متاسفانه حالا که کلید را تحویل گرفتم وسایلی را برده و وسایلی را هم تعویض کرده، حق شکایت دارم؟

پرسیده شده ۵ سال پیش۳ پاسخ ثبت شده

سلام خسته نباشید ملکی چند سال ساخت رو خریداری کردم در هنگام قرارداد درباره تعویض یا برداشت وسایلی از جمله هود و شیرآلات و .. با فروشنده توافقی نشد و تذکر دادم که وسایل را نباید ببرد، متاسفانه حالا که کلید را تحویل گرفتم وسایلی را برده و وسایلی را هم تعویض کرده، آیا حق شکایت دارم یا خیر؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

اگر وسایل در قرارداد ذکر نشده باشند فروشنده اصولا منعی برای بردن آنها ندارد، مگر اینکه عرفا جزو مبیع محسوب شوند یا برای توافق شفاهی شاهدی داشته باشید.

این قاعده کلی است اما امکان شکایت شما به نوع وسیله، عرف و داشتن شاهد برای توافق شفاهی بستگی دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

شکایت بابت بردن وسایل پس از تحویل ملک

اگر وسایل در متن قرارداد قید نشده باشند، فروشنده اصولا حق بردن آنها را دارد. با این حال اگر وسیله‌ای مانند هود عرفا جزو توابع ملک باشد، فروشنده نمی‌تواند آن را بردارد مگر اینکه توافقی برخلاف آن شده باشد. همچنین چنانچه برای تذکر یا توافق شفاهی مبنی بر ماندن وسایل شاهدی داشته باشید، امکان اقدام و پیگیری حقوقی برای شما وجود دارد.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۳ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
مجتبی عاشوری

مجتبی عاشوری

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸(۹۸۰ نظر)

با درود
اگر در متن قرارداد نیامده باشد وسایل را می‌توانند از آنجا ببرند، لکن، اگر شهودی دارید مبنی بر توافق شفاهی که آن وسایل متعلق به شما است و بقول عامیانه روی منزل است میتوانید اقدام حقوقی کنید، اما هود معمولا جز وسایلی است که عرفا باید در ساختمان باشد. و فروشنده ولو قید نشده باشد نمی‌تواند آن را بردارد مگر خلاف این توافقی شده باشد.

حسین عزیزی

حسین عزیزی

کارشناس حقوقی

۴٫۷(۴۲ نظر)

باسلام
وسایل مورد اشاره شما اگر در قرارداد ذکر نگردد منعی برای بردن توسط فروشنده نخواهد بود

فهیمه صیاد

فهیمه صیاد

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷(۳۶۳ نظر)

درود
اگر توافق نداشته اید خیر نمی توانید شکایت کنید مگر در مورد آن چیزی که عرفا داخل در مبیع محسوب می شود.

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید