چگونه بدون قرارداد وجه را مطالبه کنم؟

پرسیده شده ۱ سال پیش۲۲ پاسخ ثبت شده
ادامهٔ متن پرسش

با سلام
بنده پخش‌کننده برخی اقلام به مغازه‌داران هستم و عرف بازار به گونه‌ای است که عموما کالا بر اساس اطمینان و بدون انعقاد قرارداد و حتی اخذ چک، به‌صورت امانی و با یک برگ فاکتور نزد فروشنده‌ها امانت گذاشته می‌شود (با توجه به اینکه از چند میلیون تومان نیز تجاوز نمی‌کند).

چندی قبل کالایی را به مبلغ ۲.۵ میلیون تومان به‌صورت امانی نزد یکی از مغازه‌داران گذاشتم. با این‌که کالا فروش رفته و چند ماه هم گذشته، اما فروشنده حاضر به تسویه نشده و مغازه را هم تخلیه کرده است.

از طرفی قراردادی بیعی بین ما نبوده و فاکتور فروش نیز دست خود فروشنده می‌باشد. تنها قرینه‌ای که می‌تواند بر طلبکار بودن من دلالت کند پیامک‌هایی است که از وی دارم که در آنها در برابر درخواست مطالبه پول از ناحیه بنده وی با بیان این عبارت که «پولت را خواهیم داد» به نوعی اقرار به این دین کرده است.

آیا راهی برای شکایت از وی و درخواست مطالبه وجه با استناد به این پیامک‌ها وجود دارد؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

امکان طرح دعوای مطالبه وجه با استناد به پیامک‌های متضمن اقرار به دین وجود دارد. همچنین می‌توانید از ابزارهایی مانند ارسال اظهارنامه، شهادت شهود یا درخواست اتیان سوگند نیز برای اثبات طلب استفاده کنید.

با این حال، پذیرش این پیامک‌ها به عنوان اماره یا دلیل به محتوای دقیق پیام‌ها و شرایط اثباتی هر پرونده بستگی دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

امکان مطالبه وجه با تکیه بر پیامک و اقرار

شما می‌توانید بر اساس پیامک‌هایی که نشان‌دهنده اقرار بدهکار به پرداخت طلب است، دادخواست مطالبه وجه مطرح کنید. پیش از دادخواست، پیشنهاد می‌شود ابتدا اظهارنامه رسمی برای بدهکار ارسال نمایید. در صورت نیاز به تقویت ادله، استفاده از شهادت شهود و درخواست اتیان سوگند نیز در جریان رسیدگی امکان‌پذیر است.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۲۲ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
حسین مظاهری تهرانی

حسین مظاهری تهرانی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۴۸۳ نظر)

با سلام
بله می توانید مستند به پیامک های مزبور و سایر مدارک مرتبط به طرفیت ایشان دعوای مطالبه وجه مطرح کنید. بدوا اظهارنامه ارسال نمایید.

زاید ساحلی زادگان

زاید ساحلی زادگان

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

بله
با استفاده از پیامک که اماره می‌باشد میتوانید دعوای خود را اثبات کنید در این مورد از سوگند خوانده هم میتوانید بهر بگیرید

مینا امیری ثانی

مینا امیری ثانی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۲۵۴ نظر)

با درود
بااستناد به پیامک ها می توانید طرح دعوی مبنی بر‌مطالبه وجه اقدام نمایید

علیرضا ریاحی

علیرضا ریاحی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۱۵ نظر)

با سلام بله با ارائه مدارک فاکتورها وپیامکها وجه خود را طی دادخواست مطالبه نمایید حتی می‌توانید به ادیان سوگند نیز استناد کنید

نمایش ۱۸ پاسخ دیگر وکلا
مریم مزرعه فرد

مریم مزرعه فرد

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸(۴ نظر)

سلام با استناد به پیام ها و فاکتور ها دعوی مطالبه وجه مطرح نمایید

ابوالفضل جهان بخش

ابوالفضل جهان بخش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸(۱٬۲۴۸ نظر)

با سلام امکان طرح دادخواست مطالبه وجه با استناد به پیامک ها و فاکتورها وجود دارد.

سعید قیطانی

سعید قیطانی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۲۴۱ نظر)

سلام
دادخواست مطالبه وجه مطرح کنید

محمدرضا توکلی

محمدرضا توکلی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۲۷۵ نظر)

با سلام به استناد پیامک ها و در صورت امکان شهادت گواهان اقدام کنید.

سید اشکان جلالی

سید اشکان جلالی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۴۵ نظر)

بادرود
نتیجه‌گیری:

شما می‌توانید با استناد به پیامک‌های اقرار به دین و سایر مستندات، از فروشنده شکایت کنید و مطالبه وجه کنید.

یگانه فرج نژاد

یگانه فرج نژاد

کارشناس حقوقی

با سلام. بله با توجه به این پیامک که اقرار محسوب میشه، میتونید دادخواست مطالبه وجه بدید.

فرشته نوری

فرشته نوری

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸(۱۴۱ نظر)

با سلام،بله به استناد پیامکها و عنداللزم شهادت شهود ،دادخواست مطالبه وجه دهید

مهسا خاکپور

مهسا خاکپور

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۷۸ نظر)

سلام
بله، می توانید با عنوان مطالبه وجه اقامه دعوا نمایید...

حسن آرین پور

حسن آرین پور

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۱۳۹ نظر)

با سلام و عرض ادب خدمت شما ،بله

بهنام رفیعی ساران

بهنام رفیعی سارانهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷(۴۸۰ نظر)

سلام

امکان اقدام درا ین خصوص را دارید

ندا السادات روناسی

ندا السادات روناسی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸(۵۴ نظر)

با سلام
شما می‌توانید با استناد به پیامک‌های اقرار به دین و سایر مستندات، اقدام به طرح دعوا مطالبه وجه علیه فروشنده نمایید.

مینا مشایخی کرهرودی

مینا مشایخی کرهرودی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۲۶ نظر)

سلام به استناد به پیام ها و فاکتور ها دعوی مطالبه وجه مطرح نمایید

عباس باغبان زاده

عباس باغبان زاده

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۴۷ نظر)

سلام ~
دادخواست مطالبه وجه دهید.

شادی علی پور

شادی علی پور

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۹(۲۳ نظر)

سلام، می توانیدمطالبه وجه مطرح کنید

ویدا سماوات

ویدا سماوات

کارآموز وکالت کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۷۵ نظر)

سلام، می توانیدمطالبه وجه مطرح کنید//

سلمان غفرانی کجانی

سلمان غفرانی کجانی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۱ نظر)

با سلام به شما دوست عزیز، بله؛ پیامک‌هایی که متضمن اقرار صریح یا قابل استنباط به بدهی باشد، می‌تواند به‌عنوان دلیل و اماره الکترونیکی مورد استناد قرار گیرد و همراه با فاکتور، شهادت شهود و سایر قرائن، مبنای مطالبه وجه قرار گیرد. با توجه به امانی بودن تحویل کالا، در صورت اثبات اینکه کالا فروخته و وجه آن دریافت شده، می‌توانید دادخواست مطالبه وجه مطرح کنید؛ اما اگر قصد شکایت کیفری خیانت در امانت دارید، اثبات سپردن مال و سوءنیت وی نیز ضروری است.

حسین رضائی

حسین رضائی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

بله، در صورت وجود پیامک‌هایی که از آن‌ها پذیرش بدهی یا تعهد به پرداخت قابل برداشت باشد، می‌توانید همراه با سایر قرائن و مدارک، دادخواست مطالبه وجه مطرح کنید.
نکته مهم این است که در این نوع معاملات، صرفا عنوان «امانت» تعیین‌کننده نیست؛ اگر کالا برای فروش در اختیار مغازه‌دار قرار گرفته و قرار بوده پس از فروش، وجه آن به شما پرداخت شود، باید رابطه و تعهد مالی طرفین اثبات شود.
پیامک‌ها، فاکتور، شهادت شهود و سایر قرائن می‌توانند در اثبات این موضوع مؤثر باشند. بهتر است پیش از طرح دعوا، یک اظهارنامه رسمی برای مطالبه وجه ارسال و سپس در صورت عدم پرداخت، دادخواست مطالبه وجه مطرح شود.
البته صرف وجود پیامک، به‌تنهایی تضمین‌کننده نتیجه دعوا نیست و محتوای دقیق پیام‌ها و سایر مدارک باید بررسی شود.
امیدوارم پاسخ راهگشا باشه و موضوعتون به‌خوبی حل بشه. 🌱

مژگان کلهری

مژگان کلهری

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

با توجه به اینکه پیامک های فروشنده اقرار به بدهی محسوب می‌شود‌. ابتدا میتوانید با ارسال اظهارنامه رسمی مطالبه وجه نمایید.در صورت عدم دریافت طلب خود دادخواست مطالبه وجه را مطرح کنید.در ادامه با استفاده از فاکتور و شهادت شهود و در پایان با اتیان سوگند طلب خود را اثبات کنید.اقرار فروشنده در پیامک ها به موکول کردن پرداخت بدهی در آینده در اثبات طلب نکته مهمی است.

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید