متن پیام و متن چت و محتوای چت و پیام در تلگرام برای اثبات رابطه نامشروع مهم است؟

پرسیده شده ۶ سال پیش۷ پاسخ ثبت شده
ادامهٔ متن پرسش

سلام سه سوال داشتم ممنون میشم جواب بدید.
۱. آیا متن پیام و متن چت در تلگرام و محتوای پیام و محتوای چت در تلگرام برای اثبات رابطه نامشروع مهم است؟
۲. من با دختری مجرد در تلگرام چت کردم اما متن چت و پیام ها و همچنین محتوای چت، مستهجن و مبتذل و بد نبود و فقط یک چت ساده بود. فقط وقتی از آن دختر درخواست عکس از چهره اش میکردم از چهره ی خود که عکس میفرستاد بدون حجاب بود و لباسش آستین کوتاه بود. میخواستم بدانم اگر آن دختر بخواهد به دلیل رابطه نامشروع از من شکایت کند با توجه به این که محتوای چت و متن چت و پیام هایمان مستهجن و مبتذل نبود و آن دختر بدون حجاب و با لباس آستین کوتاه از خود عکس میفرستاد من مقصر هستم یا خیر؟
۳. اگر چت کردن با دختر مجرد در تلگرام، پنج روز تا یک هفته طول بکشد ولی چت ساده باشد و محتوای چت و متن پیام ها و متن چت ها در تلگرام مستهجن و مبتذل و بد نباشد رابطه نامشروع محسوب میشود؟
از شما خواهش میکنم، لطفا به هر سه سوال من پاسخ کامل دهید خیلی این موضوع برایم اهمیت زیادی دارد.
با تشکر از شما

جمع‌بندی پاسخ وکلا

در حال آماده‌سازی

پاسخ‌های وکلا در حال جمع‌بندی است؛ چند لحظه دیگر همین‌جا نمایش داده می‌شود.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

اثبات رابطه نامشروع با چت تلگرام

دیدگاه حقوقدانان درباره رابطه نامشروع بودن صرف چت ساده متفاوت است. بخشی از وکلا بر این باورند که چت بدون کلمات مستهجن و محرک جنسی مصداق رابطه نامشروع نبوده و دادگاه‌ها با تکیه بر اصل برائت حکم صادر می‌کنند. در مقابل، گروهی چت را اماره‌ای برای حصول علم قاضی بر اساس قانون مجازات می‌دانند. در صورت اقدام دختر برای شکایت، از آنجا که رابطه جرمی متقابل است، خود او نیز در مظان اتهام قرار خواهد گرفت. همچنین صحت پیام‌ها و استناد به آن‌ها باید توسط مراجع تخصصی مانند پلیس فتا احراز شود.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۷ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
محمد باقری

محمد باقری

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۲۶ نظر)

سلام
صرف پیامک وچت در تلگرام نمی تواند ارتباط نامشروع را محرز نماید وباید این پیام ها مورد تایید پلیس فتا باشد مضافا اگر ان خانم بخواهند شکایت کنند خودشان هم در مظان اتهام رابطه نامشروع قرار میگیرند چون ارتباط نامشروع یک رابطه دوطرفه هست..به هر حال استدلالهای زیادی قابل طرح است که اصلا پیامک یا چت آن هم بدون محتوای مستحجن یا اظهارات مبنی بر غرایز جنسی می تواند رابطه نامشروع باشد که قطعا رابطه نامشروع نیست وجای دفاع در دادگاه ها دارد ومعمولا دادگاه ها با عنایت به اصل برائت هر پیامکی را رابطه مشروع نمی دانند..به هر حال صرف ارتباط دختر و پسر با پیامک به شرحی که شما فرمودید اگر چه ناپسند است ولی مصداق رابطه نامشروع مورد نظر قانونگذار نمی باشد

میلاد خلج

میلاد خلج

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

پاسخ سوالات به ترتیب
۱: در صورت حدوث علم قاضی و اثبات وقوع جرم از دید قاضی بله صرف چت در تلگرام رابطه نامشروع است
۲: در جرم رابطه نامشروع هر دو طرف مقصر هستند و مورد مجازات قرار میگیرند و نه یکی از طرفین
۳:جرم رابطه نامشروع به هرگونه رابطه بین دختر و پسر بدون داشتن رابطه شرعی اعم از عقدی یا خانوادگی اطلاق میشود و شامل هرگونه رابطه اعم از چت صحبت و هر رابطه کمتر از زنا می باشد

محمد هادی معماری

محمد هادی معماری

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۵(۱۶ نظر)

ماده ۱۰۲ آیین دادرسی کیفری هرگونه تحقیق و تعقیب در جرائم منافی عفت را ممنوع اعلام کرده است. این ممنوعیت مستنبط از ادله شرعی است. ذیل این ماده، مطابق دیگر مستندات شرعی، برخی موارد استثنا شده است.
اولین مورد، جرائم سازمان‌یافته است. (این نوع از جرائم با وظایف ذاتی حکومت تنافی دارد)
مورد دوم، جرائمی است که علنی و در منظر واقع می‌شوند. (چنین جرائمی، عفت عمومی را خدشه‌دار می‌کنند؛ در ضمن، قدر متیقن از ادله امربه‌معروف و نهی از منکر، جرائم و گناهان ظاهری است.)
مورد سوم، تجاوزهایی است که با قهر و غلبه و به عنف صورت می‌گیرد. در این مورد، حق‌الناس می‌تواند مبنای جواز تحقیق و تفحص باشد. استثنای آخر نیز جایی است که شاکی خصوصی وجود داشته باشد. البته بنا بر نظر فقها، عمل منافی عفت با رضایت طرفین، جنبه خصوصی ندارد. پس در عمل، مورد شاکی خصوصی، محدود به جنایتی خواهد بود که به عنف صورت گرفته است.
لذا با عنایت به اینکه قانون‌گذار در قانون جدید آیین دادرسی کیفری علاوه بر تحقیق، تعقیب این جرائم را نیز در غیر از سه مورد فوق منع کرده است. لذا تعقیب رابطه نامشروع بدون عنف و اکراه هیچ‌گونه توجیه قانونی و فقهی ندارد.

هدایت الله جهانیانی پور

هدایت الله جهانیانی پور

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۴ نظر)

باسلام
چت و پیامک برای قاضی اماره میباشد و قاضی بر طبق انها میتواند حکم به رابطه نامشروع (ماده۶۳۷ قانون مجازات اسلامی) صادر کند.

نمایش ۳ پاسخ دیگر وکلا
شهریار پورحکیمی

شهریار پورحکیمی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۴۲ نظر)

رویه فعلی بیشتر دادگاه ها در خصوص سوالات شما این است که رابطه نامشروع محدود به اثبات تماس فیزیکی و جسمانی نیست گرچه هنوز قلیلی از قضات محترم معتقدند که جرم انگاری برای رابطه نامشروع غیر جسمانی بین زن و مرد در فضای مجازی نشده است. .

جلال رزمجو

جلال رزمجو

کارشناس حقوقی

۵٫۰(۴ نظر)

شما قصد دارید بدانید آیا چت و دیدن عکس در فضای مجازی ارتباط نامشروع محسوب میشود و قابلیت پیگیری از سوی دختر را دارد یا خیر
با اطمینان و قاطع و جامع و مانع و کافی خدمتتان معروض میگردد چنین موردی ارتباط نامشروع محسوب نمیشود و دختر و پدر و مادرش نمیتوانند از شما شکایت کنند یا ادعایی داشته باشند

محمد محمدی

محمد محمدیهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۱٬۱۹۰ نظر)

...با اطمینان و قاطع و جامع و مانع و کافی خدمتتان معروض میگردد چنین موردی ارتباط نامشروع محسوب نمیشود و دختر و پدر و مادرش نمیتوانند از شما شکایت کنند یا ادعایی داشته باشند

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید