مسئولیت کیفری راننده متواری و شخص واسطه در تصادف چیست؟

پرسیده شده ۱۶ روز پیش۳۲ پاسخ ثبت شده
ادامهٔ متن پرسش

در تصادف خسارتی، فردی در محل حادثه حاضر شد و پیش از رسیدن پلیس، راننده مقصر را فراری داد. من هیچ اطلاعی از هویت راننده و خودروی او ندارم، اما شماره تماس همان فرد واسطه را دارم و پیامک‌هایی میان ما رد و بدل شده که او تعهد کرده خودرو را تعمیر کند، ولی در عمل این کار را انجام نداده است. می‌خواهم بدانم شکایت را باید علیه شخص واسطه مطرح کنم یا علیه راننده مجهول‌الهویه، و آیا می‌توانم از طریق همین شخص، درخواست جلب ثالث (راننده اصلی) را مطرح کنم. ضمناً فیلم تصادف از دوربین پلیس راهور موجود است، اما پلاک خودرو در آن مشخص نیست.

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

امکان طرح شکایت کیفری علیه راننده مجهول‌الهویه با معرفی فرد واسطه به‌عنوان مطلع جهت شناسایی هویت مقصر وجود دارد؛ همچنین اگر واسطه صریحاً تعهد به تعمیر داده باشد، می‌توان دادخواست مطالبه خسارت را علیه خود او نیز مطرح کرد.

این قاعده کلی است، اما متن دقیق پیامک‌ها و نوع تعهدی که شخص واسطه داده است مسیر شکایت شما را تغییر می‌دهد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

نحوه پیگیری خسارت از راننده فراری و واسطه

شما می‌توانید دعوای کیفری را علیه راننده مجهول‌الهویه مطرح کنید و شخص واسطه را به‌عنوان مطلع معرفی نمایید تا با تحقیقات قضایی، هویت و پلاک خودرو کشف شود. در خصوص جلب ثالث، این اقدام تنها پس از کشف هویت و مشخصات دقیق راننده اصلی امکان‌پذیر است و با عنوان مجهول نمی‌توان او را جلب کرد. اگر شخص واسطه در پیامک‌ها صریحاً و شخصاً تعهد به تعمیر یا جبران خسارت داده باشد، امکان طرح دادخواست حقوقی مطالبه خسارت علیه خود او نیز وجود دارد.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۳۲ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
ابراهیم باقریان خوزانی

ابراهیم باقریان خوزانی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۱۵ نظر)

دعوا را فعلا علیه راننده مجهول‌الهویه مطرح کنید و آن شخص واسطه را به‌عنوان مطلع و فردی که مشخصات راننده را می‌داند معرفی کنید؛ نه اینکه صرفا به دلیل پیامک‌ها او را مسئول خسارت بدانید. اگر در پیامک‌ها خود واسطه شخصا و صریحا تعهد کرده که خسارت را جبران یا خودرو را تعمیر کند، می‌توان علیه خودش نیز بر مبنای همان تعهد، مطالبه خسارت را بررسی کرد؛ ولی این با مسئولیت راننده مسبب حادثه متفاوت است.
جلب ثالث راننده اصلی از طریق واسطه هم ممکن است؛ مشروط به اینکه در جریان رسیدگی بتوان هویت و مشخصات راننده را از طریق اظهارات واسطه، شماره تلفن، تحقیقات پلیس، دوربین‌ها، سوابق تماس و سایر قرائن کشف کرد. البته «جلب ثالث» بعد از شناسایی شخص و مشخصات لازم او معنا پیدا می‌کند، نه اینکه صرفا با عنوان «راننده مجهول» دادخواست جلب ثالث بدهیم.

علی فتحی

علی فتحی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۴ نظر)

سلام کاربر گرامی علیه راننده و واسطه شکایت کنید

اللهیار نیازی

اللهیار نیازی

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۶ نظر)

به استناد پیامک‌ها و تعهد پرداخت، می‌توانید دادخواست حقوقی «مطالبه خسارت ناشی از تصادف و تعهد به تعمیر» را مستقیما علیه شخص واسطه مطرح کنید و نیازی به ورود ثالث توسط شما نیست. همزمان شکایت کیفری علیه راننده مجهول‌الهویه با معرفی واسطه به‌عنوان مطلع جهت کشف هویت و پلاک خودرو از طریق استعلامات قضایی امکان‌پذیر است.

کامران کیانی

کامران کیانی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۱۲ نظر)

درود بر شما
در وضعیتی که فرمودین مسئول اصلی خسارت، راننده مسبب تصادف است پس باید دادخواست را به طرفیت راننده مجهول‌الهویه با استعلام از راهور و بررسی فیلم دوربین‌ها مطرح کنید. شخص واسطه صرفا به دلیل حضور در صحنه و فراری دادن راننده، لزوما مسئول پرداخت خسارت نیست مگر اینکه در پیامک‌ها صراحتا تعهد به جبران خسارت کرده باشد که در این صورت می‌توان علیه وی نیز به استناد همان تعهد اقدام کرد. در غیر اینصورت او را به عنوان مطلع در دادخواست قرار دهید پیامک‌های رد و‌ بدل شده نیز می‌تواند قرینه مهمی برای شناسایی راننده باشد.
موفق باشید

نمایش ۲۸ پاسخ دیگر وکلا
فاطمه شکیبایی

فاطمه شکیبایی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۲ نظر)

شکایت پرونده را علیه راننده مجهول‌الهویه مطرح کنید.
. واسطه را در شکایت به‌عنوان شخص مرتبط با حادثه و مطلع معرفی کنید و شماره تلفن او را بدهید.
تقاضا کنید:‌از واسطه تحقیق شود؛
هویت و مشخصات وی از طریق شماره تلفن احراز شود؛
از وی درباره هویت راننده و مشخصات خودرو تحقیق شود؛
پیامک‌ها بررسی و عنداللزوم اصالت آنها احراز شود؛
فیلم دوربین راهور اخذ و ضمیمه پرونده شود؛
از دوربین‌های احتمالی اطراف محل نیز در صورت امکان استعلام شود؛
راننده و خودرو شناسایی و کارشناس تصادفات درباره تقصیر اظهارنظر کند.
۴. اگر متن پیامک‌ها نشان‌دهنده تعهد شخصی واسطه به تعمیر خودرو باشد، موضوع تعهد او را نیز جداگانه و صریح مطرح کنید.
۵. پس از شناسایی راننده، بسته به مرحله پرونده، او را مستقیما وارد دعوای مطالبه خسارت کنید؛ نه اینکه صرفا به جلب ثالث یک شخص مجهول‌الهویه اکتفا کنید.

مهران خسروی میرحصاری

مهران خسروی میرحصاری

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۶ نظر)

با سلام علیه هر دو طرح شکایت کنید

سید محمد صابری

سید محمد صابری

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۲ نظر)

درود
ثبت شکایت نمایید فرد واسطه را به عنوان مطلع معرفی نمایید.

سیما حشمتی

سیما حشمتی

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۲۳ نظر)

با سلام واحترام‌
اصل دعوا باید علیه راننده مقصر مطرح شود؛ اما چون فعلا هویت او مشخص نیست، ابتدا برای شناسایی راننده و خودرو از طریق فیلم دوربین راهور، گزارش حادثه و اطلاعات شخص واسطه اقدام کنید.
صرف حضور واسطه و داشتن شماره تماس او، وی را مسئول خسارت نمی‌کند؛ مگر اینکه پیامک‌ها دلالت بر تعهد مستقل او به جبران خسارت داشته باشد. پیامک‌ها را حفظ و ارائه کنید.
پس از شناسایی راننده، در صورت وجود شرایط قانونی، امکان جلب ثالث مطرح می‌شود؛ راننده مجهول‌الهویه را فعلا نمی‌توان به‌عنوان ثالث جلب کرد.

منیژه نادری

منیژه نادری

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۸ نظر)

شکایت را علیه راننده مجهول‌الهویه مطرح کنید و مشخصات واسطه، شماره تماس و پیامک‌های او را به‌عنوان قرائن و سرنخ ارائه دهید.
اگر واسطه عمدا به فرار راننده مقصر کمک کرده باشد، مسئولیت کیفری او نیز جداگانه قابل بررسی است؛ اما صرف تعهد به تعمیر خودرو، او را خودبه‌خود مسئول تصادف نمی‌کند.
همچنین ابتدا باید هویت راننده مشخص شود؛ بنابراین جلب ثالث از طریق واسطه در این مرحله راهکار اصلی نیست. فیلم دوربین راهور، حتی بدون پلاک خوانا، می‌تواند برای شناسایی خودرو و راننده همراه سایر قرائن استفاده شود.

داود چگینی

داود چگینی

کارشناس حقوقی

با سلام و درود
در خصوص وضعیت پیش آمده برای شما ، با توجه به اینکه مسبب وقوع حادثه خسارتی ، راننده مجهول الهویه و در صورت داشتن بیمه - بیمه گر - مسوول پرداخت خسارت به شما می باشند ، اما شخص واسطه و عامل فراری دادن خودرو به رانندگی مجهول الهویه ، مسوولیت احتمالی او به موجب تعهدی که بعد از حادثه بر عهده گرفته است قابل پیگیری است.

مهناز عبدالمحمدی

مهناز عبدالمحمدی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۱ نظر)

سلام و درود. اگر واسطه خودش راننده نبوده و صرفا راننده را از محل دور کرده باشد، اصل مطالبه خسارت باید علیه راننده مسبب حادثه مطرح شود؛ صرف داشتن شماره و پیامک واسطه، او را مسئول خسارت نمی‌کند. می‌توانید مشخصات واسطه و پیامک‌ها را به‌عنوان قرینه برای شناسایی راننده ارائه و از پلیس/مرجع قضایی درخواست بررسی فیلم دوربین‌ها و شناسایی خودرو را کنید. پس از شناسایی راننده، در صورت طرح دعوای حقوقی، جلب ثالث نیز در شرایط قانونی امکان‌پذیر است.

معصومه رفیعی

معصومه رفیعی

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

باسلام وعرض ادب
شکایت را با عنوان مشارکت در فراری دادن متهم، علیه شخص واسطه مطرح کنید و با ارائه مستندات (پیامک و فیلم)، تقاضای جلب ثالث برای شناسایی راننده مقصر نمایید قاضی با دستور به مخابرات و بازبینی دوربین‌ها، هویت راننده را مشخص خواهد کرد.

مریم حاج منوچهری

مریم حاج منوچهری

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۹(۲۳۹ نظر)

باسلام
اصل بر این است که دعوای مطالبه خسارت باید متوجه راننده مسبب حادثه و حسب مورد مسئولان قانونی دیگر باشد. مجهول بودن هویت راننده مانع از شروع پیگیری نیست.
در شکایت یا گزارش، می‌توانید راننده را فعلا راننده مجهول‌الهویه خودروی .. معرفی کنید و مشخصات شخص واسطه را نیز اعلام کنید. از مرجع رسیدگی بخواهید از طریق احضار واسطه، بررسی پیامک‌ها، استعلامات لازم، تحقیقات محلی و بررسی فیلم دوربین راهور هویت راننده شناسایی شود

زهرا رفیعی

زهرا رفیعی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۲۲ نظر)

اصل شکایت را میتوانید علیه راننده مجهول مطرح کنید و واسطه را نیز در صورت وجود دلیل بر تعهد یا دخالت، طرف دعوا قرار دهید؛ و پیامک‌ها و فیلم برای اثبات ادعا قابل ارائه‌اند.

سمانه پیرانی

سمانه پیرانی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۱۱ نظر)

واسطه اگر خودش تعهد به تعمیر کرده مسئول است و می‌توانی از او دادخواست خسارت بدهی
راننده اصلی را می‌توانی به عنوان شخص نامعلوم شکایت کنی اگر فرار از صحنه جرم باشد
برای شناسایی راننده از دادسرا بخواه فیلم راهور و سوابق تماس واسطه را بررسی کند
جلب ثالث راننده فقط بعد از شناسایی هویت ممکن است
فیلم بدون پلاک به تنهایی کافی نیست اما قابل کارشناسی است
وکیل بگیرید

زهرا اسفندیاری کلائی

زهرا اسفندیاری کلائی

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

باسلام
راننده مقصر اصولا مسئول جبران خسارت واردشده به خودروی طرف مقابل است و صرف کمک فرد واسطه به ترک محل حادثه، لزوما موجب مسئولیت او نمی شود. اگر با ارائه ادله و مکالمات بتوانید اثبات کنید که شخص واسطه هویت راننده مقصر رامخفی یا با وی تبانی کرده ممکن است شخص واسطه مسئولیت کیفری جداگانه پیداکند. در هرحال مسئولیت خسارت ناشی از تصادف متوجه خود راننده مقصر است.

امیر تاری

امیر تاری

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۸ نظر)

با درود
ار راننده با مشخصات مجهول الهویه و واسطه را شاهد معرفی کرده و از دادسرا درخواست جاب اظهارت شهود نمایید

محمود رئیسی

محمود رئیسی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۱۱ نظر)

سلام
با توجه به اظهارات شما ، اینکه راننده مقصر فرار کرده است و قابل شناسایی نیست مانع از اقامه درخواست مطالبه خسارت نیست شما می بایست شکایت را برعلیه راننده مجهول المکان و شخص واسطه مطرح نمایید و در قسمت شرح شکوائیه اعلام نمایید که راننده مقصر فرار کرده است ولی شخص دوم که واسطه بوده است شناسایی شده است شما درخواست نمایید که شخص واسطه را به عنوان مطلع احضار نمایند شما به متن پیام ها استناد نمایید
بر اساس ماده ۲۱ و ۲۵ قانون بیمه اجباری خسارات وارده به شخص ثالث در اثر حوادث ناشی از وسیله نقلیه ، در مورد خسارات جانی ، در صورت شناخته نشدن راننده مقصر ( فرار راننده مقصر ) ، صندوق تامین خسارات بدنی می‌بایست دیه اسیب های جانی را پرداخت نماید

ویدا سماوات

ویدا سماوات

کارآموز وکالت کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۷۵ نظر)

سلام عرض ادب اصل بر این است که دعوای مطالبه خسارت باید متوجه راننده مسبب حادثه و حسب مورد مسئولان قانونی دیگر باشد. مجهول بودن هویت راننده مانع از شروع پیگیری نیست.در شکایت یا گزارش، می‌توانید راننده را فعلا راننده مجهول‌الهویه خودروی .. معرفی کنید و مشخصات شخص واسطه را نیز اعلام کنید. از مرجع رسیدگی بخواهید از طریق احضار واسطه، بررسی پیامک‌ها، استعلامات لازم، تحقیقات محلی و بررسی فیلم دوربین راهور هویت راننده شناسایی شود موفق باشید

تهمینه جعفری زرمهری

تهمینه جعفری زرمهری

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۱۸ نظر)

شکایت را علیه شخص واسطه مطرح کنید و با استناد به تعهد کتبی او در پیامک‌ها، تعمیر خودرو را از او مطالبه نمایید؛ درخواست جلب راننده مجهول نیز از طریق معرفی نامبرده توسط همان واسطه یا استعلام از دوربین پلیس امکان‌پذیر است.

منصور شایانی منش

منصور شایانی منش

کارآموز وکالت کانون وکلای دادگستری

با سلام

علیه هر دو شکایت کنید.

هومن زمانی

هومن زمانی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۱۰ نظر)

از آنجا که مشخصات خودروی مقصر را ندارید علیه واسطه دادخواست دهید و پیامکهای او را که متعهد به پرداخت خسارت و یا تعمیر خودروی شما شده مستند قرار دهید

زهرا فرج

زهرا فرج

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۲۶۰ نظر)

با توجه به مجهول‌الهویه بودن راننده، در وهله اول علیه شخص واسطه صرفا در صورت وجود تعهد کتبی وی به جبران خسارت اقدام نمایید. صرف حضور در صحنه و فراری دادن راننده، فی‌نفسه موجب مسئولیت وی در جبران خسارت نیست.
هم‌زمان، با ارائه پیامک‌ها و فیلم دوربین راهور، تقاضای شناسایی راننده و خودرو را مطرح کنید و پس از شناسایی، دعوای مطالبه خسارت را علیه راننده اصلی اقامه نمایید. جلب ثالث نیز پس از تعیین هویت و مشخصات وی امکان‌پذیر خواهد بود.

حمیدرضا قاسمی

حمیدرضا قاسمی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۲۳۷ نظر)

شکایت کیفری را علیه راننده مجهول‌الهویه مطرح کنید و همزمان از طریق واسطه که تعهد کتبی (پیامک) به تعمیر خودرو داده، دادخواست حقوقی الزام به ایفای تعهد مطرح نمایید. برای شناسایی راننده، استعلام از پلیس راهور و فیلم دوربین را پیگیری کنید.

نوشین اشگرف

نوشین اشگرف

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

بهتر است فعلا دعوا را علیه راننده مجهول الهویه مطرح کنید و فرد واسطه را به‌عنوان مطلع معرفی کنید؛ چون صرف وجود پیامک، به‌تنهایی او را مسئول پرداخت خسارت نمی‌کند. البته اگر در پیامک‌ها صراحتا تعهد کرده باشد که شخصا خسارت را پرداخت یا خودرو را تعمیر می‌کند، می‌توان بر اساس همان تعهد، مسئولیت او را نیز پیگیری کرد که البته با مسئولیت راننده مقصر تفاوت دارد. از طرفی، اگر بتوان از طریق همین واسطه و با کمک شماره تلفن، تحقیقات پلیس، دوربین‌ها یا سایر مدارک، هویت راننده را مشخص کرد، پس از شناسایی او می‌توان اقدامات قانونی لازم برای وارد کردن وی به پرونده را انجام داد.

فاطمه زهرا رحیمی

فاطمه زهرا رحیمی

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۷ نظر)

شکایت را علیه راننده مقصر مجهول‌الهویه مطرح و فیلم و پیامک‌ها را ارائه کنید. اگر واسطه کتبا پرداخت خسارت را تعهد کرده، می‌توان علیه او نیز بابت همان تعهد اقدام کرد. صرف فراری دادن راننده، لزوما واسطه را مسئول خسارت نمی‌کند. بعد از شناسایی راننده، می‌توان اقدامات قانونی لازم را علیه او انجام داد.

سارا علیپور

سارا علیپور

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷(۱۴۷ نظر)

سلام وقت بخیر
می‌توانید شکایت کیفری به طرفیت فرد مجهول الهویه به واسطه اطلاعات شخص واسط انجام دهید

الهام اسحاقیان درچه

الهام اسحاقیان درچه

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

درود شکایت کیفری را علیه راننده مجهول‌الهویه مطرح نمایید و همزمان از طریق واسطه که تعهد کتبی (پیامک) به تعمیر خودرو داده است ، دادخواست حقوقی الزام به ایفای تعهد مطرح کنید. برای شناسایی راننده، استعلام از پلیس راهور و فیلم دوربین را پیگیری نمایید

حدیث محمودی

حدیث محمودی

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۳۱ نظر)

برای طرح دعوا، فعلا راننده مجهول‌الهویه را طرف دعوا قرار دهید و واسطه را به‌عنوان مطلع و شخصی که مشخصات راننده را می‌داند معرفی کنید، نه صرفا به دلیل پیامک‌ها مسئول خسارت بدانید. اگر واسطه در پیامک‌ها صریحا تعهد به جبران خسارت یا تعمیر خودرو کرده باشد، می‌توان مسئولیت قراردادی و مطالبه خسارت از خود او را نیز بررسی کرد که با مسئولیت راننده مسبب حادثه متفاوت است. پس از شناسایی راننده از طریق اظهارات واسطه، شماره تلفن، تحقیقات پلیس، دوربین‌ها و سایر قرائن، امکان جلب ثالث او وجود دارد؛ اما جلب ثالث با عنوان راننده مجهول‌الهویه امکان‌پذیر نیست.

علیرضا زرینه پور

علیرضا زرینه پور

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۲۱ نظر)

بادرود
فراری دهنده سمتی ندارد از راننده باید شکایت نمایید

سارا تک روستا

سارا تک روستا

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۹(۱۸ نظر)

سلام وقت بخیر می توانید علیه هر دو شکایت کنید

مصطفی فودازی

مصطفی فودازی

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۳ نظر)

با سلام
بهتر است شکایت/دعوا را علیه راننده مقصر مجهول‌الهویه مطرح کنید و هم‌زمان مشخصات و شماره تلفن واسطه، پیامک‌ها و فیلم دوربین را ارائه دهید تا هویت راننده از طریق تحقیقات مشخص شود.
اگر واسطه خودش تعهد کتبی به جبران خسارت کرده، می‌توان علیه خود او نیز بابت همان تعهد مطالبه خسارت کرد؛ صرف اینکه راننده را فراری داده، به‌تنهایی او را مسئول خسارت تصادف نمی‌کند.
بعد از شناسایی راننده، در صورت وجود دعوای حقوقی جاری، امکان جلب ثالث او وجود دارد؛ جلب ثالث باید تا پایان جلسه اول مطرح و دادخواست آن در مهلت قانونی تقدیم شود.

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید