ضامن کسی شدم و متواری شده چکار کنم؟

پرسیده شده ۸ سال پیش۴ پاسخ ثبت شده
ادامهٔ متن پرسش

با سلام و وقت بخیر
من در سال 95 ضامن شخصی در بانک ملی به مبلغ 50000000 تومان شدم در هنگام سررسید وام آن شخص مدعی شد که پول ندارد و متواری شد.
من توانستم مالی از ایشان که به عنوان طلب بود را که معادل 59000000تومان بود را توسط حکم دادگاه و مامور دولت توقیف کنم. حکم توقیف را به بانک و دادگاه ارئه دادم. یک سال و چها ماه است که از گرفتن حکم توقیف میگذرد و بانک هیچ اقدامی انجام نداده برای مطالبه وجه خود و باز هم به من فشار می آورد که باید پول را پرداخت کنم و سراغ حکم توقیف (که مال خود شخص بوده) نمیرود. آیا باز هم من باید پول را پرداخت کنم؟ من باید چکار کنم؟
آیا من باید این سستی و کاهلی بانک را در مطالبه طلب خود جبران نمایم.؟
در صورتی که خود بانک به من اعلام کرده بود که اگر پول یا مال از شخص وام گیرنده سراغ دارید به ما اعلام کنید تا ما توقیف نماییم. ولی در حال حاضر کاری نمیکند و روزانه معادل 45000تومان سود بانکی تعلق میگیرد و در حال حاضر مبلغ 50000000 تومان به 78000000تومان رسیده و بانک هم کاری نمیکند؟
لطفا راهنماییم کنید
ممنون

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

بیشتر وکلا معتقدند شما به عنوان ضامن ملزم به پرداخت طلب بانک هستید و پس از تسویه می‌توانید برای وصول طلب و توقیف اموال وام‌گیرنده اقدام کنید، با این حال درباره مسئولیت پرداخت خسارت تاخیر و وظیفه بانک در وصول از مال توقیف‌شده اختلاف‌نظر وجود دارد.

این قاعده کلی است اما وضعیت پرونده شما به نحوه توقیف مال و مفاد قرارداد ضمانت بستگی دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

تکلیف ضامن در برابر تاخیر بانک و بدهکار

بر اساس نظر اکثر وکلا، شما به دلیل ضمانت ملزم به پرداخت طلب بانک هستید و بعد از پرداخت می‌توانید طلب خود را از بدهکار اصلی مطالبه کنید. با این حال برخی وکلا معتقدند خسارت‌های ناشی از تاخیر بدهکار متوجه ضامن نیست. همچنین یک نظر بر این است که بانک موظف به وصول مطالبات از مال توقیف‌شده شخص بدهکار است و پرداخت کل بدهی بر عهده شما نخواهد بود.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۴ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
شادی علی پور

شادی علی پور

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۹(۲۳ نظر)

شما به عنوان ضامن ملزم به پرداخت بدهی بانک هستید ولی خسارت های تاخیر به جهت تاخیر در پرداخت وام گیرنده متوجه شما نمی باشد

سها آگهی

سها آگهی

کارشناس حقوقی

۴٫۸(۱۷۶ نظر)

شما باید طلب بانک را پرداخت کنید به دلیل اینکه ضامن هستید سپس خودتان برای توقیف اموال و مطالبه از آن شخص اقدام نمائید.

حسن آرین پور

حسن آرین پور

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۱۳۹ نظر)

با سلام ،باید طلب بانک را پرداخت کنید به دلیل اینکه ضامن هستید سپس خودتان برای توقیف اموال و مطالبه از آن شخص اقدام نمائید.

سمیه آرزه

سمیه آرزه

کارشناس حقوقی

۴٫۸(۲۷۶ نظر)

سلام بانک موظف است مال توقیف‌شده بدهکار را وصول کند؛ مسئولیت پرداخت کامل بر عهده تو نیست.

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید