وجاهت قانونی مبایعه نامه چگونه اثبات میشود؟

پرسیده شده ۸ سال پیش۳ پاسخ ثبت شده
ادامهٔ متن پرسش

با سلام.
بنده زمینی را از دو برادر که هر کدام صاحب سه دانگ زمین بودند به صورت شش دانگ خریداری نمودم.معامله در بنگاه صورت گرفته و دارای کد رهگیری بوده و در محضر نیز وکالت به اینجانب داده اند.در هنگام تحویل مدارک قبلی خرید و فروش زمین فوق پس از انجام معامله متوجه نکته زیر شدم:
یکی از دو برادر سه دانگ سهمیه خود را دو سال قبل از معامله با بنده به صورت دستی و پشتنویسی قولنامه خرید خودش به خانمش واگذار نموده ولی در این متن چیزی تحت عنوان قیمت خرید قید نشده فقط ذکر شده که این سه دانگ را به ایشان که همسرشان هستند انتقال می دهم و محضر هم نرفته اند .و ۳ تا شاهد این قولنامه دستی را امضا نموده اند که یکی از شهود برادرشان می باشد.
از انجا که اصل این قولنامه دست بنده هست و خرید نیز کاملا رسمی و محضری بوده، در صورت اینکه همسر آن فرد کپی برابر اصل از آن قولنامه دستی داشته باشد(بنده اطلاعی ندارم که در اختیار دارد یا خیر) می تواند ادعا نموده و زمین را با حکم دادگاه پس بگیرد؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

اگر همسر ادعایی مطرح کند، دادگاه ابتدا باید اعتبار قولنامه دستی و انتقال قبلی را بررسی و تأیید کند. در صورتی که آن نوشته معتبر شناخته شود، شما حق شکایت کیفری بابت فروش مال غیر را خواهید داشت و اگر بی اعتبار باشد، معامله شما صحیح و نافذ است.

این یک روند کلی است و سرنوشت زمین کاملاً به این بستگی دارد که دادگاه نوشته دستی و شرایط واگذاری به همسر را معتبر بداند یا خیر.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

احراز اعتبار قولنامه دستی در دادگاه

تا زمانی که همسر ادعایی نکند و اعتبار قولنامه دستی در دادگاه ثابت نشود، معامله شما پابرجا است. در صورتی که ایشان با مدارک خود اقدام کند، دادگاه موظف است صحت و اعتبار آن واگذاری قبلی را احراز نماید. اگر دادگاه انتقال قبلی را بی اعتبار بداند، خرید شما کاملاً نافذ و معتبر باقی می ماند. اما چنانچه اعتبار آن نوشته دستی تأیید شود، شما می توانید علیه فروشنده به جرم فروش مال غیر شکایت کیفری مطرح کنید.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۳ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
حسن آرین پور

حسن آرین پور

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۱۳۹ نظر)

با سلام ،بایستی اعتبار قولنامه فوق که با همسرشان منعقد کرده اند از طرف دادگاه محرز شود. سپس اگر بی اعتبار باشد معامله با شما نافذ است ولی اگر اعتبار داشته باشد میتوانید به جرم فروش مال غیر شکایت کنید.

سها آگهی

سها آگهی

کارشناس حقوقی

۴٫۸(۱۷۶ نظر)

ابتدا باید اعتبار قولنامه فوق که با همسرشان منعقد کرده اند از طرف دادگاه محرز شود. سپس اگر بی اعتبار باشد معامله با شما نافذ است ولی اگر اعتبار داشته باشد میتوانید به جرم فروش مال غیر شکایت کنید.

ویدا سماوات

ویدا سماوات

کارآموز وکالت کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۷۵ نظر)

باید اعتبار قولنامه فوق که با همسرشان منعقد کرده اند از طرف دادگاه محرز شود. سپس اگر بی اعتبار باشد معامله با شما نافذ است ولی اگر اعتبار داشته باشد میتوانید به جرم فروش مال غیر شکایت کنید.

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید