چگونه شکایت از دندانپزشک نتیجه می‌دهد؟

پرسیده شده ۱ سال پیش۱۶ پاسخ ثبت شده
ادامهٔ متن پرسش

سلام من از دندان‌پزشکی بابت اینکه دندان من خیلی خالی کرد ولی عصب‌کشی نکرد، بعدش پر کرد، شکایت کردم. پزشک قانونی شهر فرستاد، کمیسیون پزشکی. تو جلسه اول با مسئولش که سوال می‌کرد گفتم دندانم خالی کرد ولی عصب‌کشی نکرده و پر کرده، الان درد می‌کنه. فرستاد پزشک معتمد. پزشک گفت این موارد شامل قصور پزشکی نمی‌شه. گاهی بیمار طبق بررسی پزشک دندانش خالی می‌شه و پر می‌شه، بعضی موقع باعث درد عصب می‌شه، بعضی از افراد هم نمی‌شه. گفت کاری نمی‌شه کرد، دکتر باید کنار بیاد بری عصب‌کشی کنی بعد بیایی پر کنه (که من پیش دکتر رفتم هم همین گفت). قبول کرد ولی من چون بیمه تکمیلی داشتم، پول عصب‌کشی هم الان ندارم. موندم با یه دندانی که عصبش درد می‌کنه. کمیسیون پزشکی هم حرفش همینه. موندم چکار کنم این وسط که هزینه پول عصب هم ندارم.

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

نتیجه شکایت از پزشک به اثبات قصور بستگی دارد و وقتی کمیسیون پزشکی درد دندان را عارضه درمان بداند نه تقصیر، تخلفی ثبت نمی‌شود. با این حال برای پیگیری رسمی، طرح و ادامه شکایت از طریق دادسرای ویژه جرایم پزشکی یا وزارت بهداشت امکان‌پذیر است.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

اثبات قصور شرط نتیجه در شکایت پزشکی

برای گرفتن نتیجه در شکایت از دندانپزشک باید تقصیر یا کوتاهی او در کمیسیون ثابت شود. از نظر کارشناسی، تحریک عصب پس از پر کردن گاهی یک عارضه درمان است و لزوما قصور پزشکی محسوب نمی‌شود. در صورت اعتراض به نظر پزشک معتمد، می‌توانید روند شکایت را در دادسرای جرایم پزشکی یا سازمان‌های ناظر پیگیری کنید. چنانچه قصور اثبات نشود، پزشک مسئولیتی برای جبران هزینه‌های بعدی نخواهد داشت.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۱۶ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
محمدمهدی قنبری

محمدمهدی قنبری

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۹(۳۲ نظر)

با سلام و احترام،
بیایید وضعیت شما را به صورت دقیق و مرحله به مرحله بررسی کنیم:
چرا کمیسیون پزشکی چنین نظری داده است؟
نکته کلیدی در شکایت‌های پزشکی، اثبات "قصور" یا "تقصیر" است. نظر کمیسیون پزشکی و پزشک معتمد بر این اساس است که اقدام دندان‌پزشک شما، هرچند در نهایت نتیجه مطلوبی نداشته، اما الزاما قصور و کوتاهی در انجام وظیفه تلقی نمی‌شود.

* تشخیص پزشکی و عوارض احتمالی: در دندان‌پزشکی، گاهی پوسیدگی بسیار به عصب نزدیک است، اما هنوز به آن نرسیده. در این حالت، دندان‌پزشک بر اساس معاینه و عکس رادیوگرافی تصمیم می‌گیرد که آیا می‌تواند بدون عصب‌کشی، دندان را پر کند یا خیر. این یک تصمیم بالینی است.
* ریسک درمان: خالی کردن پوسیدگی عمیق همیشه این ریسک را دارد که عصب دندان (پالپ) تحریک شده و پس از مدتی دچار التهاب و درد شود. این اتفاق یک "عارضه قابل پیش‌بینی" در درمان است، نه لزوما یک "اشتباه یا قصور پزشکی".
* نظر کمیسیون: کمیسیون به این نتیجه رسیده که دندان‌پزشک شما بر اساس استاندارد علمی عمل کرده، اما متاسفانه یکی از عوارض احتمالی درمان برای شما رخ داده است. به همین دلیل، او را مقصر ندانسته‌اند.

حرف پزشک معتمد که "گاهی بیمار طبق بررسی پزشک دندانش خالی می‌شه و پر می‌شه، بعضی موقع باعث درد عصب می‌شه، بعضی از افراد هم نمی‌شه" دقیقا به همین موضوع اشاره دارد.
حالا چه گزینه‌هایی پیش روی شماست؟
متاسفانه از نظر قانونی، مسیر شما دشوار شده است، زیرا نظر کارشناسی کمیسیون پزشکی که مرجع تخصصی است، علیه شماست. با این حال، شما چند راه حل عملی و حقوقی دارید:
۱. گزینه‌های مربوط به درمان (اولویت اول)
سلامتی شما در اولویت است. درد دندان باید درمان شود.

* صحبت مجدد با دندان‌پزشک اول: حالا که شکایت به نتیجه نرسیده، فضا برای گفتگوی غیررسمی بازتر است. با آرامش به مطب ایشان بروید و وضعیت را توضیح دهید. بگویید: "کمیسیون شما را مقصر ندانسته و من این را می‌پذیرم، اما در نهایت من با یک دندان دردناک و هزینه جدید مواجه شده‌ام. آیا امکان دارد برای جبران این وضعیت و به عنوان مسئولیت‌پذیری، هزینه عصب‌کشی را خودتان تقبل کنید یا حداقل با تخفیف بسیار ویژه یا به صورت اقساطی برایم انجام دهید؟" بسیاری از پزشکان برای حفظ اعتبار و رضایت بیمار، حاضر به همکاری هستند.
* استفاده از بیمه تکمیلی: حتما با شرکت بیمه تکمیلی خود تماس بگیرید و سقف تعهدات و شرایط استفاده از خدمات عصب‌کشی را بپرسید. ممکن است بخشی از هزینه یا تمام آن (بسته به طرح بیمه شما) پوشش داده شود.
* مراجعه به دانشکده‌های دندان‌پزشکی: این مراکز معمولا خدمات دندان‌پزشکی را با تعرفه‌های بسیار پایین‌تر از مطب‌های خصوصی ارائه می‌دهند. کار درمان توسط دانشجویان سال‌های آخر و زیر نظر مستقیم اساتید مجرب انجام می‌شود که از نظر کیفی قابل اعتماد است.
* مراجعه به درمانگاه‌های خیریه یا دولتی: برخی درمانگاه‌ها نیز خدمات را با تعرفه دولتی یا خیریه ارائه می‌دهند که می‌تواند هزینه شما را به شکل چشمگیری کاهش دهد.

۲. گزینه‌های مربوط به پیگیری شکایت (مسیر حقوقی)
* اعتراض به نظر کمیسیون: شما حق دارید به نظر کمیسیون پزشکی اعتراض کنید. این اعتراض باعث می‌شود پرونده شما به یک کمیسیون با اعضای بیشتر یا یک مرجع بالاتر (مثلا در مرکز استان یا تهران) ارجاع داده شود.

نکته مهم: این کار معمولا هزینه کارشناسی مجدد دارد و با توجه به اینکه نظر اولیه تخصصی بوده، شانس موفقیت در مرحله تجدیدنظر خیلی بالا نیست، مگر اینکه بتوانید مدرک جدید و محکمی ارائه دهید.

جمع‌بندی و پیشنهاد عملی
۱. اولویت با درمان است: قبل از هر کاری، برای تسکین درد و جلوگیری از آسیب بیشتر به دندان، به فکر درمان باشید. بهترین و سریع‌ترین گزینه‌ها برای کاهش هزینه، دانشکده‌های دندان‌پزشکی و بررسی دقیق پوشش بیمه تکمیلی شماست.
۲. مذاکره با پزشک: به صورت مسالمت‌آمیز با پزشک اول خود صحبت کنید. این محتمل‌ترین راه برای رسیدن به یک توافق و کاهش هزینه‌هاست. او از دردسر شکایت رها شده و ممکن است انگیزه بیشتری برای کمک به شما داشته باشد.
۳. مسیر قانونی را واقع‌بینانه ببینید: با توجه به نظر کمیسیون، پیگیری بیشتر شکایت، فرآیندی زمان‌بر، هزینه‌بر و با احتمال موفقیت پایین خواهد بود. انرژی و هزینه خود را بیشتر روی پیدا کردن یک راه حل درمانی کم‌هزینه متمرکز کنید.

سعید قیطانی

سعید قیطانی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۲۴۱ نظر)

سلام
می توانید از طریق دادسرای مربوطه پیگیری کنید

ایوب رشیدی

ایوب رشیدی

کارآموز وکالت کانون وکلای دادگستری

۴٫۸(۴ نظر)

سلام شما میتوانید به دادسرای ویژه جرایم پزشکی ویا وزارت بهداشت و امور پزشکی مراجعه وشکایت کنید

حسین مظاهری تهرانی

حسین مظاهری تهرانی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۴۸۳ نظر)

با سلام
با تکرار پرسش پاسخ تغییری نمی کند.

نمایش ۱۲ پاسخ دیگر وکلا
زهرا رحیمی لولویی

زهرا رحیمی لولوییهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۶۹۸ نظر)

سلام از طریق دادسرای مربوطه پیگیری کنید.

احسان عبدالهی

احسان عبدالهیهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۶۰۲ نظر)

امکان پیگیری از طریق دادسرا وجود دارد .

حسن آرین پور

حسن آرین پور

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۱۳۹ نظر)

با سلام و عرض ادب ،از طریق دادسرای مربوطه پیگیری کنید

ندا فرخ نیا

ندا فرخ نیا

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷(۹۱ نظر)

با سلام
از طریق دادسرا محل اقدام نمایید

بهنام رفیعی ساران

بهنام رفیعی سارانهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷(۴۸۰ نظر)

سلام

موضوع را ازطریق دادسرای محل وقوع پیگیری نمایید

محمدرضا توکلی

محمدرضا توکلی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۲۷۵ نظر)

با سلام اقدام قانونی متصور نیست

مریم حاج منوچهری

مریم حاج منوچهری

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۹(۲۳۹ نظر)

باسلام
طبق نظر کمیسیون تصمیم گیری خواهد شد.

محمدرضا اکبری

محمدرضا اکبری

کارشناس حقوقی

سلام وقت بخیر
شما می‌بایست موضوع را ازطریق دادسرای محل وقوع پیگیری نمایید من در خدمتتون هستم

سارا تک روستا

سارا تک روستا

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۹(۱۸ نظر)

سلام کاربر گرامی از طریق دادسرای مربوطه پیگیری کنید.

مینا مشایخی کرهرودی

مینا مشایخی کرهرودی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۲۶ نظر)

سلام طبق نظر کمیسیون تصمیم گیری خواهد شد.حضوری پیگیری کنید

زهرا فرج

زهرا فرج

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۲۵۸ نظر)

سلام و احترام
از مشاوره تخصصی بهره بگیرید.

محمدباقر سلیمانگلی

محمدباقر سلیمانگلی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۹(۴۹ نظر)

با سلام چنانچه قصور پزشکی باشد قابل پیگیری است ولی اگر از عوارض درمان باشد و قصوری صورت نگرفته باشد امکان شکایت وجود ندارد

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید