواست امین و گواهی غایب بودن و فرار از خدمت بدهد تا اداره اموال نسبت به امور مالی زوج صورت پذیرد و سپس از طریق اموال زوج مهریه و نفقه مشخص و پرداخت گردد.
و عدم حضور ایشان و شرایط موجود حق طلاق نیز برای زوجه ایجاد میکند.

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید