میتونم مخارج ایاب و ذهاب و سایر خسارت های وارد بر خودم رو بگیرم؟

پرسیده شده ۵ سال پیش۵ پاسخ ثبت شده
ادامهٔ متن پرسش

باسلام
فردی به موجب نشر مطلبی در اینترنت طرح شکایت (توهین و نشر اکاذیب) میکنه پلیس فـتا بنده رو به عنوان متهم شناسایی میکنه (کس دیگری را پیدا نمیکنه) با توجه به این که دادسرا در شهر دیگری بوده و برای توضیحات و دفاعیات باید به اون شهر میرفتم هزینه زیادی رو متحمل شدم. (ضرر مادی و وقت من) این شکایت باعث شد بنده مشتری های زیادی از دست بدم (ضرر مادی) همچنین بابت استرس و اضطراب این شکایت نتونستم طبق روال قبل این شکایت کارم رو ادامه بدم و کلا گذاشتمش کنار (ضرر مادی و معنوی) بنده در دادگاه با رای هیات کارشناسی ۳ نفره تبرئه شدم.
در در دادگاه اصل شکایت (یعنی اتهام توهین و نشر اکاذیب علیه شاکی) رد شد.
یعنی از بیخ این شکایت نباید مطرح میشده.
بنده میتونم اعاده حیثیت کنم؟
ممنون میشم راهنمایی کنید

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

از نظر قانونی امکان مطالبه خسارت‌های مادی، معنوی و اعاده حیثیت وجود دارد، اما در رویه دادگاه‌ها صرف تبرئه شدن کافی نیست و باید سوءنیت شاکی اثبات شود؛ همچنین برخی وکلا مخارج ایاب‌و‌ذهاب را قابل مطالبه نمی‌دانند.

این دیدگاه کلی وکلا است و موفقیت در پرونده شما به امکان اثبات تقصیر و قصد اضرار طرف مقابل بستگی دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

امکان قانونی مطالبه خسارت و دشواری رویه قضایی

مطابق قانون، فردی که حیثیت یا اعتبارش لطمه دیده می‌تواند جبران زیان‌های مادی و معنوی را مطالبه کند و دادگاه در صورت احراز تقصیر می‌تواند به جبران خسارت یا عذرخواهی حکم دهد. با این حال، در رویه جاری دادگاه‌ها صرف تبرئه شما دلیل بر پذیرش اعاده حیثیت نیست و باید سوءنیت شاکی اثبات شود. همچنین درباره امکان دریافت مخارج ایاب‌و‌ذهاب اختلاف‌نظر وجود دارد و برخی این ادعا را در رویه نمی‌پذیرند.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۵ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
سم

سید مرتضی سبحانی

کارشناس حقوقی

با سلام - وفق ماده۱۰ قانون مسئولیت مدنی: کسی که به حیثیت و اعتبارات شخصی یا خانوادگی او لطمه وارد شود می‌تواند از کسی که لطمه وارد آورده‌است جبران زیان مادی معنوی خود را بخواهد هر گاه اهمیت زیان و نوع تقصیر ایجاب نماید دادگاه می‌تواند در صورت اثبات تقصیر علاوه بر صدور حکم به خسارت مالی حکم به رفع زیان از طریق دیگر از قبیل الزام به عذرخواهی و درج حکم در جراید و امثال آن نماید.

احسان عبدالهی

احسان عبدالهیهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۶۰۲ نظر)

امکان درخواست اعاده حیثیت را دارید ولی بابت مخارج ایاب و ذهاب ادعایی پذیرفته نیست .

میثم احمدی

میثم احمدیهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

۵٫۰(۶٬۲۳۵ نظر)

درود بر شما، هرچند قانونا میتوانید از باب اعاده حیثیت اقدام کنید، لکن در رویه‌ی کنونی، تبرئه شدن از شکایت را موجب اعاده حیثیت نمیدانند. چرا که بایستی سوءنیت ایشان در مورد شکایت محرز شود.

فهیمه صیاد

فهیمه صیاد

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷(۳۶۳ نظر)

درود
قانونا هزینه های مادی معنوی قابل مطالبه است

نمایش ۱ پاسخ دیگر وکلا
محیا رضائی

محیا رضائی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۶(۸۹ نظر)

طبق قانون خسارتهای مادی و معنوی قابل مطالبه هست ولی در رویه غیر از این هست

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید