میتوانم از خوانده مطالبه ای داشته باشم؟

پرسیده شده ۵ سال پیش۱۴ پاسخ ثبت شده
ادامهٔ متن پرسش

سلام وقت بخیر. اینجانب به عنوان مالک، حدود ۳ ماه پیش، مبلغ رهن مستاجر را به حساب دادگستری واریز نمودم تا کارهای مربوط به تخلیه توسط اجرای احکام صورت گیرد ولی تاکنون تخلیه صورت نگرفته هست به دلیل اینکه خوانده چند بار از مراجع مختلف مثل قاضی شورا، رئیس شورا، رییس دادگستری و ... تقاضای وقت نموده هست. میخواستم بدونم در پایان کار و بعد از تخلیه وقتی خواستیم حساب و کتاب کنیم، فقط اجاره باقیمانده را میتوانم مطالبه کنم یا از بابت مبلغ ودیعه که ماه هاست در حساب دادگستری مانده هم میتوانم از خوانده مطالبه ای داشته باشم؟ لازم به ذکر هست که مبلغ رهن ۲۵ میلیون تومان بوده و مبلغ اجاره ۱۰۰ هزار تومان. همچنین شرایط بنده جز مصوبه ستاد کرونا محسوب نمیشود چرا که ملک مورد خریداری شده و سند رسمی تنظیم گردیده. همچنین طبق گزارش اصلاحی، خوانده بایستی مورد اجاره را در اسفند سال ۹۹ تحویل میداد.

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

بابت خوابیدن مبلغ ودیعه در صندوق دادگستری نمی‌توانید خسارت یا سودی مطالبه کنید. با این حال، علاوه بر اجاره‌های معوقه، حق دارید دادخواست مطالبه اجرت‌المثل ایام تصرف پس از پایان موعد را ثبت کرده و طلب خود را از مبلغ رهن کسر کنید.

امکان دریافت این مطالبات قاعده کلی است اما تعیین دقیق مبلغ منوط به مدت زمان تصرف غیرمجاز و نظر کارشناس است.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

مطالبه خسارت ودیعه و اجرت‌المثل تصرف

شما بابت مبلغ ودیعه‌ای که در صندوق دادگستری مانده است نمی‌توانید ادعا یا سودی دریافت کنید. اما برای مدت‌زمانی که مستاجر پس از موعد تخلیه در ملک مانده، می‌توانید علاوه بر اجور معوقه، دادخواست اجرت‌المثل ایام تصرف بدهید. پس از صدور رای، مبالغ مربوط به اجرت‌المثل و خسارات از اصل ودیعه نزد دادگاه توقیف و کسر می‌شود.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۱۴ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
حسین محمدی

حسین محمدی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

باسلام،شما بابت مبلغی که درصندوق دادگستری تودیع نموده اید سودی نمی توانیددریافت نمائید.فقط مبالغی که دردادنامه اصداری به عنوان مثلا اجور معوقه ،اجرت المثل ،خسارت به موضوع اجاره یا هزینه های دادرسی و.... را از مبلغ تودیعی کسر ومابقی را به مستاجر مسترد می نمایند،ودرمورد تخلیه نیز خریدوفروش مهم نیست بلکه اتمام مدت اجاره وعدم توافق به تمدید واینکه مورداجاره رابابت استفاده خودیا بستگان درجه ۱با توجه به کرونا نیاز داشته باشیدبا مراجعه به شورای حل اختلاف محل موضوع اجاره ودرخواست دستورتخلیه فوری که قبل از آن نیز می توانید نسبت به مطالبات وخسارات احتمالی دادخواست حقوقی به مراجع قضایی تقدیم ونسخه ای از آنرانیز پیوست درخواست دستورتخلیه فوری به شورا تقدیم نمائیدتا پس از صدوردادنامه از مراجع حقوقی ومحکومیت طرف به پرداخت ،مبالغ، از وجه تودیع شده کسر گردد.

سیدفرخ امام

سیدفرخ امام

کارشناس حقوقی

۵٫۰(۲۲ نظر)

با سلام
شما میتوانید دادخواست تحت عنوان اجرت المثل ایام تصرف را تقدیم شورای حل اختلاف کنید .

مجتبی عاشوری

مجتبی عاشوری

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸(۹۸۰ نظر)

با درود به ودیعه خیر ادعایی نمی‌توانید داشته باشید

فریدالدین اسماعیلی ایوانکی

فریدالدین اسماعیلی ایوانکی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۳۱۹ نظر)

به جز ودیعه و اجور معوقه امر دیگری قابل مطالبه نیست.

نمایش ۱۰ پاسخ دیگر وکلا
سعیده زمانی

سعیده زمانی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷(۲۸ نظر)

سلام بابت رهن نمی توانید مبلغی مطالبه کنید اما درخصوص اجور معوقه می توانید نسبت به میزان طلب خود از مبلغ رهن توقیف کنید

محمد بابایی فیشانی

محمد بابایی فیشانی

کارشناس حقوقی

۴٫۸(۶۳۹ نظر)

بااحترام
قبل از ان اجرت المثل ایام تصرف بعد از اتمام قرارداد را بخواهید

آسیه فتاحی امیردهی

آسیه فتاحی امیردهی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۲٬۸۲۹ نظر)

دادخواست اجرت المثل ایام تصرف دهید

گل نوش ملکی

گل نوش ملکی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۴۶۵ نظر)

بهتر اسا اجرت المثل را مطالبه نمایید

سیدیوسف حسینی

سیدیوسف حسینی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸(۴۷ نظر)

دادخواست اجرت المثل بدهید

رامین رضایی

رامین رضاییهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۹۳۲ نظر)

می توانید دادخواست اجرت المثل مطرح نمایید .

سیده معصومه شریعت پناهی

سیده معصومه شریعت پناهی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۶(۱۱ نظر)

تا زمان قراداد یعنی اسفند ۹۹ مطابق توافق در قراداد و پس از آن تقاضای مطالبه اجرت المثل ایام تصرف را بدهید

حسین حاجی زاده

حسین حاجی زاده

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۵۸۵ نظر)

میتوانید دادخواست تحت عنوان اجرت المثل ایام تصرف را تقدیم نمایید

ابوالفضل جهان بخش

ابوالفضل جهان بخش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸(۱٬۲۴۸ نظر)

بادرودوسلام دادخواست اجرت المثل تقدیم و تنظیم نمایید.

امین احمدی

امین احمدی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷(۹۳ نظر)

می توانید اجرت المثل را مطالبه کنید.

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید