محکوم له میتواند حکم اعسار را لغو کند؟

پرسیده شده ۳ سال پیش۴ پاسخ ثبت شده
ادامهٔ متن پرسش

با سلام و عرض خسته نباشید به وکلای بزرگوار
همسر بنده ۴۱۰ میلیون بدهکار بوده است که تقاضای اعسار از پرداخت محکوم به دادیم و رای به پرداخت ۳۰۰ میلیون پیش پرداخت و ماهانه ۱۰ میلیون اقساط صادر گردید.
۲۹۲ میلیون پیش پرداخت را پرداخت نمودیم و مجددا دادخواست تعدیل اقساط رو‌ زدیم ، ۴ شاهد بردیم و رای قطعی صادر شد که مبلغ ۵ میلیون تومان هر ماه تا تادیه کامل دیون پرداخت شود.
حال یکی از شاهدان به علت دعاوی مختلف از جمله اینکه حکم جلب ایشان را بابت شکایتی اخذ نمودم با محکوم له در تماس است که من شهادتم را پس میگیرم.
قابل عرض است که ما هیچ مالی در هیچ ردیفی نداریم و حتی وضع مالی مان بدتر هم شده است.
با این اوصاف محکوم له دائما در حال تهدید است که "من به راحتی میتوانم حکم اعسار را لغو کنم"
آیا با توجه به اینکه هیچ مالی نداریم و حتی پرینت حسابهای ما هم بسیار پایینه، ایشون قانونا میتونه اعسار رو لغو کنه ؟( با توجه به پس گرفتن شهادت یکی از شاهدین از جمع ۴ شاهد)
با تشکر

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

صرف پس گرفتن شهادت یک شاهد لزوماً باعث لغو اعسار نمی‌شود و تبعات قانونی شهادت کذب را برای خود او در پی دارد؛ لغو اعسار نیازمند اثبات توانایی مالی و ملائت مدیون از سوی محکوم‌له است.

این وضعیت کلی است و ابطال یا بقای حکم، بستگی مستقیم به توانایی طرف مقابل در معرفی اموال یا اثبات درآمد شما دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

لغو اعسار مشروط به اثبات تمکن مالی است

استرداد شهادت توسط یکی از شهود به معنای شهادت کذب است و برای همان فرد عواقب قانونی دارد. پس گرفتن شهادت به خودی خود و لزوماً موجب لغو حکم اعسار نمی‌شود. طرف مقابل برای رد یا لغو اعسار حتماً باید ملائت و توانایی پرداخت شما را در دادگاه ثابت کند. تا زمانی که مالی از شما شناسایی و اثبات نشود، صرف ادعا یا تهدید طلبکار مانع اجرای حکم اعسار نیست.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۴ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
محبوبه سلبی

محبوبه سلبیهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷(۴۸ نظر)

سلام پس گرفتن شهادت از سوی شاهد به معنای شهادت کذب می باشد که برای خود ایشان دارای تبعات قانونی می باشد ،با این حال در صورت استرداد شهادت نیز لزوما به معنای لغو اعسار نمی باشد

حسین مظاهری تهرانی

حسین مظاهری تهرانی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۴۸۳ نظر)

با سلام
محکوم له می بایست ملائت مدیون را اثبات نماید تا حکم اعسار لغو گردد.

الهام دامغانی ثانی

الهام دامغانی ثانیهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۶۷۳ نظر)

با سلام و درود
در صورتی که محکوم له توانایی پرداخت مدیون را اثبات نماید اعسار رد خواهد شد

سعید قیطانی

سعید قیطانی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۲۴۱ نظر)

وقت بخیر
در صورتی که محکوم له توانایی پرداخت مدیون را اثبات نماید اعسار رد خواهد شد

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید