مطالبه خسارت عدم انجام تعهدات فروشنده بدون درج در مبایعه‌نامه

پرسیده شده ۲ سال پیش۹ پاسخ ثبت شده

در مبایعه‌نامه طرفین خسارت تاخیر مبلغی در نظر نگرفتند. به تازگی دادخواست الزام سند زدم، شرکت دارم، در این مدت درخواست تسهیلات کردم که به دلیل اینکه سند نداشتم بانک از دادن تسهیلات خودداری کرده است. گواهی عدم حضور نیز از محضر گرفتم. آیا می‌توانم دادخواست خسارت بر علیه فروشنده ثبت کنم؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

امکان مطالبه خسارت خارج از قرارداد با جلب نظر کارشناس وجود دارد، اما باید رابطه سببیت میان تاخیر و خسارت اثبات شود؛ با این حال مواردی مثل نگرفتن وام از مصادیق عدم‌النفع است و دادگاه خسارت عدم‌النفع را نمی‌پذیرد.

این قاعده کلی است و موفقیت در پرونده شما به ماهیت دقیق ضرر وارده و نحوه تفکیک آن از عدم‌النفع بستگی دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

مطالبه خسارت تاخیر سند بدون شرط قراردادی

حتی اگر در مبایعه‌نامه خسارت تاخیر تعیین نشده باشد، مطالبه خسارت خارج از قرارداد با جلب نظر کارشناس ممکن است. با این حال دریافت این خسارت مستلزم اثبات ورود ضرر مستقیم و رابطه سببیت با تاخیر فروشنده است. ضررهایی مانند نرسیدن به وام و تسهیلات بانکی از مصادیق عدم‌النفع به حساب می‌آیند و دادگاه خسارت ناشی از عدم‌النفع را لحاظ نمی‌کند. بنابراین اگر صرفاً به دلیل دریافت نکردن تسهیلات ادعای ضرر دارید، احتمال پذیرش آن بسیار پایین است.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۹ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
وحید عاکفی قاضیانی

وحید عاکفی قاضیانی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۳۷ نظر)

اگر رابطه تاخیر با خسارات وارده ثابت شود، ممکن است. لیکن این رابطه با عدم النفع ثابت نمی شود. یعنی این استدلال که اگر سند داشتم، تسهیلات می گرفتم یا در بورس مشارکت میکردم و.... بار اثباتی ندارند و دادگاه آن را لحاظ نمی کند .

امیر محمد کریمی

امیر محمد کریمی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۱۲۸ نظر)

بله به استناد خسارات خارج از قرارداد میتوانید مطالبه خسارت نمایید.

محمد پارسا

محمد پارسا

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۹ نظر)

سلام، مطالبه خسارت مستلزم ورود ضرر به شما می باشد که رابطه علیت و خسارت می بایست احراز گردد ، باتوجه به اینکه خسارتی تعیین نشده است و خسارت عدم النفع هم قابل مطالبه نیست ، پس احتمالا فروان نتوانید حکم محکومیت ایشان را دریافت کنید.

محبوبه سلبی

محبوبه سلبیهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷(۴۸ نظر)

سلام خسارت را با جلب نظر کارشناس مطالبه نمایید

نمایش ۵ پاسخ دیگر وکلا
میثم احمدی

میثم احمدیهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

۵٫۰(۶٬۲۳۵ نظر)

درود بر شما ،دوست گرامی مستحضر باشید که در این مورد می‌بایست با جلب نظر کارشناس اقدام به مطالبه خسارت خارج از قرارداد نمایید.

حسین مظاهری تهرانی

حسین مظاهری تهرانی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۴۸۳ نظر)

با سلام
مطالبه خسارت در صورت اثبات علیت تاخیر متعهد و ورود ضرر امکان پذیر است ولی عدم النفع قابل مطالبه نیست.

حمید بروشکیان

حمید بروشکیان

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۶(۵ نظر)

سلام خسارت ناشی از عدم انجام تعهد را با جلب نظر کارشناس مطالبه کنید

علی محمدجانی

علی محمدجانی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۵(۲ نظر)

سلام اگر ثابت نمایید که به علت تاخیر ایشان به شما خسارت وارد شده است میتوانید با جلب نظر کارشناس از ایشان خسارت دریافت نمایید.

سعید قیطانی

سعید قیطانی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۲۴۱ نظر)

سلام
در صورت اثبات ورود خسارت می توانید مطالبه کنید

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید