مطالبه خسارت، ناشی از تصادف، طبق نظر کارشناس رسمی دادگستری چطور مطالبه شود؟

پرسیده شده ۵ سال پیش۱۷ پاسخ ثبت شده
ادامهٔ متن پرسش

با سلام در اسفندماه ۹۸ ساعت۱۲ شب در جاده با پراید در حال حرکت بودم که خودروی وانت پیکان از پشت بمن برخورد کرد، و من از جاده بیرون سپس چپ کردم، راننده وانت با ۱۱۰ تماس گرفت، ضمن معرفی خود بعنوان راننده وانت و نیز اقرار به مقصر بودن خود در واژگون کردن پراید،درخواست کرد افسر راهنمای رانندگی به صحنه بیاید برای کشیدن کروکی، نهایتا پس از دو ساعت مامورین ۱۱۰ گفتند نیازی به آمدن ما نیست، از صحنه و ماشینها عکس بگیرید و ماشین را ببرید!راننده وانت، تمام وسایل داخل پراید را داخل وانت گذاشت، و پراید راهم با جرثقیل بردیم، راننده وانت در پمپ بنزین مقداری از وسایلم را سرقت کرد، هم کارگر پمپ بنزین، هم راننده جرثقیل شاهدبودند،هم دوربین، ک سی دی و فلاش ان موجود هست! موضوع سرقت را جداگانه اقدام کردم! ولی آنقدر پاسکاری و سنگ اندازی کردن! ک منصرف شدم!??. و اما تصادف که طرف پس از ماجرای سرقت دیگر در هیچ مرحله ی از وقت رسیدگی در شورا، یا دادگاه حاضر نشدند! بنده نیز تمام اقدامات قانونی ازجمله گزارش رسمی کارشناس دادگستری مبنی بر اعلام خسارت احتمالی وارده به پراید {حدود ۲۰ میلیون تومان}،۲_ گزارش کتبی کروکی، و مقصر دانستن صد در صد راننده وانت و ارائه شواهد و مدارک کافی، حتی بخواسته شورا مبلغ ۲میلیون جهت تامین خواسته اگر اشتباه نکنم واریز کردم بحساب شورا تا وانت را توقیف کند، ولی دادستان موافقت نکرد! چراکه وانت بنام شخص دیگری بود! حال سال ۱۴۰۰ هستیم پس از این همه دوندگی و هزینه، بالاخره رای صادر و بنده مغلوب شدم ! خواسته من مطالبه خسارت وارده ب پراید ناشی از تصادف طبق نظر کارشناس رسمی دادگستری بوده! واما رای صادره! با استعلام از........که مالکیت پلاک خودروی مذکور بنام شخص دیگری بوده! و نظر به اینکه خواهان { بنده راننده پراید } دلیلی ک حکایت از اشتغال ذمه خوانده { راننده وانت } باشد ارائه نشده، شورا دعوی خواهان را وارد ندانسته، وب ماده ۲ قانون آیین دادرسی مدنی قرار رد دعوی را صادر و اعلام مینماید!? حال قضاوت با وکلای محترم و واقع بین و با وجدان»

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

وکلا متفق‌القولند که دادخواست مطالبه خسارت باید علیه راننده مقصر حادثه مطرح شود یا هم‌زمان مالک و راننده طرف دعوا قرار گیرند و تقصیر راننده اثبات شود.

این یک قاعده کلی درباره تعیین خوانده دعواست و شرایط پرونده شما به نحوه طرح دادخواست و طرف دعوا قرار دادن اشخاص بستگی دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

لزوم طرح دعوای خسارت علیه راننده مقصر

برای جبران خسارت ناشی از تصادف، دادخواست مطالبه باید علیه شخص راننده مقصر ثبت شود نه لزوما مالک خودرو. در صورتی که مالک و راننده دو شخص متفاوت باشند، باید هر دو را طرف دعوی قرار داد یا ثابت کرد خودرو در اختیار و تحت رانندگی فرد مقصر بوده است. اگر در دادخواست اولیه نام راننده قید نشده یا صرفا مالک طرف دعوا بوده، قرار رد دعوا صادر می‌شود و باید در مرحله تجدیدنظر یا دادخواست مجدد، راننده مقصر را طرف دعوا قرار دهید.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۱۷ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
سیده عاطفه مجیدی طهران

سیده عاطفه مجیدی طهران

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۱۰۴ نظر)

باسلام
شما می بایست دادخواست خود را علیه راننده مطرح میکردید و یا هر دو شخص مالک و راننده را طرف دعوی قرار میدادید

محمد بابایی فیشانی

محمد بابایی فیشانی

کارشناس حقوقی

۴٫۸(۶۳۹ نظر)

بااحترام
شما باید از راننده شکایت نمایید و در متن نام خودرو و پلاک به رانندگی فلانی ذکر می نمودید در تجدید نظر حتما اعمال نمایید

فهیمه صیاد

فهیمه صیاد

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷(۳۶۳ نظر)

درود
باید ثابت کنید راننده وانت مقصر بوده نه مالک.

آسیه فتاحی امیردهی

آسیه فتاحی امیردهی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۲٬۸۲۹ نظر)

می بایست علیه راننده مقصر دادخواست خویش را مطرح نمایید

نمایش ۱۳ پاسخ دیگر وکلا
مرصاد پوراعتضاد

مرصاد پوراعتضاد

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۶(۲۳۸ نظر)

علیه راننده مقصر دادخواست مطالبه خسارت ارائه بدهید.

عنایت احمدی نورالدین وند

عنایت احمدی نورالدین وند

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۲۱۰ نظر)

باسلام بایستی علیه راننده مقصر طرح دعوی نمایید.

سهراب کلانتری

سهراب کلانتری

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸(۶۱ نظر)

با سلام
علیه راننده مقصر دادخواست مطالبه خسارت بدهید

امیر ضیغمی

امیر ضیغمی

کارشناس حقوقی

۴٫۸(۴۹۷ نظر)

سلام و ارادت
بایستی علیه شخص راننده دادخواست مطرح می کردید .

حسین خمر

حسین خمر

کارشناس حقوقی

باسلام
شما باید بر علیه راننده خودرو دادخواست تنظیم واقامه دعوی مینمودید

ابوالفضل جهان بخش

ابوالفضل جهان بخش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸(۱٬۲۴۸ نظر)

بادرودوسلام علیه راننده دادخواست تقدیم و تنظیم نمایید.

محسن اسدالهی

محسن اسدالهی

کارشناس حقوقی

۴٫۸(۲۶۳ نظر)

موضوع اصلی دادخواست علیه مقصر حادثه بانضمام جبران ضررو زیان های وارده می باشد. برای بررسی موارد یاد شده درخواست مشاوره ثبت نمایید

محمدرضا پیرمحمدی

محمدرضا پیرمحمدی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۱۵ نظر)

باسلام
علیه راننده مقصر دادخواست مطالبه خسارت ارائه دهید.

سید رسول قاضی

سید رسول قاضی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷(۱۰۲ نظر)

با احترام دادخواست مطالبه خسارت علیه راننده را مطرح نمایید

فریدالدین اسماعیلی ایوانکی

فریدالدین اسماعیلی ایوانکی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۳۱۹ نظر)

به طرفیت راننده مقصر دادخواست بدهید.

حسین حاجی زاده

حسین حاجی زاده

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۵۸۵ نظر)

درود از طریق دفاترقضایی دادخواست مطالبه خسارت علیه راننده را مطرح نمایید

امین احمدی

امین احمدی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷(۹۳ نظر)

دادخواست مطالبه خسارت بدهید...

مهسا خاکپور

مهسا خاکپور

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۷۸ نظر)

سلام
برای مطالبه خسارت دادخواست بدهید

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید