نیاز است که به بقیه وراث هم اطلاع بدیم که ما داریم تقاضای سهم الارث میکنیم؟

پرسیده شده ۵ سال پیش۵ پاسخ ثبت شده
ادامهٔ متن پرسش

سلام و عرض ادب
ما ۵ ورثه هستیم و وارث یک ملک مسکونی در روستایی در شهرستان یکی از ورثه ها قبلا زحمت انحصار وراثت رو کشیده از آنجایی که پس از چند سال هیچ یک از ورثه ها از بابت مشخص شدن وضعیت ارث و تقسیم نگهداری یا فروش آن اقدام نمی کنند و در تضاد و اختلاف هستند لذا من با اتفاق یک ورثه دیگر که انحصار وراثت را گرفته تصمیم داریم که نسبت به حق و سهم خود از ارث و از راه قانونی درخواست ماترک و سهم الارث بدیم تا کار در روال قانونی خود جلو بره آیا برای شروع این کار چه از نظر اخلاقی و چه از نظر قانونی نیاز است که به بقیه وراث هم اطلاع بدیم که ما داریم این کار رو میکنیم و در جریان باشند و فردا روزی گله ای نکنند یا نه؟ اطلاع داده نشه میتونن مدعی بشن در دادگاه یا حل اختلاف که ما در جریان کاری که اینا می خواستند بکنند نبودیم مابقی قضایا؟
سپاس و درود بر شما

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

برای تقاضای قانونی سهم‌الارث نیازی به اطلاع‌رسانی قبلی به سایر وراث نیست، زیرا پس از ثبت دادخواست، مراتب به صورت رسمی از طریق دادگاه به همه آن‌ها ابلاغ می‌شود.

این روال قانونی طرح دعوا است، اما نحوه تنظیم دادخواست و طرف دعوا قرار دادن وراث می‌تواند در روند پرونده اثر بگذارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

عدم نیاز به اطلاع قبلی به سایر وراث

از نظر قانونی هیچ الزامی وجود ندارد که پیش از اقدام، موضوع را به اطلاع سایر وراث برسانید. در صورتی که توافقی حاصل نمی‌شود، می‌توانید دادخواست خود را به طرفیت تمام ورثه ثبت کنید. دادگاه پس از ثبت پرونده، به صورت رسمی جریان دادخواهی را به همه ورثه ابلاغ خواهد کرد و آن‌ها نمی‌توانند ادعای بی‌اطلاعی کنند.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۵ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
ابراهیم صفری

ابراهیم صفری

کارشناس حقوقی

۴٫۷(۱۰۴ نظر)

با سلام
در صورتی که اعلان امر به وراث نتیجه ای نخواهد داشت لذا بدون نیاز به اعلان و از طریق تنظیم دادخواستی مبنی بر مطالبه سهم الارث به طرفیت تمامی وراث اقامه دعوی نمایید

احسان عبدالهی

احسان عبدالهیهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۶۰۲ نظر)

نیازی به اعلام موضوع به سایر ورثه نبوده و بدیهی است که با طرح دعوی مراتب توسط دادگاه به ایشان ابلاغ میگردد .

مریم دهقانی

مریم دهقانی

کارشناس حقوقی

۴٫۹(۲۶ نظر)

سلام
خیر نیازی نیست با طرح دعوی مراتب توسط دادگاه به ورثه ابلاغ میگردد .

رامین رضایی ابهری

رامین رضایی ابهری

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۶(۸۸ نظر)

خیر با طرح دعوی موضوع از طریق دادگاه به وراث ابلاغ و اطلاع داده خواهد شد

نمایش ۱ پاسخ دیگر وکلا
حسین حاجی زاده

حسین حاجی زاده

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۵۸۵ نظر)

زمانی طرح دعوا شود به سابرین ابلاغ میشود.

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید