نحوه و امکان اعمال ماده ۴۷۷ بابت زنای مطاوعی

پرسیده شده ۲ سال پیش۱۱ پاسخ ثبت شده

با سلام، در پرونده زنای مطاوعی با رضایت که در دیوان عالی کشور ابرام گردیده است و اکنون در دادگاه خانواده حکم به اثبات زوجیت داده شده اما در دادگاه تجدیدنظر طبق ماده ۱۸ قانون مدنی دادگاه حقوقی از کیفری باید تبعیت کند نقض شده است. ماده۴۷۷ را می‌توان توسط رئیس دادگستری استان انجام داد یا باید ماده۴۷۷ را برای دیوان عالی کشور فرستاد؟ چون در دیوان ابرام شده است؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

برای اعمال ماده ۴۷۷ حتی در صورتی که رأی در دیوان عالی کشور ابرام شده باشد، درخواست اولیه باید مستقیماً به رئیس کل دادگستری استان ارائه شود تا پس از بررسی، از رئیس قوه قضاییه تجویز اعاده دادرسی درخواست گردد.

با وجود این مسیر اداری مشخص، پذیرش ادعای خلاف شرع بین به مستندات پرونده و آرای متناقض صادرشده بستگی دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

مرجع ارائه درخواست ماده ۴۷۷

درخواست اعمال ماده ۴۷۷ حتی با وجود ابرام رأی در دیوان عالی کشور، ابتدا باید به رئیس کل دادگستری استان تقدیم شود. رئیس کل دادگستری استان در صورت احراز خلاف شرع بین، پرونده را برای تجویز اعاده دادرسی نزد رئیس قوه قضاییه ارسال می‌کند. در کنار این اقدام، امکان فرجام‌خواهی از رأی دادگاه تجدیدنظر حقوقی نیز توسط برخی وکلا مطرح شده است. در نهایت با دستور رئیس قوه قضاییه، پرونده جهت رسیدگی مجدد به شعب خاص دیوان عالی کشور ارجاع داده می‌شود.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۱۱ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
سکینه چهره خند

سکینه چهره خند

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۳۸ نظر)

سلام و عرض ادب
اگرچه میتوانید از رای تجدیدنظر حقوقی، به استناد ماده ۳۷۶ ق.آ.د.م فرجام خواهی نموده و از رای نهایی کیفری نیز، به استناد بند ج ماده ۴۷۴ ق.آ.د.ک، اعاده دادرسی نمایید لکن با توجه به نقض رای بدوی حقوقی به استناد ماده ۱۸ آ.د.ک که اعاده دادرسی از رای کیفری به استناد بند ت ماده ۴۷۴ که محکمترین دلیل شما بوده را بلاموضوع میکند؛ ترجیح اینست که مستقیما برای اعمال ماده ۴۷۷ یا اعاده دادرسی خلاف شرع بین اقدام‌نموده و درخواست خود را با مستندات کافی، شفاها و کتبا به رییس دادگستری کل استان ارائه نمایید تا ایشان با ارسال درخواست، مجوز اعمال ماده ۴۷۷ را از رییس قوه اخذ نمایند و وفق دستور رییس قوه، پرونده به شعب خاص دیوان ارجاع و رای جدیدی دراینخصوص اصدار یابد.

قاسم دهقانی

قاسم دهقانی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۵(۸ نظر)

به استناد بند ۲ ماده ۳۶۷ قانون آیین دادرسی مدنی فرجام خواهی کنید بهتر است در این خصوص جهت اخذ راهکار قانونی تماس بگیرید

حسین مظاهری تهرانی

حسین مظاهری تهرانی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۴۸۳ نظر)

با سلام
وفق تبصره ۳ ماده ۴۷۷ قانون آیین دادرسی کیفری بایستی درخواست خود را مستقیما به رئیس کل دادگستری استان تقدیم نمایید و ایشان بایستی از ریاست محترم قوه قضاییه درخواست تجویز اعاده دادرسی نمایند.

حسین حاجی زاده

حسین حاجی زاده

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۵۸۵ نظر)

با سلام می‌بایست درخواست شما مستقیما به رئیس کل دادگستری استان تقدیم شود

نمایش ۷ پاسخ دیگر وکلا
مهشید پیروی

مهشید پیروی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۵(۶ نظر)

باسلام؛
درخواست ماده ۴۷۷ قانون آیین دادرسی کیفری می بایست خطاب به رییس کل دادگستری مطرح گردد.

پویا فهیم

پویا فهیم

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۷ نظر)

با سلام درخواست اعمال ماده ۴۷۷ در دبیر خانه ۴۷۷ مرکز استان

سعید قیطانی

سعید قیطانی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۲۴۱ نظر)

سلام
از طریق رئیس دادگستری استان اقدام کنید

آج

آمنه جیده

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۹ نظر)

با سلام
درخواست را از طریق رئیس کل دادگستری مطرح نمایید

ایوب رشیدی

ایوب رشیدی

کارآموز وکالت کانون وکلای دادگستری

۴٫۸(۴ نظر)

سلام
درخواست خود را به رئیس کل دادگستری ارسال کنید

محمدرضا توکلی

محمدرضا توکلی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۲۷۵ نظر)

با سلام از طریق رئیس کل دادگستری استان پیگیری نمائید

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید