بخشش مشروط مهریه و امکان پس‌گرفتن آن پس از خیانت همسر

پرسیده شده ۱۲ سال پیش۸ پاسخ ثبت شده

مهریه‌ام را به این شرط بخشیدم که کسی از گذشته‌ام باخبر نشود و همسرم به من خیانت نکند. حال همسرم به من خیانت کرده است. آیا می‌توانم طلاق بگیرم و مهریه‌ام را پس بگیرم؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

بیشتر وکلا معتقدند شرط باطل است و مهریه قابل پس‌گرفتن نیست و خیانت به‌خودی‌خود حق طلاق نمی‌آورد؛ اما برخی وکلا امکان ابطال بذل مشروط و اثبات عسر و حرج برای طلاق را ممکن می‌دانند.

امکان بازپس‌گیری مهریه و طلاق به نحوه دقیق ثبت بخشش و توانایی شما در اثبات خیانت بستگی دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

امکان بازپس‌گیری مهریه و طلاق به دلیل خیانت

میان وکلا درباره بازپس‌گیری مهریه مشروط اختلاف نظر وجود دارد. گروهی معتقدند بذل مهریه صحیح است اما شرط ضمن آن باطل بوده و مهریه قابل مطالبه نیست. در مقابل، نظری وجود دارد که اگر شرط عدم خیانت اثبات شود، می‌توان دعوای ابطال بذل یا هبه مهریه را مطرح کرد. همچنین خیانت همسر مستقیماً حق طلاق ایجاد نمی‌کند، اما در صورت اثبات می‌تواند دلیلی بر عسر و حرج برای طلاق باشد.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۸ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
مهدی حمیدی

مهدی حمیدی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۲۷ نظر)

چنانچه بخشش مهریه شما به صورت مشروط (مثلا در قبال عدم خیانت) صورت گرفته باشد و بتوانید شرط عدم خیانت را اثبات کنید، می‌توانید با طرح دعوای ابطال بذل/هبه مهریه، مهریه را باز پس بگیرید؛ همچنین خیانت همسر می‌تواند دلیلی برای اثبات عسر و حرج و گرفتن حکم طلاق باشد.

آناهیتا احمدی

آناهیتا احمدی

کارشناس حقوقی

۴٫۸(۸۱ نظر)

با سلام

بذل مهریه صورت گرفته است ولی شرط ضمن آن باطل است و از این باب نه مهریه قابل مطالبه است و نه خیانت همسرتان حق طلاق برای شما ایجاد می کند.

موفق باشید

محمد مهدی رضیان

محمد مهدی رضیان

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸(۲۵۴ نظر)

شرط ضمن آن باطل است و از این باب نه مهریه قابل مطالبه است و نه خیانت همسرتان حق طلاق برای شما ایجاد می کند.

ابوالفضل جهان بخش

ابوالفضل جهان بخش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸(۱٬۲۴۸ نظر)

بادرودوسلام شرط ضمن آن باطل می باشدوازاین بابت نه امکان مطالبه مهریه می باشد نه خیانت همسرتان برای شما حق طلاق ایجاد می نماید.

نمایش ۴ پاسخ دیگر وکلا
زهرا حسینی

زهرا حسینی

کارشناس حقوقی

با سلام بذل مهریه صورت گرفته است ولی شرط ضمن آن باطل است

عذرا نصرآبادی

عذرا نصرآبادی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۹(۳۷ نظر)

سلام .شرط باطل اما بذل مهریه صحیح واقع شده است

مجتبی عاشوری

مجتبی عاشوری

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸(۹۸۰ نظر)

با درود در صورت اثبات خیانت می‌تواند از موارد عسر و حرج باشد

مهسا خاکپور

مهسا خاکپور

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۷۸ نظر)

اگراثبات خیانت کنیدمیتوانیدشاکی شوید

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید