چطور می‌توانم پرداخت‌نشدن وجه فاکتور و بی‌اساس بودن ادعای بهداشتی طرف مقابل را ثابت کنم؟

پرسیده شده ۱۱ سال پیش۲ پاسخ ثبت شده

یک سال پیش گلاب و عرقیات به یک عطاری فروختم و رسید امضاشده دارم. پول پرداخت نشد و پس از شکایت، رأی غیابی صادر شد. در مرحله اجرای حکم و توقیف اموال، خوانده واخواست ارائه داد و دو ادعا مطرح کرد: اول اینکه شاگردش نوشته ۴۵۰ هزار تومان به من پرداخت کرده؛ دوم اینکه کالاها مجوز بهداشت نداشته‌اند. این عرقیات را با شماره ثبت و مجوز، سال‌هاست به عطاری‌های مختلف می‌فروشم. ضمناً یکی دو قلم از کالاهایم هنوز در مغازه او موجود است. می‌خواهم بدانم چطور می‌توانم ثابت کنم که پولی دریافت نکرده‌ام و ادعای بهداشتی او بی‌اساس است؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

بار اثبات پرداخت پول بر عهده خریدار است و صرف نوشته شاگرد مدرک پرداخت محسوب نمی‌شود. ادعای نداشتن مجوز بهداشت نیز با ارائه شماره ثبت، مجوزها یا نبود گزارش رسمی از مراجع بهداشتی رد می‌شود.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

اثبات ادعای پرداخت و بهداشت بر عهده خریدار است

شما نیاز به اثبات عدم دریافت پول ندارید؛ زیرا با داشتن فاکتور و رای غیابی، اصل بر عدم پرداخت است و خریدار باید پرداخت وجه را اثبات کند. صرف ادعا یا دست‌نوشته شاگرد در دفتر، دلیلی بر پرداخت به شما نیست. برای رد ادعای بهداشتی نیز کافی است شماره ثبت و مجوز بهداشت کالاها را ارائه دهید. همچنین ادعای نداشتن مجوز بدون گزارش رسمی مرجع ذی‌صلاح پذیرفته نیست و فروش یا وجود همان کالاها در مغازه او قرینه‌ای به نفع شماست.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۲ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
مهدی حمیدی

مهدی حمیدی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۲۷ نظر)

با استناد به فاکتور و رای غیابی، اصل بر عدم پرداخت است و اثبات پرداخت بر عهده اوست، ادعای بهداشت نیز بدون رای یا گزارش رسمی از مرجع بهداشتی پذیرفته نمی‌شود و وجود و فروش کالا در مغازه‌اش قرینه به نفع شماست.

آناهیتا احمدی

آناهیتا احمدی

کارشناس حقوقی

۴٫۸(۸۱ نظر)

با سلام

در صورتی که ایشان مدعی است که پولی به شما پرداخت کرده است باید اثبات نماید و صرف این امر که شاگرد در دفتر نوشته که مبلغی به شما پرداخت کرده است مثبت ادعای ایشان نبوده و باید وجه را تادیه نماید.

ادعای ایشان در خصوص نداشتن مجوز بهداشت نیز با استناد به شماره ثبت اداره بهداشت و ارائه نمونه محصولات رد خواهد شد.

موفق باشید

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید