طبق تبصره ۷ کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری میتوان اقدامی در این خصوص انجام شود که سازنده را مکلف به گرفتن پایان کار کرد؟

پرسیده شده ۶ سال پیش۷ پاسخ ثبت شده

با سلام ، ساختمانی که ساخته شده (پروانه ساخت دارد) ولی خلافی دارد و پایان کار ندارد و حدودا مدت ۱۲ سال است که ساخته شده ولی هیچ یک از اصول فنی و بهداشتی کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری در آن رعایت نشده است و مشکلات فراوانی دارد. با این وجود شهرداری هیچ اقدامی نکرده و حتی پرونده ای در ماده ۱۰۰ تشکیل نداده است.

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

شهرداری در هر زمان می‌تواند برای ملک متخلف پرونده تشکیل داده و جریمه یا رفع تخلف را پیگیری کند. اشخاص ثالث یا همسایگان تنها در صورت داشتن سمت، ذی‌نفع بودن یا ایجاد مزاحمت و خطر بهداشت عمومی می‌توانند از طریق شهرداری یا مراجع قضایی اقدام کنند.

امکان الزام سازنده یا طرح شکایت به این بستگی دارد که شما دقیقاً چه نسبتی با این ملک دارید و آیا مستقیماً متضرر شده‌اید یا خیر.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

نحوه پیگیری تخلفات و الزام به اخذ پایان‌کار

طبق تبصره ۷ ماده ۱۰۰ شهرداری، امکان پیگیری تخلفات ساختمانی و الزام به پایان‌کار حتی پس از گذشت چند سال وجود دارد و شهرداری می‌تواند موضوع را در کمیسیون مطرح کند. اگر شما در آن ساختمان مالکیتی ندارید یا سمتی تعریف نشده است، حق طرح دعوای مستقیم برای پایان‌کار را ندارید و صرفاً می‌توانید موضوع را به اجراییات شهرداری گزارش دهید. در صورتی که همسایه باشید و از نقض اصول ایمنی یا بهداشتی متضرر شده و مزاحمتی برایتان ایجاد شده باشد، امکان گزارش کتبی به شهرداری یا پیگیری از طریق دادستان به دلیل تهدید بهداشت عمومی وجود دارد.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۷ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
حسین تقوی

حسین تقوی

کارشناس حقوقی

با سلام در صورتیکه ذینفع هستید حتی همسایه ای که از این موضوع متضرر شده اید میتوانید موضوع را ابتدا از شهرداری به صورت کتبی درخواست نمائید تا پرونده در کمیسیون ماده ۱۰۰ مطرح شود

مسعود زمانیان

مسعود زمانیان

کارشناس حقوقی

۴٫۸(۱۵۱ نظر)

طبق قانون کلیه اصوال موارد نکات ایمنی بایستی رفع شود میتوانید از سازند ساختمان شکایت کنید

رامین رضایی ابهری

رامین رضایی ابهری

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۶(۸۸ نظر)

نظر به اینکه شهرداری ذیحق می باشد طرح دعوی علیه مالک ساختمان شهرداری خواهد بود و شما ثرقا می توانید به اجراییات شهرداری اطلاع دهید در صورتی می توانید علیه مالک یا سازنده آن اقدام به طرح دعوی کنید که مزاحمت برای شما ایجاد شود.

احسان عبدالهی

احسان عبدالهیهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۶۰۲ نظر)

اگر سمت قانونی نسبت به ملک مذکور نداشته باشید تنها میتوانید از طریق شهرداری تقاضای پیگیری موضوع را بنمایید . همچنین اگر موضوع به حدی حاد باشد که بهداشت عمومی را به خطر بیاندازد از طریق شکایت به داستان میتوانید دخالت وی برای رفع مورد را تقاضا کنید .

نمایش ۳ پاسخ دیگر وکلا
حسن آرین پور

حسن آرین پور

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۱۳۹ نظر)

با سلام و عرض ادب ،کلیه اصوال موارد نکات ایمنی بایستی رفع شود میتوانید از سازند ساختمان شکایت کنید

ویدا سماوات

ویدا سماوات

کارآموز وکالت کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۷۵ نظر)

عرض ادب ،کلیه اصوال موارد نکات ایمنی بایستی رفع شود میتوانید از سازند ساختمان شکایت کنید

مریم حاج منوچهری

مریم حاج منوچهری

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۹(۲۳۹ نظر)

باسلام
بله، تبصره ۷ کمیسیون ماده ۱۰۰ اجازه می‌دهد مالک حتی پس از سال‌ها مکلف به اخذ پایان‌کار شود.
شهرداری در هر زمان می‌تواند پرونده تشکیل دهد و جریمه مطالبه کند.
بهترین کار پیش‌دستی و اقدام داوطلبانه مالک برای اخذ پایان‌کار و رفع تخلفات است تا از جریمه‌های سنگین یا دستور تخریب پیشگیری شود.

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید