ممکنه این موضوع برای ما دردسر بشه چون گزارش وقوع جرم کردیم؟

پرسیده شده ۶ سال پیش۴ پاسخ ثبت شده
ادامهٔ متن پرسش

سلام و عرض ادب
در همسایگی ما یک فرد معتاد زندگی میکنه مجرده و منزلش شده پاتوق مصرف مواد مخدر، همسایه ها شاکی شدن ازش چندین مرتبه پارسال تا همین یکماه پیش با پلیس ۱۱۰ و پلیس مبارزه با مواد مخدر تماس گرفتن تا دیشب از طرف پلیس مواد مخدر اومدن، قبلش با من تماس گرفتن و بعد اول تحقیق کردن دربارش از همه همسایه ها سوال پرسیدن و همگی تایید کردن ایشون معتاده بوی مخدرش میاد و رفت و امد مشکوک داره بعد با حکم قضایی وارد منزلش شدن، ولی خودش نبود پلیس گفت مواد مخدر از خونش کشف کردیم ولی نگفت چقدر و رفتن دیگه پیگیری نکردن. حالا میخواستم بپرسم ممکنه این موضوع برای ما دردسر بشه چون گزارش کردیم؟ مثلا ما رو احضار کنن به کلانتری یا دادسرا؟
ممکنه این شخص معتاد مدعی بشه همسایه ها مواد مخدر رو در منزلش پنهان کردن؟
اگر چنین ادعایی کنه و شاهدی نداشته باشه نتیجه اش چی میشه؟
ممنون میشم راهنمایی کنید خانواده ما خیلی نگرانن، حتی قصد ترک منزل رو داشتن بخاطر این شرایط.

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

گزارش وقوع جرم برای شما دردسر قانونی ندارد، هویت گزارش‌دهنده از سوی پلیس فاش نمی‌شود و ادعای متهم علیه همسایگان نیازمند اثبات و دلیل قانونی است.

این یک روال کلی در کشف جرم است و موضع پرونده شما به نحوه تنظیم صورت‌جلسه پلیس و اظهارات ثبت‌شده بستگی دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

عدم مسئولیت قانونی گزارش‌دهندگان کشف مواد مخدر

گزارش شما به پلیس دردسر قانونی برایتان ایجاد نمی‌کند زیرا هویت گزارش‌دهندگان توسط پلیس محرمانه می‌ماند و در اختیار متهم قرار نمی‌گیرد. با توجه به ورود پلیس با حکم قضایی و کشف مواد مخدر در منزل، جرم نگهداری متوجه خود اوست و نیازی به حضور همسایگان به عنوان شاهد نیست. اگر متهم ادعا کند همسایه‌ها مواد را در خانه‌اش گذاشته‌اند، اثبات این ادعا نیازمند ارائه دلایل و مدارک قانونی به دادگاه است و صرف ادعای بدون شاهد اثری ندارد.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۴ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
ابراهیم صفری

ابراهیم صفری

کارشناس حقوقی

۴٫۷(۱۰۴ نظر)

با سلام
اولا از طرف اداره مواد مخدر یا کلا نیروی انتظامی به هیچ وجه هویت شخص گزارش دهنده افشا و در اختیار متهم قرار نمیگیرد و نیز به دلیل کشف مواد مخدر از منزل شخص مورد نظر دیگر نیازی به حضور شاهدین در کلانتری یا دادگاه نیست .

حب

حمیدرضا برادران ابراهیمی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

سلام وقت بخیر. اتفاق خاصی از لحاظ قانونی صورت نمیگیرد دعوای طرف مقابل و ادعایی که دارد با دلایل قانونی باید به اثبات برسد.

هم

هوشمند مردشتی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

سلام با این توضیحات جای نگرانی مشکلی برای شما به نظر نمی رسد. مواد مخدر در منزل ایشان کشف شده پس مرتکب جرم نگهداری مواد مخدر شده است. اعتیاد ایشان هم دلیل بر این است که دستی در این جرم دارد چون معتاد اول مرتکب جرم خرید و بعد حمل و نگهداری و بعد مصرف مواد مخدر می شود. همچنین هر ادعا اعم که این مواد مربوط به ایشان نبوده توسط متهم نزد دادگاه باید اثبات شود.

حسن آرین پور

حسن آرین پور

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۱۳۹ نظر)

جای نگرانی مشکلی برای شما به نظر نمی رسد. مواد مخدر در منزل ایشان کشف شده پس مرتکب جرم نگهداری مواد مخدر شده است. اعتیاد ایشان هم دلیل بر این است که دستی در این جرم دارد چون معتاد اول مرتکب جرم خرید و بعد حمل و نگهداری و بعد مصرف مواد مخدر می شود. همچنین هر ادعا اعم که این مواد مربوط به ایشان نبوده توسط متهم نزد دادگاه باید اثبات شود

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید