صاحب‌خانه پول پیش را پس نمی‌دهد؛ چه اقدامی می‌توانم بکنم؟

پرسیده شده ۱۲ سال پیش۳ پاسخ ثبت شده

چند نفر دانشجو هستیم که سال پیش خانه‌ای اجاره کردیم. اکنون یک ماه به پایان قرارداد مانده و با موجر درباره تخلیه و استرداد پول پیش صحبت کرده‌ایم، اما او قصد ندارد در تاریخ پایان قرارداد پول را بازگرداند. از طرفی برای سال بعد به همان مبلغ نیاز داریم و نمی‌خواهیم قرارداد را تمدید کنیم. آیا راهی سریع و بدون دردسر برای بازپس‌گرفتن پول پیش وجود دارد؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

با پایان‌یافتن مدت قرارداد اجاره، می‌توانید به شورای حل اختلاف یا دادگاه محل وقوع ملک مراجعه کرده و دادخواست مطالبه وجه ودیعه بدهید.

این یک مسیر قانونی کلی است، اما زمان‌بندی اقدام شما به موعد دقیق اتمام قرارداد و وضعیت تخلیه ملک بستگی دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

مطالبه ودیعه از طریق مراجع قضایی پس از پایان قرارداد

تا زمانی که موعد قرارداد اجاره تمام نشده باشد، امکان اقدام قانونی برای پس‌گرفتن ودیعه وجود ندارد. پس از پایان مدت قرارداد، در صورت عدم پرداخت پول پیش توسط موجر، باید به شورای حل اختلاف محل ملک مراجعه و تقاضای وجه کنید. همچنین امکان طرح دادخواست مطالبه ودیعه و دستور تخلیه به‌صورت هم‌زمان نیز وجود دارد تا مرجع قضایی موجر را به استرداد مبلغ ملزم کند.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۳ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
مهدی حمیدی

مهدی حمیدی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۲۷ نظر)

اگر با پایان قرارداد موجر پول پیش را ندهد، می‌توانید فورا دادخواست مطالبه ودیعه و دستور تخلیه هم‌زمان بدهید و دادگاه معمولا موجر را ملزم به پرداخت سریع پول پیش می‌کند.

ار

افشین رضایی

کارشناس حقوقی

با سلام
شما باید با اتمام قرارداد اجاره به شورای حل اختلاف محل وقوع ملک مراجعه نموده و تقاضای وجه را نمایید
موفق باشید

محمد مهدی رضیان

محمد مهدی رضیان

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸(۲۵۴ نظر)

با اتمام قرارداد اجاره به شورای حل اختلاف محل ملک مراجعه کنید و تقاضای وجه را نمایید

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید