چطور می‌توانم با اثبات عسر و حرج از شوهر خشن و بی‌نفقه‌ام طلاق بگیرم؟

پرسیده شده ۱۱ سال پیش۲ پاسخ ثبت شده

نه ماه است که ازدواج کرده‌ام. همسرم نفقه نمی‌دهد و با کتک و فحاشی مرا مجبور به انجام تمام کارهای خانه می‌کند؛ به حدی که همسایه‌ها هم متوجه می‌شوند. وسایل منزل را من خریده‌ام، اما فاکتورها به نام اوست. مهریه‌ام ۱۱۴ سکه عندالاستطاعه است. می‌خواهم بدانم چطور طلاق بگیرم، آیا می‌توانم نفقه مطالبه کنم، و آیا می‌توانم به‌جای مهریه وسایل منزل را مطالبه کنم؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

شما می‌توانید با استناد به شهادت شهود یا شکایت بابت ضرب‌وجرح و عدم پرداخت نفقه، عسر و حرج خود را برای طلاق اثبات و نفقه‌تان را مطالبه کنید. در خصوص وسایل منزل، برخی وکلا معتقدند به دلیل نام بردن همسر در فاکتورها قابل مطالبه نیست، اما برخی دیگر اثبات مالکیت یا توقیف آن بابت مهریه را از طریق سیاهه یا شهود ممکن می‌دانند.

این مسیر کلیِ پیگیری قانونی است، اما موفقیت آن به نوع مدارک، داشتن سیاهه و گزارش‌های مراجع قضایی در پرونده شما بستگی دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

اثبات عسر و حرج و تعیین تکلیف وسایل منزل

برای دریافت طلاق به دلیل عسر و حرج، می‌توانید با شکایت از ضرب‌وشتم و ترک انفاق و استفاده از شهادت شهود اقدام کنید. مطالبه نفقه و مهریه از طریق دادگاه امکان‌پذیر است. درباره وسایل منزل دیدگاه‌ها متفاوت است؛ برخی معتقدند به علت صدور فاکتورها به نام شوهر امکان مطالبه یا احتساب آن به جای مهریه وجود ندارد، در حالی که دیگران اثبات مالکیت یا توقیف اموال به نفع مهریه را با استناد به شهادت شهود یا سیاهه ممکن می‌دانند.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۲ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
مهدی حمیدی

مهدی حمیدی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۲۷ نظر)

با شکایت بابت ضرب و شتم و ترک انفاق می‌توانید عسر و حرج خود را برای طلاق ثابت کنید و برای وسایل منزل نیز با استفاده از شهود یا لیست سیاهه، مالکیت خود را اثبات و آن‌ها را مسترد نمایید یا بابت مهریه توقیف کنید.

یلدا بزرگمهر

یلدا بزرگمهرهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

۴٫۸(۳۳۰ نظر)

با سلام

شما میتوانید دادخواست مطالبه نفقه و مهریه را به دادگاه ارائه دهید و با اثبات عسر و حرج تقاضای طلاق داده و به شهادت شهود استناد نمایید.در مورد جهیزیه که فاکتور بنام شما نمیباشد قابل مطالبه از طرف شما نبوده و در ازای مهر احتساب نخواهد شد.

موفق باشید.

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید