میخواستم بدانم قاضی چه مجازاتی برای شوهرم تعیین خواهد کرد؟

پرسیده شده ۵ سال پیش۱۱ پاسخ ثبت شده
ادامهٔ متن پرسش

سلام خسته نباشید
من از شوهرم به دلیل ضرب و شتم و شروع به قتل عمدی شکایت کرده ام. شوهرم بارها بنده را کتک زده و حدود ۴ ماه قبل، بینی‌ام را شکست که با عمل بهبود یافت. و دو ماه قبل، دندانم را شکست. یک ماه قبل هم باز دعوامون شد و کتک زد و جراحت هایی روی بدنم بود. ۱۱۰ صورتجلسه کرد و من هم از شوهرم شکایت کردم. پزشکی قانونی با مدارک عمل بینی ام در بیمارستان، شکستگی بینی را تایید کرده ولی درصد شکستگی را ننوشته و برای شکستگی دندانم ۲۰ درصد نوشته است. آیا اگر محکوم شود برایش سوءپیشینه محسوب میشود؟ بعد از صدور حکم قاضی، آیا من میتوانم رضایت بدهم یا باید حتما مجازات شود و حتما باید دیه بپردازد؟ آیا راهی هست که فعلا برای پرونده حکمی صادر نشود ولی بعدا اگر باز هم شوهرم این رفتارش را تکرار کرد، بتوانم این پرونده را هم به جریان بیندازم (چون ما خودمان به مشاوره رفته‌ایم و شوهرم تلاش می‌کند درمان شود)؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

مجازات اصلی در این پرونده پرداخت دیه است و محکومیت می‌تواند برای همسرتان سوءپیشینه ایجاد کند. اگر پرونده در دادسرا باشد می‌توانید تقاضای ترک تعقیب کنید تا تا یک سال فرصت پیگیری مجدد داشته باشید، اما در صورت دادن رضایت قطعی، پرونده مختومه شده و دیگر قابل شکایت نیست.

این قاعده کلی پرونده‌های ضرب و جرح است، اما زمان اقدام شما و مرحله‌ای که پرونده در آن قرار دارد نتیجه را تغییر می‌دهد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

امکان ترک تعقیب موقت و پیامد رضایت قطعی

در صورت اثبات اتهام، همسر شما به پرداخت دیه محکوم می‌شود و محکومیت وی سوءپیشینه به شمار می‌رود. شما می‌توانید بعد از صدور حکم یا در هر مرحله رضایت دهید، اما رضایت دادن به منزله بسته شدن همیشگی پرونده است و دیگر امکان طرح مجدد آن یا دریافت دیه وجود ندارد. اگر می‌خواهید فرصتی برای بهبود رفتار بدهید و پرونده در دادسرا و قبل از کیفرخواست است، می‌توانید درخواست ترک تعقیب بدهید تا پرونده موقتاً بسته شود و تا یک سال مهلت پیگیری دوباره داشته باشید.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۱۱ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
علیرضا زرینه پور

علیرضا زرینه پور

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۲۱ نظر)

شما اگر دردادسرا هستین قبل از صدور کیفرخواست می توانیدتقاضای ترک تعقیب نمایید وتایکسال می توانید همان را پیگیری نمایید ولی اگر کلا رضایت دهید نمی توانید دیه دریافت کنید

فهیمه صیاد

فهیمه صیاد

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷(۳۶۳ نظر)

درود
محکوم به دیه می شوند. اگر رضایت دهید دیگر نمی توانید شکایت کنید.

آرش جیحون

آرش جیحونهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۱۱۰ نظر)

سلام
می توانید تقاضای ترک تعقیب نمایید. در این صورت پرونده موقتا بسته می شود و تا مدت یک سال، می توانید مجددا آن را به جریان اندازید. در غیر این صورت پرونده کلا مختومه خواهد شد.

پریسا عطاریان

پریسا عطاریان

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷(۱۴۸ نظر)

نهایتا به پرداخت دیه محکوم خواهند شد.درصورت اعلام رضایت دیگر پرونده قابل پیگیری نیست

نمایش ۷ پاسخ دیگر وکلا
محسن سلمان زاده

محسن سلمان زاده

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۱۳۵ نظر)

باسلام
اگر رضایت دهید دیگر قابل پیگیری نخواهد شد و درنهایت مجازاتش دیه است

مجتبی عاشوری

مجتبی عاشوری

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸(۹۸۰ نظر)

با درود
به دیه محکوم می‌شود، اگر پرونده در مرحله دادسرا است می‌توان (شاکی می‌تواند)، تقاضای ترک تعقیب (محاکمه) نمود.

میثم احمدی

میثم احمدیهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

۵٫۰(۶٬۲۳۵ نظر)

درود بر شما، در این صورت ایشان به دیه محکوم خواهند شد، در صورت رضایت نیز دیگر توانایی شکایت را نخواهید داشت،لکن چنانچه در مرحله دادسرا باشید، میتوانید تقاضای ترک تعقیب کنید، در اینصورت میتوانید تا مدت یکسال مجددا پرونده را پیگیری کنید.

حسین عزیزی

حسین عزیزی

کارشناس حقوقی

۴٫۷(۴۲ نظر)

باسلام درصورت اثبات ضرب وحرج از طرف شوهرتون محکوم به پرداخت دیه میشود
لذا شما میتوانید با درخواست ترک تعقیب از مقام دادسرا به مدت یکسال پرونده را موقتی بسته نگه دارید و بعداز یکسال دیگر نمیتوانید ادعای درمورد این پرونده داشته باشید

رامین رضایی ابهری

رامین رضایی ابهری

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۶(۸۸ نظر)

ایشان به پرداخت دیه محکوم خواهند شد لاکن با رضایت شما پرونده مختومه و دیگر قابل شکایت نخواهد بود

حسین امامی

حسین امامی

کارشناس حقوقی

۴٫۸(۷۱۴ نظر)

بله در صورت محکومیت سوپیشینه محسوب خواهد شد..بعد از صدور حکم میتوانید رضایت دهید اما بعد از رضایت دیگر نمیتوانید شکایت کنید و پرونده مختومه خواهد شد

محمد محمدی

محمد محمدیهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۱٬۱۹۰ نظر)

در صورت محکومیت سوپیشینه محسوب خواهد شد..بعد از صدور حکم میتوانید رضایت دهید اما بعد از رضایت دیگر نمیتوانید شکایت کنید و پرونده مختومه خواهد شد

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید