میگه باید خودت پرداخت کنی؛ میگه اگه نپردازی شکایت میکنم؛ چه باید کنم؟

پرسیده شده ۶ سال پیش۲ پاسخ ثبت شده

سلام.. یکی اژ دوستانم یه وام به اسم من گرفت، و خودش ضمانت شد واسه پرداختش.. ولی الان میگه باید خودت پرداخت کنی.. میگه اگه نپردازی شکایت میکنم.. میشه لطفا راهنمایی کنید.

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

از نظر بانک شما وام‌گیرندهٔ اصلی هستید و بانک می‌تواند اقساط را از شما یا ضامن بخواهد؛ اگر ضامن اقساط را بپردازد می‌تواند علیه شما شکایت کند، اما در صورت داشتن قرارداد واگذاری وام، شما نیز حق مطالبه مبالغ پرداختی از او را دارید.

این وضعیت کلی است، اما داشتن یا نداشتن توافق و مدرک کتبی میان شما و دوستتان مسیر پرونده را تغییر می‌دهد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

مسئولیت بازپرداخت وامی که به نام شماست

با توجه به اینکه وام به نام شما دریافت شده، بانک می‌تواند برای دریافت اقساط به شما یا ضامنتان مراجعه کند. اگر شما اقساط را نپردازید و دوستتان به عنوان ضامن آنها را تسویه کند، می‌تواند برای مطالبه طلبش علیه شما دادخواست ثبت کند. در صورتی که قرارداد مکتوبی برای واگذاری امتیاز وام بین شما وجود دارد، می‌توانید اقساط را به بانک بپردازید و سپس با استناد به قرارداد، مبالغ پرداختی را از ایشان مطالبه کنید.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۲ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
اکرم مانیان

اکرم مانیان

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۶(۵۵ نظر)

سلام . اگر قرارداد مکتوبی مبنی بر واگذاری امتیاز وام بین شما وجود دارد می تونید علیه ایشون دادخواست بدید و اقساط رو خودتون به بانک پرداخت و از ایشون مطالبه کنید

رامین رضایی ابهری

رامین رضایی ابهری

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۶(۸۸ نظر)

با توجه به اینکه وام از طرف شما اخذ شده و ضمانت پرداخت وام از سوی ایشان بوده لذا بانک برای مطالبه طلب به هر کدام از شما می تواند مراجعه کند در صورت عدم پرداخت از سوی شما از ضامن طلب می کند در صورت پرداخت از سوی وی ضامن می تواند دادخواست مطالبه را علیه شما ثبت نماید.

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید