چجوری از نظر قانونی پیگیری کنم برای معوقات سه ساله حقوقم؟

پرسیده شده ۴ سال پیش۱۷ پاسخ ثبت شده
ادامهٔ متن پرسش

درود
بنده در شرکتی رئیس هیات مدیره هستم در واقع طی قراری در سال ۹۸ من ۱۵ درصد سهام شرکت رو در ازای مبلغی خریدم و قرار بر ان شده یک دوره ازمایشی دو ساله باشه بعد سهام به اسم من شود در برج ۲ سال ۱۴۰۰ این کار رو مدیر عامل انجام داد. با این حال طی این سه سال با من حساب و کتاب نکرده و طفره می رود نه حقوقم رو کامل داده و معوقات این سه سالم مانده و تسویه نشده و هر سه سال هم هر بار که گفتم حقوقمان را مشخص کنیم طفره رفته، از جیب خودم شخصا ۴۲ میلیون هزینه کردم بدون آنکه به حساب مالی شرکت دسترسی داشته باشم و به طور کلی خبری از امورات مالی شرکت ندارم. شرکت ثبت شده با مسئولیت محدود است و در حال حاضر من رئیس هیات مدیره آنم. لطف کنید راهنمایی کنید من چجوری از نظر قانونی پیگیری کنم؟ چه برای معوقات سه ساله حقوقم، چه ۴۲ میلیون هزینه شخصی خودم و چه برای اینکه مدیرعامل طی این سه سال هیچ کدام از امور مالی شرکت رو در اختیار من نگذاشته که ببینم چی شده. (البته این نکته رو بگم قرار بین خودمان دو سال ازمایشی بوده و این دو سال سهام به اسم من نبود و در واقع در برج ۲ سال ۱۴۰۰ من به اعضای هیات مدیره شرکت وارد شدم بعنوان رئیس هیات مدیره و در کل کل سهام داران من هستم و شخص مدیرعامل)

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

بسیاری از وکلا پیگیری حقوق و معوقات را از طریق اداره کار دانسته‌اند، اما برخی تأکید کرده‌اند که مطالبه از اداره کار مشروط به اثبات رابطه کارگری، موظف بودن در هیات مدیره یا داشتن وظایف دیگر در شرکت است و طلب‌های مالی شخصی نیز باید از اعضای شرکت مطالبه شود.

امکان شکایت در اداره کار مستقیماً به نوع سمت و رابطه کاری شما در شرکت بستگی دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

نحوه مطالبه معوقات رئیس هیات مدیره

برای پیگیری حقوق معوقه، ابتدا باید مشخص شود که شما عضو موظف هیات مدیره بوده‌اید یا خیر؛ زیرا اعضای هیات مدیره به خودی خود کارگر مشمول قانون کار نیستند. چنانچه علاوه بر سمت مدیریتی، وظایف دیگری بر عهده داشته‌اید که نشان‌دهنده رابطه دستوری و مزدی باشد، مشمول حمایت‌های قانون کار بوده و می‌توانید از طریق اداره کار اقدام نمایید. همچنین برای مبالغ و هزینه‌های شخصی که انجام داده‌اید، باید به صورت جداگانه از اعضای شرکت مطالبه صورت گیرد.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۱۷ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
جواد نظری

جواد نظری

کارشناس حقوقی

۵٫۰(۲ نظر)

باسلام
دوست عزیز حسب مفاد مواد ۲ و ۳ قانون کار رابطه کارگری و کارفرمایی با احراز سه ویژگی شخصی بودن انجام کار تبعیت حقوقی (رابطه دستوری) و تبعیت اقتصادی (رابطه مزدی) تحقق می یابد و در صورت فقدان هر یک از این شرایط شخص کارگر محسوب نمی شود .
نظر به اینکه مدیر عامل یا اعضای هیات مدیره شخص حقوقی میباشند که بر خلاف کارگران مشمول قانون کار می توانند بطور مجانی انجام وظیفه نمایند و نیز در مقابل اشخاص ثالث مسئولیت دارند فلذا فاقد رابطه دستوری و مزدی موضوع مواد فوق الاشعار با کارفرما می باشند و در نتیجه کارگر مشمول قانون کار محسوب نمی شوند .
ضمن اینکه افراد یادشده چنانچه علاوه بر عضویت در هیات مدیره یا احرا سمت مدیر عاملی عهده دار انجام وظایف دیگری باشند با احراز مشخصات سه گانه فوق کارگر محسوب و حمایت های قانون کار برخوردار خواهند بود .

علیرضا زرینه پور

علیرضا زرینه پور

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۲۱ نظر)

باسلام
باید دید شما عضو موظف هستین یا غیر موظف سپس اظهار نظر کرد

میثم احمدی

میثم احمدیهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

۵٫۰(۶٬۲۳۵ نظر)

درود بر شما ،مستحضر باشید بدوا بایستی مواردی در این خصوص مشخص و احراز گردد، تحت شرایطی حقوق و مزایای شما از طریق اداره کار قابل مطالبه خواهد بود

نمایش ۱۳ پاسخ دیگر وکلا
مهسا خاکپور

مهسا خاکپور

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۷۸ نظر)

بایدجزییات قرادادمشخص شودوازطریق اداره کارپیگیری شود

ثارالله قادرنیا

ثارالله قادرنیا

کارشناس حقوقی

۴٫۸(۲۱ نظر)

باسلام ازطریق ادارت کارتقاضای مطالباتتون رو بکنید

مجتبی عاشوری

مجتبی عاشوری

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸(۹۸۰ نظر)

با درود حقوق و مزایای شما کاملا از طریق اداره کار قابل پیگیری و مطالبه است اقدام نمایید

عذرا نصرآبادی

عذرا نصرآبادی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۹(۳۷ نظر)

سلام ازطریق ادارت کارتقاضای مطالبات رو بنمایید....

محمدرضا پیرمحمدی

محمدرضا پیرمحمدی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۱۵ نظر)

با احترام ازطریق اداره کارتقاضای مطالبات رو بنمایید....

سعید فروغی

سعید فروغی

کارشناس حقوقی

با سلام
حقوق و مزایای شما کاملا از طریق اداره کار قابل پیگیری و مطالبه است از طریق دفتر پیشخوان دولت در سامانه ثبت نام و اقدام نمایید

رضا گلریز

رضا گلریز

کارشناس حقوقی

۴٫۹(۸۲۲ نظر)

سلام برای حقوق از طریق اداره کار و برای هزینه انجام شده از اعضای شرکت مطالبه کنید

ابوالفضل جهان بخش

ابوالفضل جهان بخش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸(۱٬۲۴۸ نظر)

بادرودوسلام ازطریق اداره کار اقدام نمایید.

سجاد فرهادی

سجاد فرهادی

کارشناس حقوقی

۴٫۷(۱۰ نظر)

با سلام
میبایست موضوعات را تفکیک نمائید:
مطالبه حق و حقوق قانونی از طریق اداره کار
مطالبه مبلغ واریزی از طریق دادگاه حقوقی

مونا عابدی

مونا عابدیهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

کارشناس حقوقی

۴٫۸(۵۸۹ نظر)

سلام
نسبت به دریافت مطالبات قانونی خود از طریق اداره کار محل خدمت اقدام به ثبت شکایت نمایید

مینا امیری ثانی

مینا امیری ثانی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۲۵۴ نظر)

با درود
ازطریق اداره کار اقدام نمایید.

مریم حاج منوچهری

مریم حاج منوچهری

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۹(۲۳۹ نظر)

باسلام
با احراز هویت در دفاتر پیش خوان و ثبت در سامانه جامع کار از طریق اداره کار قابل مطالبه و پیگیری میباشد.

حسن آرین پور

حسن آرین پور

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۱۳۹ نظر)

...ازطریق اداره کار اقدام نمایید

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید