چطور ناتوانی خود در پرداخت مهریه را اثبات کنم؟

پرسیده شده ۷ سال پیش۲ پاسخ ثبت شده
ادامهٔ متن پرسش

سلام،
همسرِ برادرم سه روز از عقد نگذشته سرِ بهانه‌ای که با وساطت بزرگان هم حل نشد در خانۀ پدرش ماند و درخواست نفقه از دادگاه کرد. برادرم حکمِ تمکین داد تا نفقۀ ناحق قطع شود. ولی متأسفانه حیلۀ این خانم این است که در حضور مامورین به طور سوری در منزل حضور پیدا می‌کند و پروندۀ تمکین را به نفع خود مختومه می‌کند و با همین روش تا الان دو بار هم درخواست افزایش نفقه داده و پذیرفته هم شده است. (ماهی 500 هزار تومان).

برادرم چند بار حکم اعسار داد و در عین حال که چند شاهد پیش قاضی برده تا بیکاری و نداری‌اش را نزد قاضی ثابت کند باز هم قاضی منصف! درخواست اعسارش را قبول نکرد. به ناچار برای قطع نفقه درخواست طلاق داد ولی در کمال تعجب کلِ 100 سکه را یکجا برایش بریدند. تنها ادعای زوجه این است که این آقا مال و املاک پدری دارد و قاضی هم صرف همین گفته و بدون فرستادن کارشناس و استعلام دارایی های فرد از دستگاه های مرتبط حکم به پرداخت یکجا داده است. در تجدید نظر هم حکم تغییر نکرد. دوباره دادخواست دیگری دادیم، باز هم قاضی جدید گفت دو قاضی نظر دادند من چه بگویم. باز هم پذیرفته نشد.

ما خانوادۀ با آبرویی هستیم و نفقه‌های پرداخت شده را با کمک خواهرها و برادرها پرداخت کردیم تا برادر زندان نیفتند. برادر من از کار بیکار شده و به خاطر فشار مالی ناچار است سر گذر کار کند که آن هم بگیر نگیر دارد. چرا در مملکت اسلامی قاضی باید اینقدر بیرحم باشد که برادرم تن به زندان بدهد تا قاضی باور کند ندارد، بیکار است. تا اعسارش را قبول کند. 100 سکه با این قیمت مگر شوخی است. امروز بازداشتش کردند به خاطر نفقه. نمی‌دانم چقدر باید در آنجا بماند که این نفقه و مهریه را تقسیط کنند. اصلاً به سیستم قضایی کشور ذره‌ای امید ندارم و با اطمینان کامل می‌گویم که قضات برخلاف نص صریح قانون احساساتی و جانبدارانه قضاوت می‌کنند و اصلاً به حرف شاکی گوش نمی‌دهند و پرونده را دقیقاً نمی‌خوانند.

برادرم به جزء یارانه شماره حساب بانکی ندارد و گفته است که فقط همین حساب را دارم. مگر قاضی نمی‌توانسته کد ملی را استعلام کند تا تمام حسابهایش را برایش بیاورد. چرا این کار را نمی‌کنند. الان در زندان دستش از وکیل هم کوتاه است معلوم نیست چقدر آنجا بماند. و اصلا قاضی اعسارش را بپذیرد یا حبس ابد شود. تا الان 8 میلیون پول چندین وکیل هم دادیم. آخر هم فرجی نشد. لطفا شما راهنمایی کنید.

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

ناتوانی در پرداخت مهریه تنها از طریق ثبت دادخواست اعسار و صدور حکم از سوی دادگاه ثابت می‌شود. ادعای داشتن اموال پدری ارتباطی با دارایی خود فرد ندارد و ملاک دادگاه، ادله موجود و دارایی شخص شوهر است.

با این حال، پذیرش یا رد دادخواست اعسار به مدارک مالی ارائه شده و نظر نهایی قاضی رسیدگی‌کننده بستگی دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

اثبات ناتوانی در پرداخت مهریه با اعسار

اثبات ناتوانی مالی در پرداخت مهریه فقط با طرح دادخواست اعسار در مراجع قضایی امکان‌پذیر است. در صورت نبود توانایی مالی، دادگاه بر اساس ادله و مدارک نسبت به تقسیط مهریه اقدام می‌کند. همچنین ادعای طرف مقابل درباره اموال و دارایی‌های پدر هیچ ارتباطی با اموال و توانایی مالی شخص پسر ندارد. با وجود این موارد، بررسی مستندات و تصمیم‌گیری نهایی درباره پذیرش اعسار بر عهده قاضی پرونده است.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۲ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
یلدا بزرگمهر

یلدا بزرگمهرهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

۴٫۸(۳۳۰ نظر)

با سلام ووقت بخیر
مرد درصورت عدم توان مالی پرداخت مهریه میتواند دادخواست اعسار دهد و قاضی بنابر ادله موجود مهریه را تقسیط میکند حال اینکه برادرتون درامدی ندارد و توان مالی مناسبی ندارد برای پرداخت مهریه و همسرش ادعایی براین دارد که پدرش مال و اموالی دارد اموال پدر ارتباطی به اموال پسر نداردوبازهم تصمیم گیرنده نهایی قاضی می باشد .

شهریار پورحکیمی

شهریار پورحکیمی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۴۲ نظر)

ناتوانی درپرداخت مهربه ، با حکم اعسار ثابت میشود

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید