نتیجه شکایت ضرب‌وجرح عمدی صرفا با صدای ضبط شده شاهد

پرسیده شده ۲ سال پیش۲۱ پاسخ ثبت شده
ادامهٔ متن پرسش

در داخل خودرو که نشسته بودیم جمعا ۳ نفر بودیم، من در قسمت جلوی خودرو در کنار راننده خودرو نشسته بودم و در قسمت عقب خودرو هم شخصی نشسته بود که با من بر سر موضوعی اختلاف داشت. بعد از کلی جروبحث با من و بالا گرفتن اختلاف، ایشان شروع به ضرب‌وجرح عمدی اینجانب در داخل خودرو کرد که بنده هم به زور از خودرو پیاده شدم و وقتی خواستم با پلیس ۱۱۰ تماس بگیرم، از محل با خودرو فرار کردند. گزارش پلیس۱۱۰ فقط اظهارات بنده که شاکی بودم را ثبت کرد و گزارش پزشکی قانونی هم دارم.چند روز بعد از این ماجرا به راننده خودرو که از قضا دوست متشاکی است زنگ زدم و گفتم با عنوان شاهد بیا و ضرب‌وجرح عمدی رو شهادت بده، ولی ایشان چون دوست متشاکی است مخالفت کرد و فقط توانستم صدای ایشان را پشت تلفن که گفت با هم درگیر شدید و به موضوع درگیری اعتراف کرد رو ضبط کردم و می‌دانم سیم‌کارت هم به نام همان شخص است و این رو هم می‌دونم که هر دو منکر ضرب‌وجرح خواهند شد. متاسفانه متشاکی جایی من را مورد ضرب‌وجرح کرد که نه دوربینی هست و نه هیچ مغازه یا اصنافی وجود نداشت که تحقیقات محلی صورت بگیرد. با توجه به این اماره قضایی به دست آمده، آیا بدون شهادت شهود، بدون تحقیقات محلی و بدون فیلم دوربین مداربسته، آیا دادسرا قرار جلب به دادرسی به متشاکی می‌دهد؟ و دادگستری(دادگاه کیفری) هم متشاکی رامحکوم می‌کند یا خیر؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

صدای ضبط‌ شده به‌تنهایی دلیلِ شرعی یا قطعی برای صدور قرار جلب به دادرسی نیست و صرفاً یک اماره است که شاید به ایجادِ علم در قاضی کمک کند. برای محکومیت نیاز به دلایل تکمیلی، احضار مطلع توسط مقام قضایی، مواجهه حضوری یا در نهایت استفاده از سوگند و قسامه است.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

ارزش صدای ضبط‌شده در شکایت ضرب‌وجرح

صدای ضبط‌شده دلیلِ شرعی نیست و به تنهایی نمی‌تواند مبنای محکومیت یا صدور قرار جلب به دادرسی باشد، اما به عنوان اماره می‌تواند در کنار سایر قرائن به علمِ قاضی کمک کند. دادسرا این اختیار را دارد که راننده را به عنوان مطلع احضار کند و در صورت لزوم مواجهه حضوری ترتیب دهد. همچنین ردگیری مسیر خودرو از طریق دوربین‌ها می‌تواند به عنوان قرینه بررسی شود. در صورتی که هیچ دلیلی جز ظن حاصل نشود، مطابق مقررات ممکن است نهایتاً از طریق سوگند یا قسامه فقط دیه ثابت شود.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۲۱ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
سکینه چهره خند

سکینه چهره خند

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۳۸ نظر)

با سلام و عرض ادب
در شکواییه کیفری برخلاف دادخواست حقوقی، مقام رسیدگی کننده چه در داسرا و چه در دادگاه، مکلف به تحصیل دلیل است یعنی قاضی و دادرس دادگاه یا بازپرس دادسرا برای حصول علم خودش به ماجرا مکلف است هر اقدامی که لازم است انجام بدهد و لذا صرف اینکه شما قادر نبوده اید شاهدی را که مدعی هستید در صحنه درگیری حضور داشته اند، به ادای شهادت ترغیب کنید، باعث نقص تحقیقات دادسرا نیست و اگر در راستای تحقیقات، حضور ایشان لازم تشخیص داده شود، به شاهد شما برای حضور در دادسرا یا نزد ضابط جهت ثبت اظهاراتش بعنوان مطلع، اخطار شده و در صورت استنکاف از حضور از طرف ایشان، حتی در مواردی که حصول علم قاضی صرفا معطوف به اخذ اظهارات ایشان باشد و تحقیقات را به بن بست برساند، ممکن است به ایشان اخطار شود که نتیجه عدم حضور، جلب است.

لکن همه اینها مستلزم این است که احضار ایشان به عنوان مطلع از طرف مقام قضایی، لازم و ضروری تشخیص داده شود لذا ابتدائا باید دید که چیزی که رخ داده، صرفا ضرب بوده است یا جرح نیز اتفاق افتاده است؟
اگر صرفا ضرب بوده، نتیجه جسمی حاصله از آن که در برگ پزشکی قانونی گواهی شده، چه بوده؟ قرمزی؟ تورم؟ کبودی؟ شکستگی؟ یا هیچکدام؟؟
لذا پیش بینی این که ایشان قطعا به عنوان مطلع احضار خواهند شد یا خیر و نیز این که آیا حسب شکایت شما بدون وجود امارات کافی یا ادله اثباتی، با وجود تحقیقات و بکارگیری شگردهای قضایی جهت حصول علم، مجرمانه بودن وصف رفتار متشاکی برای مقام قضایی قابل احراز خواهد بود و منجر به جلب دادرسی خواهد شد یا خیر، قابل پیش بینی نیست.

محمد پارسا

محمد پارسا

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۹ نظر)

باسلام، صدای ضبط شده صرفا می تواند اماره ای برای ایجاد ظن در قاضی باشد ، ضمن اینکه برای این موضوع شهادت ۲ نفر احتیاج می باشد.

محبوبه سلبی

محبوبه سلبیهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷(۴۸ نظر)

سلام متاسفانه در صورت نداشتن هیچکدام از این مدارک امکان اثبات وجود ندارد

علی اصغر حیدری

علی اصغر حیدری

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

باسلام .صدای ضبط شده اماره قضایی محسوب وبه تنهایی نمیتواندملاک صدورقرارجلب به دادرسی قراربگیرد مگراینکه
باتوجه سایرموارد موجب علم قاضی شود.

نمایش ۱۷ پاسخ دیگر وکلا
علی تقوی

علی تقوی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۵۲۰ نظر)

باسلام باید برای اثبات جرم اماره ودلیل داشته باشید واماره بستگی به علم قاضی دارد

احمدرضا کی پور

احمدرضا کی پور

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۵(۱۸۹ نظر)

صدای ضبط شده دلیل شرعی نیست.‌ صرفا جهت علم قاضی موثر است

سعید نادری

سعید نادری

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۲ نظر)

باسلام
با قسامه(سوگند) می توانید ادعای خود را در دادگاه ثابت کنید. در صورت اثبات ادعای شما، متهم فقط به دیه محکوم می شود.

آسیه فتاحی امیردهی

آسیه فتاحی امیردهی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۲٬۸۲۹ نظر)

با سلام صدا صرفا اماره ای است جهت علم قاضی

سیدمهرداد توسلی

سیدمهرداد توسلی

کارشناس حقوقی

۴٫۸(۴۲ نظر)

بسمه تعالی:
در فرض مذکور بستگی به این دارد که چگونه بتوانید دادرس را اقناع کنید که تا حدودی صحت کلام شما متصور باشد لذا شما میتوانید مصر بر مواجهه حضوری با مشتکی عنه باشید و در ان جلسه به لطایفی بتوانید تناقض کلام مشتکی عنه را به اثبات برسانید لذابهتر است از وکلای با تجربه در دادرسی بهره ببرید و اگر بتوانید در طول مسیری که بودید دوربینی که حرکت خودرو مذکور رو در طول مسیر ولو به کمترین زمان ممکن تصویر برداری کرده پیدا کنید میتواند کمک موثری برایتان باشد و بسیار موثر تراست که سرنشینان را نیز نشان دهد. و نهایتا چناتچه به هیچ عنوان نتوانستید ثابت کنید از دادگاه تقاضای ادای سوگند توسط مدعی علیه را برابر ماده ۲۰۹ق. م. ا کنید

حسین مظاهری تهرانی

حسین مظاهری تهرانی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۴۸۳ نظر)

با سلام
صدای ضبط شده صرفا به عنوان اماره قابل استناد و ممکن است به حصول علم قاضی کمک نماید ولی شما را از ارائه ادله اثباتی مستغنی نخواهد کرد.

غلامرضا صارمی

غلامرضا صارمی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۹(۱۷ نظر)

سلام
امکان اثبات ادعای شما صرفا از جهت مطالبه مهریه از طریق سوگند وجود دارد .

محمد محمدی

محمد محمدیهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۱٬۱۹۰ نظر)

سلام
حصول نتیجه محتمل است

مدیحه مسجدی یان

مدیحه مسجدی یان

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

باسلام
با توجه به گزارش پلیس، گواهی پزشکی قانونی و فایل صوتی که قرینه بر وقوع درگیری است، دادسرا به احتمال زیاد قرار جلب به دادرسی صادر می‌کند چون امارات کافی برای ظن قوی به وقوع جرم وجود دارد؛ اما در دادگاه کیفری محکومیت متهم منوط به احراز قطعیت وقوع ضرب‌وجرح است و بدون شاهد یا مدرک قاطع ممکن است دادگاه حکم برائت دهد.

مرتضی حاتمی فر

مرتضی حاتمی فر

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۶۰ نظر)

درود احتمال حصول نتیجه بعید است

حسن آرین پور

حسن آرین پور

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۱۳۹ نظر)

با سلام و عرض ادب ،بنظر بی نتیجه است

محمدرضا توکلی

محمدرضا توکلی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۲۷۵ نظر)

با سلام نتیجه بعید به نظر می رسد

مینا نعمتی اردهائی

مینا نعمتی اردهائی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

باسلام
صدای ضبط شده دلیل نیس و در کنار سایر شواهد می تواند اماره ای برای مقام رسیدگی کننده باشد.
صدور قرار جلب به دادرسی بعید به نظر میرسد.

ابراهیم نوری

ابراهیم نوری

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۴ نظر)

باسلام ،مدارک به نظر من کافی به نظر نمیرسد ،متاسفانه

سعید قیطانی

سعید قیطانی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۲۴۱ نظر)

وقت بخیر
احتمال حصول نتیجه بعید است

سیمین علیزاده

سیمین علیزاده

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۹(۳۶ نظر)

با سلام
حصول نتیجه بعید به نظر می رسد.

شهریار انالویی

شهریار انالویی

کارشناس حقوقی

۴٫۸(۱۰ نظر)

سلام
نخیر، قانون بدون دلائل و قرائن کافی قرار جلب به دادرسی برای متشاکی صادر نخواهد کرد .

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید