ما ماشین را فروختیم، آیا فرار از دین است؟

پرسیده شده ۶ سال پیش۳ پاسخ ثبت شده

سلام
یک ماشین ۲۰۶ خریده بودم چون پسرم پایان خدمت نداشت به نامش نزدیم. بعدا ۲ سال پیش رفتیم سند مالکیت سبز رو به‌ نامش کردم اما دفترخانه نرفتیم. عروسم مهریه را ۲ ماه قبل اجرا گذاشته منزل پسرم توقیف است اما ماشین هنوز توقیف نشده بود. ما ماشین را فروختیم. آیا فرار از دین است؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

فروش خودرو در صورتی که پیش از صدور رأی قطعی دادگاه انجام شده باشد، معامله به قصد فرار از دین محسوب نمی‌شود.

این وضعیت کلی است، اما زمان دقیق انتقال خودرو نسبت به صدور رأی قطعی مهریه، وضعیت پرونده را مشخص می‌کند.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

فروش خودرو قبل از صدور رأی قطعی مهریه

طبق نظر وکلا و رأی وحدت رویه، انتقال اموال زمانی فرار از دین تلقی می‌شود که پس از صدور حکم قطعی صورت گرفته باشد. از آنجا که دو ماه از اجرای مهریه گذشته و هنوز حکم قطعی صادر نشده است، فروش خودرو فرار از دین نیست. با این حال بررسی دقیق تاریخ فروش نسبت به مراحل دادرسی و آرای صادره برای اطمینان از وضعیت حقوقی معامله ضروری است.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۳ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
علیرضا شایق

علیرضا شایق

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸(۸۲ نظر)

سلام
وقت بخیر
براساس رای وحدت رویه اخیرالتصویب، فروش ماشین فرار از دین محسوب نمی شود چراکه در حال حاضر حکم قطعی توسط عروس شما اخذ نگردیده است و درصورتی فرار از دین محسوب می گردد که پرونده مهریه منتج به حکم قطعی شده باشد.
موفق باشید

سارا علیپور

سارا علیپور

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷(۱۴۷ نظر)

سلام
در خصوص زمان فروش خودرو مطلبی را بیان ننموده اید.
در صورتیکه پیش از صدور رای قطعی انتقال صورت گرفته باشد ،فرار از دین نخواهد بود.

امیر ضیغمی

امیر ضیغمی

کارشناس حقوقی

۴٫۸(۴۹۷ نظر)

اگر رای قطعی صادر نشده باشد خیر فرار از دین نیست .

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید