آیا جزای نقدی ناشی از تبدیل حبس به جزای قبلی اضافه می‌شود؟

پرسیده شده ۱۲ سال پیش۸ پاسخ ثبت شده

پیرو پرسش‌های قبلی، حکم اولیه شامل دو سال حبس و پنج میلیون تومان جزای نقدی بوده است. قاضی بدوی دو سال حبس را به جزای نقدی تبدیل کرده است. آیا این جزای نقدی جدید به پنج میلیون تومان قبلی اضافه می‌شود یا خیر؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

اگر حبس به جزای نقدی تبدیل شود، این مبلغ به جزای نقدی قبلی اضافه شده و هر دو باید پرداخت شوند. همچنین در صورت اقدام به‌موقع پس از ابلاغ اجرای احکام، امکان اعمال تخفیف روی مبلغ وجود دارد.

این یک قاعده کلی است، اما نحوه دقیق محاسبه و پرداخت بستگی کامل به مفاد دادنامه صادرشده دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

اضافه شدن جزای نقدی تبدیل حبس به جریمه قبلی

اگر دادگاه مجازات حبس را به جزای نقدی تبدیل کند، مبلغ جدید به پنج میلیون تومان جزای نقدی اولیه اضافه می‌شود و هر دو باید پرداخت گردند. ملاک نهایی مبالغ، مفاد رای صادره از سوی قاضی است. با این حال، چنانچه با دریافت اولین ابلاغ به اجرای احکام مراجعه و اقدام به پرداخت کنید، ممکن است مشمول بیست درصد تخفیف قانونی شوید.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۸ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
مهدی حمیدی

مهدی حمیدی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۲۷ نظر)

بله، قاضی می‌تواند جزای نقدی تبدیل‌شده را تقسیط یا مشمول تخفیف کند و این مبلغ مستقل از جزای نقدی قبلی است و به آن اضافه می‌شود.

آناهیتا احمدی

آناهیتا احمدی

کارشناس حقوقی

۴٫۸(۸۱ نظر)

با سلام

در صورتی که حکم به هر دو مجازات یعنی 2سال حبس و جزای نقدی صادر شده باشد و قاضی مدت حبس را نیز به جزای نقدی تبدیل کند این مقدار به 5 میلیون تومان اضافه می شود.

موفق باشید

منوچهر رومی پور

منوچهر رومی پور

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

شما جمعا ده میلیون تومان جزای نقدی را بایستی پرداخت کنید، و اگر با اولین ابلاغ اجرای احکام به پرداخت اقدام نمایید مبلغ دو میلیون تومان به شما تخفیف داده می شود . جمعا هشت میلیون پرداخت خواهید کرد.

مجتبی تقی زاده

مجتبی تقی زاده

کارشناس حقوقی

۵٫۰(۴ نظر)

سلام اگه جدا گانه باشد بله هردو باید پرداخت شود ..تا حکم رویت نشود نمیتوان گفت اجرا چیست

نمایش ۴ پاسخ دیگر وکلا
علیرضا خردمند ادیب

علیرضا خردمند ادیب

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

سلام باید دید حکم چیست

عذرا نصرآبادی

عذرا نصرآبادی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۹(۳۷ نظر)

سلام .ملاک مفادرای است

مجتبی عاشوری

مجتبی عاشوری

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸(۹۸۰ نظر)

با درود بستگی به مفاد رای صادره دارد

مهسا خاکپور

مهسا خاکپور

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۷۸ نظر)

درصورت ابلاغ ومراجعه به اجرای احکام میتوتند۲۰درصدکم شود

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید