میتوانم موارد مبایعه نامه راانتقال بدهم؟

پرسیده شده ۳ سال پیش۱۰ پاسخ ثبت شده
ادامهٔ متن پرسش

باسلامو احترام
اگر در عقد بیع که دربنگاه املاک نوشته شده مبیع مشخص(چند قطعه زمین که حدود اربعه و قیمت هریک مجزا مشخص شده ) و ثمن مشخص به دلیل رابطه خویشاوندی نزدیک مثل پدر و فرزند ثمن معامله دریافت نگردد در صورتی که در فروش نامه اقرار به دریافت کرده و امضا کندو شهود هم دارد علاوه برآن پدر اقرارنامه عادی هم بدهد که براساس مبایعه نامه تنظیمی فلان مورد مبایعه نامه رابصورت بیع قطعی به فلانی واگذار کردم و ثمن را بصورت نقدی و توضیحات مبایعه نامه دریافت کرده ام . دریک برگه جداگانه در چند تاریخ بنویسد که در هرتاریخ اینقدر مبلغ نقدی دریافت کردم(درپنج تاریخ و کل مبلغ سیصد میلیون ) و امضاء و اثرانگشت بزند. هم اقرارنامه و هم برگه دریافت وجه درتاریخها مهر و امضاء شورای روستا راداردومبیع را تحویل دهد وهدف معامله انتقال اموال درزمان حیات است .و استهشاد نامه محلی تنظیم کرده ام بدلیل عدم حضور درروستا جهت ابیاری مبیع رادر اختیار پدرم قرار داده ام و بابت انجام کارآبیاری تا زمانی که توانایی کار کردن دارد از محصول باغ استفاده نماید و مهر و امضاء شورا و شهود را دارد. آیا بعد فوت پدر باسایر وراث به مشکل میخورم یاانتقال صحیح است ؟ آیا من میتوانم این مبایعه نامه رابه فرد ثالثی صلح نمایم ؟(زمینها سند ندارد و براساس یک نسق زارعانه است)

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

معامله انجام‌شده از نظر قانونی صحیح و معتبر است و شما به عنوان مالک حق دارید ملک را به شخص ثالث صلح کرده یا انتقال دهید. با این حال، اگر وراث بتوانند صوری بودن معامله یا عدم پرداخت ثمن را ثابت کنند، امکان ادعای بطلان وجود خواهد داشت.

این درستیِ معامله یک اصل کلی است، اما شرایط پرونده شما بستگی به میزان توانایی وراث در اثبات صوری بودن قرارداد دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

صحت قرارداد و امکان انتقال آن به شخص ثالث

بر اساس اصل صحت معاملات، عقد بیع منعقد شده قانونی است و تا زمانی که خلاف آن ثابت نشود معتبر خواهد بود. شما به عنوان مالک می‌توانید زمین‌های خریداری‌شده را در قالب صلح یا هر عقد دیگری به فرد دیگری واگذار کنید. تنها در صورتی با وراث به مشکل جدی برمی‌خورید که آن‌ها بتوانند صوری بودن معامله یا عدم واقعی بودن پرداخت ثمن را در دادگاه اثبات کنند. برای محکم‌کاری بیشتر و پیشگیری از دعاوی بعدی، می‌توانید نسبت به رسمی کردن اسناد اقدام کنید.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۱۰ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
سید وحید شاه محمدی

سید وحید شاه محمدی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

سلام، وقت بخیر دوست عزیز
از منظر تئوریک، عقد صوری باطل محسوب میشه. اما در عمل عقد بیع مزبور منعقد شده و تنها در صورتیکه وراث اثبات نمایند که ثمن وجود خارجی نداشته و معامله صوری بوده امکان بطلان قرارداد رو دارند. پیشنهاد بود که از ابتدا قرارداد صلح تنطیم کنید.
علی ایحال در پاسخ به قسمت پایانی باید عرض کنم که بله امکان حقی که برای شما ایجاد شده تا زمانی که کسی توانایی بطلان اون رو نداشته باشه، به اشخاص ثالث نیز قابل صلح است.

علیرضا زرینه پور

علیرضا زرینه پور

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۲۱ نظر)

بادرود
بله امکان نقل وانتقال است

رضا مهربانی

رضا مهربانی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۲ نظر)

باسلام
بله می توانید نقل وانتقال انجام دهید

محبوبه سلبی

محبوبه سلبیهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷(۴۸ نظر)

سلام معامله صحیح می باشد و بعنوان مالک امکان نقل و انتقال دارید

نمایش ۶ پاسخ دیگر وکلا
دانیال تمیزالنیا

دانیال تمیزالنیا

کارشناس حقوقی

۴٫۹(۱۶۷ نظر)

اصل بر صحت معاملات است و بیع منعقد شده نیز صحیح میباشد فلذا امکان صلح آنرا دارید.

پانیذ قمشی بزرگ

پانیذ قمشی بزرگ

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۱ نظر)

با سلام
بله معامله ای که انجام شده است صحیح می باشد و شما می توانید ملکی که به طور صحیح به شما منتقل شده است را در قالب بیع، صلح و .. به دیگری انتقال دهید.برای محکم کاری بیشتر و رفع هرگونه نگرانی می توانید در هر دو مورد با مراجعه به دفترخانه اسناد رسمی، سند رسمی تنظیم نمایید.

امین ولی زاده

امین ولی زاده

کارشناس حقوقی

۴٫۸(۳۱ نظر)

با درود ، بلی . بنابه اظهارات شما ، عقد بیع بنابر اصل صحت قراردادها و شرایط اساسی صحت معاملات ، صحیح و قانونی است و میتوانید عینا مبیع را طی عقد صلح یا عقود قانونی دیگر به شخص ثالث انتقال دهید

آسیه فتاحی امیردهی

آسیه فتاحی امیردهی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۲٬۸۲۹ نظر)

با سلام بله امکان نقل و انتقال وجود دارد

حسین مظاهری تهرانی

حسین مظاهری تهرانی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۴۸۳ نظر)

با سلام
معامله موصوف صحیح و معتبر می باشد و امکان نقل و انتقال وجود دارد.

سعید قیطانی

سعید قیطانی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۲۴۱ نظر)

سلام
بله واجد اعتبار قانونی می باشد

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید