نمیتوانم با این رضایتی که داده ام دوباره دعوی حقوقی مطرح کنم؟

پرسیده شده ۳ سال پیش۱۰ پاسخ ثبت شده
ادامهٔ متن پرسش

با سلام. بنده در یک پرونده شاکی ت.خ هستم بنا به دلایلی چنین رضایتی به متهم دادم ‌
الان چند فقره چک دیگر از صادر کننده دارم که وصول نشده و شخصی ظهر آنها را امضا نموده به عنوان مطالبه وجه چک تضامنی شکایت مجدد حقوقی نمودم در جلسه دادگاه ضامن این رضایت را آورده و میگوید شما قبلا نسبت به آقای خ. رضایت داده اید و نمیتوانی دوباره علیه ایشان شکایت کنی رضایت من در یک پرونده بوده و در یک شعبه بوده و چک‌های که به‌ اجرا گذاشتم با چک‌های موضوع رضایت فرق می‌کند. آیا واقعا نمیتوانم با این رضایتی که داده ام دوباره دعوی حقوقی مطرح کنم متن رضایت دقیقا همین است که تایپ نموده ام. رضایت نامه محضری میباشد .

اینجانب ح.ص رضایت شرعی و قانونی خود را نسبت به آقای ت.خ به کد ملی .....متهم پرونده شماره ..... تهت عنوان کلاهبرداری و تحصیل مال از طریق نامشروع که ۱۲ فقره چک به نام اینجانب ح.ص به عنوان شاکی در آن مطرح شده و به شماره بایگانی شماره .....شعبه ششم دادیاری شهرستان .......اعلام مینمایم و از شکایت خود صرف نظر نموده و نسبت به نام برده تقاضای اختتام پرونده مذکور و یا هر پرونده با هر شماره دیگری که در خصوص موضوع مربوطه در هریک از شعبات محاکم دادگستری تشکیل گردیده باشد را دارم و ضمن عقد خارج لازم حق هر گونه ادعا و اعتراض و یا طرح شکایت مجدد اعم از کیفری و حقوقی و اداری نسبت به نام برده در خصوص موضوع متنازع فیه را از خود سلب و ساقط مینمایم و در آینده حق مطالبه هیچ گونه وجهی در خصوص موضوع مرقوم تحت هیچ عنوان را از نام برده نخواهم داشت این سند حسب الا اظهار رضایت دهنده تنظیم و کلیه مراتب و پیامدهای آن از هر جهت به نام برده تفهیم گردید .

ممنون میشوم راهنمایی کنید

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

طبق نظر اکثر وکلا، رضایت شما محدود به همان پرونده کیفری و ۱۲ فقره چک مشخص‌شده است و مانع مطالبه حقوقی چک‌های دیگر نمی‌شود؛ هرچند متن سلب حق باید دقیقاً با موضوع پرونده تطبیق داده شود.

این قاعده کلی است و وضعیت پرونده شما دقیقاً به این بستگی دارد که چک‌های جدید جزو موضوع دعوای قبلی بوده باشند یا خیر.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

امکان مطالبه چک‌های خارج از متن رضایت‌نامه

رضایت‌نامه محضری شما صرفاً نسبت به پرونده کیفری کلاهبرداری و ۱۲ فقره چک ذکرشده در آن پرونده مؤثر است. از آنجا که عدول از گذشت مسموع نیست، نسبت به آن موضوع خاص حق ادعا ساقط شده است، اما برای چک‌های دیگر حق شکایت حقوقی و مطالبه وجه همچنان پابرجاست. با این حال عبارت سلب کلیه دعاوی در متن رضایت ممکن است محل اختلاف باشد، بنابراین باید مشخصات چک‌های جدید با پرونده قبلی تطبیق داده شود تا ثابت گردد این چک‌ها ارتباطی با موضوع متنازع‌فیه قبلی ندارند.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۱۰ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
محسن جان نثاری

محسن جان نثاری

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۵ نظر)

(حق هر گونه ادعا و اعتراض و یا طرح شکایت مجدد اعم از کیفری و حقوقی و اداری نسبت به نام برده در خصوص موضوع متنازع فیه را از خود سلب و ساقط مینمایم) این قسمت از متن رضایت نامه مشکل ایجاد کرده است اما باید پرونده ای که شما رضایت داده اید بررسی شود تا متوجه بشیم موضوع متنازع فیه دقیقا چه بوده و صحبت از کدام چک ها به عمل آمده است.

داریوش جعفری مرنی

داریوش جعفری مرنی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۳ نظر)

سلام. رضایت شما صرفا نسبت به موضوع پرونده مورد رضایت بوده (همان ۱۲ چک)و هیچ ارتباطی به دعاوی و موضوعات جدید ندارد .

اعلا قدیمی

اعلا قدیمی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۳۵ نظر)

سلام
شما از جنبه کیفری در یک فقره چک رضایت داده اید ولی در مطالبه وجوه چک ها میتوانید اقدام کنید و رضایت شما در امر کیفری بوده نه طلب خود

آسیه فتاحی امیردهی

آسیه فتاحی امیردهی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۲٬۸۲۹ نظر)

امکان مطالبه چک ها وجود دارد .

نمایش ۶ پاسخ دیگر وکلا
محمد صفری

محمد صفری

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

سلام
اگر موضوع رضایت نامه مربوط به پرونده ای دیگر است برای چک های خارج از آن پرونده هم حق شکایت کیفری دارید و هم حقوقی . البته پرونده ها و مدارک شما نیاز به بررسی دارد .

توحید میدانی

توحید میدانی

کارشناس حقوقی

۴٫۹(۱٬۱۳۳ نظر)

با سلام رضایت در صورتی که نسبت به چک های مورد نظر باشد امکان طرع دعوی وجود ندارد چون در اصطلاح حقوقی عدول از گذشت مسموع نیست اما در مورد شماره چک هایی که رضایت نداده اید می توانید طرح دعوی نمایید .

عنایت احمدی نورالدین وند

عنایت احمدی نورالدین وند

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۲۱۰ نظر)

باسلام درصورتی که وجه چک ها را به شما نپرداخته باشد میتوانید مطالبه نمایید. شما درخصوص پرونده کیفری مبنی بر کلاهبرداری رضایت داده اید. بایستی مدارک شما بررسی گردد.

گل نوش ملکی

گل نوش ملکی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۴۶۵ نظر)

ارتباطی با موضوع چک ها نخواهد داشت چرا که اشاره ای نشده است

سیدمحمد سجادی

سیدمحمد سجادی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۱۱ نظر)

اگر به همان موضوع مربوط است نمیتوانید

حسین مظاهری تهرانی

حسین مظاهری تهرانی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۴۸۳ نظر)

با سلام
مطالبه وجه چک ها امکان پذیر است.

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید