محاسبه غرامت فروش مال غیر بعد از پرداخت ثمن‌ معامله

پرسیده شده ۲ سال پیش۷ پاسخ ثبت شده

با سلام و عرض احترام خدمت وکلای محترم.
بابت فروش مال غیر ملکی، بنده در سال ۱۴۰۰ رد مال مندرج در حکم کیفری به مبلغ کامل ثمن معامله رو پرداخت کردم، اما خریدار مال غیر، بابت ضرر و زیان و غرامت فروش مال غیر، هنوز شکایت نکرده ولی این کار رو می‌کنه به زودی. سوالم این هست که غرامت فروش مال غیر (معادل کارشناسی قیمت روز ملک)، به قیمت زمان شکایت حقوقی شاکی محاسبه می‌شه یا به نرخ زمانی که من رد ثمن معامله رو انجام دادم، یعنی سال ۱۴۰۰؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

میان وکلا در تعیین مبنای زمانی اختلاف نظر وجود دارد؛ اکثریت معتقدند غرامت به نرخ روز کارشناسی، دادخواست یا زمان پرداخت نهایی محاسبه می‌شود، اما دیدگاهی نیز ملاک را زمان پرداخت قبلی ثمن می‌داند.

این قاعده بر اساس رویه‌های متفاوت قضایی است و تصمیم نهایی دادگاه می‌تواند با توجه به جزئیات پرونده و نحوه رد مال قبلی تغییر کند.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

مبنای زمانی محاسبه غرامت فروش مال غیر

درباره تاریخ ملاک برای محاسبه غرامت فروش مال غیر، دیدگاه‌های متفاوتی در میان وکلا وجود دارد. بیشتر وکلا معتقدند غرامت به نرخ روز کارشناسی در زمان رسیدگی حقوقی یا به نرخ روز پرداخت جدید تعیین می‌شود و تاریخ رد مال قبلی در سال ۱۴۰۰ ملاک نیست. با این حال، نظری نیز وجود دارد که محاسبه غرامت را تا همان زمان پرداخت قبلی شما می‌داند. در نهایت، تصمیم‌گیری پیرامون نحوه و زمان ارزیابی کارشناسی بر عهده قاضی شعبه رسیدگی‌کننده خواهد بود.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۷ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
سعید نادری

سعید نادری

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۲ نظر)

سلام
محاسبه غرامت به نرخ روز، بر اساس تاریخ دادخواست حقوقی و رسیدگی حقوقی است. تاریخ رد مال ملاک محاسبه به نرخ روز نیست.

زهرا نیک زاد

زهرا نیک زاد

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸(۳۵۲ نظر)

باسلام اگرغرامتی تعلق بگیردتازمان پرداخت شمامحاسبه میگردد

امین ولی زاده

امین ولی زاده

کارشناس حقوقی

۴٫۸(۳۱ نظر)

با درود ، اگر قاضی شعبه تصمیم بر تعیین غرامت وارده علاوه بر ثمن پرداختی اتخاذ کنند، به روز پرداخت تعیین خواهند کرد

حسین مظاهری تهرانی

حسین مظاهری تهرانی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۴۸۳ نظر)

با سلام
اگر غرامتی تعیین شود به نرخ روز پرداخت، محاسبه و اخذ خواهد شد.

نمایش ۳ پاسخ دیگر وکلا
زهرا رحیمی لولویی

زهرا رحیمی لولوییهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۶۹۸ نظر)

سلام اگر غرامت تعیین شود به نرخ روز محاسبه میشود.

سعید قیطانی

سعید قیطانی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۲۴۱ نظر)

سلام
به نرخ روز کارشناسی محاسبه خواهد شد

محمدرضا توکلی

محمدرضا توکلی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۲۷۵ نظر)

با سلام طبعا به نرخ زمان کارشناسی قابل محاسبه است

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید