محل سکونت خود را تغییر داده باشد اما برای فرار از جلب در سامانه ثنا این تغییر را ثبت نکند،ایا جرم است؟

پرسیده شده ۴ سال پیش۸ پاسخ ثبت شده

با سلام،در پرونده تصادفی،مقصر محکوم میشود،و حکم جلب برایش صادر میشود،اما محکوم،برای فرار از جلب محل سکونت خود را عوض می کند ودر سامانه هم ادرس جدید را ثبت نمی کند،حالا محکوم علیه چگونه می تواند ادرس جدید محکوم‌را پیدا کند؟ایا تغییر محل سکونت و عدم ثبت در سامانه جرم‌محسوب میشودو قابل پیگیری است؟؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

تغییر نشانی و ثبت نکردن آدرس جدید در سامانه ثنا جرم نیست و مجازاتی در قانون برای آن پیش‌بینی نشده است. همچنین پیدا کردن نشانی جدید محکوم برای اجرای حکم جلب بر عهده شاکی است.

این یک قاعده کلی است و پیگیری جلب محکوم به راه‌هایی که شاکی برای شناسایی محل سکونت جدید او به کار می‌گیرد بستگی دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

جرم نبودن عدم ثبت آدرس جدید در ثنا

تغییر محل سکونت و عدم بروزرسانی نشانی در سامانه ثنا، حتی به قصد فرار از جلب، در قوانین کیفری جرم محسوب نمی‌شود و مجازاتی برای آن تعیین نشده است. اگرچه افراد باید اطلاعات نشانی خود را بروز نگه دارند، اما این موضوع ضمانت اجرای کیفری ندارد. بر اساس پاسخ وکلا، شناسایی و معرفی نشانی جدید محکوم‌علیه جهت اجرای حکم جلب کاملاً بر عهده شاکی پرونده است.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۸ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
گل نوش ملکی

گل نوش ملکی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۴۶۵ نظر)

پیدا کردن آدرس محکوم علیه برای جلب بر عهده شاکی می باشد و ایشان جرمی مرتکب نشده

مجتبی عاشوری

مجتبی عاشوری

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸(۹۸۰ نظر)

با درود تغییر محل به صرف آنچه در سوال آمده است خیر جرم نیست

کیمیا کورس

کیمیا کورس

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

سلام خیر عمل انجام شده جرم نیست و قانونا مجاز به تغییر ادرس است

سیدفرخ امام

سیدفرخ امام

کارشناس حقوقی

۵٫۰(۲۲ نظر)

با سلام
باید تمام افراد ایرانی بالای ۱۸ سال در سامانه ثنا ثبت نام شده وآدرس بروز داشته باشند ولی این امر ضمانت اجرایی نداشته ولذا فعلا جرم نیست.

نمایش ۴ پاسخ دیگر وکلا
ابوذر محمدی نژاد

ابوذر محمدی نژاد

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۹(۲۱ نظر)

باسلام
اینکه به صرف ادرس جدید خود را در سامانه بدلیل تغییر اعلام نکرد چون قانونا مجازاتی برایش تعیین نشده جرمی تحقق پیدا نکرد

ستاره ملکشاهی اصل

ستاره ملکشاهی اصل

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۷(۳ نظر)

سلام خیر جرم نمیباشد

حسین حاجی زاده

حسین حاجی زاده

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۵۸۵ نظر)

با سلام و عرض ادب جرمی محقق نشده است

مصطفی مستاجران

مصطفی مستاجرانهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۳۸۴ نظر)

باسلام خیر چنین جرمی در قوانین کیفری تعریف نشده است.

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید